Interview: Mark Kongstedt

Da den tidligere 1. Divisions klub FC Fyn gik konkurs førte det til, at en masse spillere stod uden klub. En af dem var, dengang 17 årige Mark Kongstedt. Det unge talent havde flere tilbud, men valget faldt på fynske OB.

-Jeg valgte OB af mange årsager. Af private grunde, så har jeg min familie på Fyn, og jeg har en uddannelse at passe ved siden af fodbolden her i Odense. OB er en stor dansk klub i mine øjne med et godt koncept. De vil gerne have nogle fynske spillere til, og de er gode til at give unge spillere chancen. Der er fokus på udviklingen og det betyder meget for mig, fortæller midtbanespilleren til dbold.dk.

Hvis den rigtige udenlandske klub havde tilbudt sig, ville den unge fynbo ikke være afvisende over, at tage på et tidligt udlandseventyr.

-Jeg ville ikke skifte til en hvilken som helst udenlandsk klub, men hvis jeg føler det er den rigtige klub for mig, så ville jeg afgjort være parat til et skifte til udlandet, lyder det fra fynboen.

Inden FC Fyn gik konkurs, var Mark Kongstedt til prøvetræning i engelske Fulham. Desværre blev opholdet ødelagt af en sjælden skade. For at FC Fyn skulle være reddet fra en konkurs, var der nogle ting, som skulle være gået op i en højere enhed. Sandsynligvis var et salg af Mark Kongstedt en af tingene.

-Jeg tænkte det var en stor mulighed for mig selv ikke mindst, men som sagt også for FC Fyn. Jeg var tæt på et skifte, som kunne have hjulpet FC Fyn i den svære økonomiske situation, som FC Fyn var i på daværende tidspunkt. Det er på mange måder ærgerligt at det ikke lykkedes, da jeg gerne ville have givet FC Fyn noget tilbage, som de har givet mig.

Det fynske stortalent har spillet kampe, for både u18 og u20-landsholdet. Og det at repræsentere sit land er noget helt specielt for Kongstedt.

– Det er en speciel følelse, når man repræsenterer sit land. Det er en drøm for mange at spille for landsholdet, så det er selvfølgelig noget stort.

Kongstedt er fint tilfreds med hvordan, det er gået i Ådalen indtil videre.

-Jeg har fået en fin start hos OB. Jeg er meget tilfreds med at være en del af klubben og bidrager med det jeg kan. Jeg træner med førsteholdet en gang imellem, derudover spiller jeg fast kampe med U19 og når det passer ind spiller jeg også med reserveholdet.

Men hensyn til superliga debut er Mark Kongstedt tålmodig.

-Nu har jeg været med på bænken og det har givet mig blod på tanden. Jeg håber på at kunne få superliga debut i løbet af i år, men det er ikke noget jeg regner med. Jeg arbejder hårdt på at udvikle mig som fodboldspiller, når så trænerne mener jeg skal have chancen er jeg klar til at gribe den.

-Jeg spiller i OB det kommende år og det er jeg meget tilfreds med. Derefter må vi se hvilke muligheder der åbner sig, det er svært at sige hvad der kommer til at ske allerede nu.

Mon ikke vi alle hører mere til den 18-årige midtbanespiller i fremtiden?

 

KORT INFO OM Mark Kongstedt:

Positioner: Centralmidtbane eller 8´er.

Alder: 18 år – 08/07/95

Nuværende klub: OB, U19-holdet.

 

 

In this article