Huddersfield-talent: Tror jeg kan ende i Premier League

Biling

Philip Billing fra Huddersfield er endnu en lovende dansk talent i udlandet. D’ BOLD har taget en snak med den dygtige midtbanespiller på blot 17 år

Under transfervinduet tilbage i januar måned, tog det unge danske talent Philip Billing springet fra Esbjerg til Championsship-klubben, Huddersfield. Her blev midtbanespilleren knyttet til klubbens U18-hold, hvor han allerede fra start af skulle vise sig at have stort potentiale.

17-årige Billing har, på trods af en række imponerende præstationer for klubbens ungdomshold, endnu ikke haft sin debut. Dette er han dog sikkert på, nok skal komme.

Det er op til min U18-træner Frankie Bunn, hvornår han føler jeg er klar til det, både fysisk, men også mentalt, og indtil da, fortsætter jeg bare mit arbejde på u18 og u21, og gør alt hvad jeg kan der starter danskeren overfor www.dbold.dk

Som de fleste nok ved, hænger debut og gennembrud ikke altid sammen. Det har vi set flere udenlands-danskere, være glimrende eksemplarer på. På trods af disse skrækscenarier om en kedelig bænkplads, har han bestemt en tro på sit gennembrud i den engelske klub.

– Jeg tror bestemt jeg kan slå igennem i Huddersfield, og hvornår, det ved jeg ikke helt. Når trænerne føler, at jeg er klar. Jeg har aldrig rigtig haft slemme skader, og kan jeg fortsætte med at slippe for det, så er der klart en stor chance, fortæller Billing til www.dbold.dk

Den talentfulde midtbane-knægt har da også troen på, at han engang i fremtiden måske ender i Premier League. Lige nu hedder fokuspunktet dog udvikling for sin klub, Huddersfield.

– Ud fra hvad jeg selv føler, så tror jeg godt jeg vil kunne ende oppe i Premier League. Lige nu fokuserer jeg bare på at fortsætte min udvikling her i Huddersfield, og så forhåbenlig kommer der noget stort ud af det.

Mange udenlandsdanskere tager ofte springet tilbage til Danmark, efter de har været et smut i udlandet. Men som det ser ud nu, kunne Philip Billing ikke forestille sig selv vende tilbage til DK. Ikke engang på et lejeophold.

– Efter som det går rigtig godt her i Huddersfield, kunne jeg ikke se mig selv tilbage i Danmark på et lejeophold.

Selvom skiftet snart ligger mange måneder tilbage, var det som altid spændende at høre lidt om niveauforskellen fra Danmark til England. Her lød den hans svar således:

– Man kan straks mærke niveauforskellen, fra at spille i Danmark, hvor det er mere teknisk, til her, hvor det både er rigtig godt teknisk, utrolig fysisk hårdt, mentalt hårdt. Det overraskede mig også hvor hurtigt det går i kampene og presspillet, men havde ikke svært ved at vende mig til det overhovedet, jeg nyder bare at spille vær eneste kamp for Huddersfield, og hver eneste træning siger en tydeligt optimistisk Biling.

 

BONUS INFO OM BILLING

Fødsel: 11/06/1996 Positioner: Central midt, offensiv midt

Yndl klub: Arsenal

Yndl spiller: yaya Toure/Axel Witsel

Tidligere klubber: Jerne IF, Esbjerg FB

 

In this article