3 gode grunde til at FC Vestjælland – Esbjerg fB bliver en tæt kamp

”3 GODE GRUNDE TIL” at FC Vestsjælland vs Esbjerg fB bliver en meget lige kamp

Her på redaktionen vil vi nu som noget helt nyt og spændende starte et nyt koncept. Konceptet hedder ”3 gode grunde til” og kan handle om alt mellem himmel og jord. Stort set, for vi vil selvfølgelig stadigvæk holde os til vores overordnede område: Danskere i udlandet og dansk fodbold med talenter som fokuspunkt.

”3 gode grunde til”, vil udover statistisk materiale, fungere som redaktionens vinkel på kampe, spillere, kontroversielle situationer og meget andet fodboldverdenen giver os, og vi vil med efter alt at dømme, prøve at gøre disse indlæg så aktuelle som overhovedet muligt.

Vigtige point står på spil, inden det senere i aften går løs på Slagelse Stadion mellem hjemmeholdet FC Vestsjælland og gæsterne fra Esbjerg. Vestsjælland har vist positive takter i Superligaen, og har selvtillid + et klart koncept, hvor de til og med ligger over Esbjerg i tabellen. Gæsterne har med Europæisk succes, fået stor tro på egne evner, og efter midt ugens 1-2 sejr mod Standard Liège i Europa League, må Esbjerg kunne gå på vandet. Vi forventer en lige og intens kamp. Her 3 gode grunde til at kampen bliver således:

1)       FC Vestsjælland har før vist klassen mod Esbjerg

-Vi behøver ikke gå langt tilbage. Sidst FC Vestsjælland og Esbjerg stod overfor hinanden var i 2011-2012 sæsonen, hvor de to hold havde to indbyrdes opgør mod hinanden. Første kamp vandt Vikingerne fra Slagelse med 3-2, hvorimod den anden kamp faldt ud til Esbjergensernes fordel, da de hjemme vandt med 3-1. Målt på resultaterne – 3 point til hver – men der er mere i den sag. Esbjerg fB var på daværende tidspunkt 1.divisions ubestridte tophold og FC Vestsjælland var blot ét af to hold, der kom sejrrigt ud af et opgør mod de blå-stribede jyder. (det andet var Randers).

2)       FC Vestsjælland-træner med specielt forhold til modstanderen

– Selvom Ove Pedersens trænerkarriere er lang og gloværdig, er der alligevel stadig et gammelt Efb-hjerte der banker hos hjemmeholdets træner. Fra perioden 2002 til 2011, var den snart 60-årige træner hos Esbjergenserne – dog med et lille afhop til AGF – men da han siden kom tilbage i 2009, var det i rollen som manager for vestjyderne. Så selvom Ove Pedersen nu er træner for FC Vestsjælland, kan han ikke andet end at kende stilen hos aftenens modstanderhold. Hos Sjællænderne selv, er stilen velkendt. Ove Pedersens tropper er defensivt godt organiserede, stærke på dødbolde og knivskarpe på deres omstillinger, hvor især den tidligere Esbjerg-spiller Thiago kan fremhæves med god speed og snævre driblinger.

3)       Esbjerg med kvalitet og motivation – men trætte ben

–          Generel set har sidste sæsons 4.plads fra Esbjerg haft det svært mod oprykkerhold. De seneste 3 gange en oprykker har været på programmet, har vestjyderne således gået fra banen uden point. Senest ude mod Viborg FF, tabte Esbjerg med hele 3-1. Man må sige de kom ned på jorden, efter at have fået det flotte avancement til Europa League i hus. Lige netop Europa League er nyt for den jyske klub, og selvom man eftersigende prioriterer Superligaen højest, har man ingen erfaringer med så mange vigtige kampe, på så kort tid, som klubben står overfor netop nu. Dog må vi sige, at Efb-truppen har fået tilføjet gode kræfter. Mohammed Fellah, Mushaga Bakenga, Ryan Johnson Laursen og Pape Diouf er alle spillere Esbjerg har hentet i transfervinduet, hvilket selvfølgelig giver kvalitet og bredde i en i forvejen solid trup. Nævnes skal også unge 18-årige https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen, der kvitterede sin første startplads i Superligaen med en klassekamp i parken, hvor Esbjerg hentede det ene point. En mand der er værd at holde øje med, og som også er inde over diverse U-landshold.

In this article