Ny Wolves-dansker: Ikke en svær beslutning

Wagner Pedersen

Det var ikke svær beslutning for 17-årige Victor Wagner Pedersen at sige ja til et skifte til engelske Wolverhampton, da muligheden i sommers bød sig.

Victor Wagner Pedersen tog denne sommer et stort skridt i sin indtil videre korte fodboldkarriere. Det 17-årige forsvarstalent takkede ja til en professionel kontrakt hos den engelske traditionsklub Wolverhampton Wanderers efter at have nydt stor succes på Esbjergs U17-hold.

Et stort skridt for den unge dansker, men ikke en svær beslutning.

– Jeg synes ikke det har været nogen svær beslutning. Der har egentlig ikke rigtig været nogle overvejelser, udover at jeg skal til at tage vare for mig selv, og har fået et meget større ansvar. Men ellers har jeg ikke tænkt så meget over, at jeg er flyttet til England. Det har et eller andet sted altid været mit mål at komme til en engelsk klub, siger Victor Wagner Pedersen til dbold.dk.

– Det er selvfølgelig et stort spring at gå fra at være Esbjerg-spiller til at være Wolves-spiller. Men jeg elsker at bo i England, og synes hele fodboldatmosfæren herovre er fantastisk. Det er dejligt med en professionel kontrakt, men hvad der er mest vigtigt er, at jeg træner med nogle, som har et rigtig højt niveau.

Selv mener den unge dansker fra Esbjerg, at den engelske stil passer godt til ham.

– Jeg synes den engelske stil, passer godt til mig som spillertype. Men der er stadig ting, som er anderledes herovre som jeg lige skal vende mig til, siger Victor Wagner Pedersen.

Wolverhampton har de seneste to år taget noget af en rutsjebanetur i det engelske ligasystem. Først rykkede man i sæsonen 11/12 ned fra Premier Leaugue, mens man sidste sæson rykkede yderligere ned i Leaugue 1, Englands tredjebedste række. Victor Wagner Pedersen ser dog positivt på rutsjeturen. Det giver blot større muligheder for at slå igennem.

– Det var selvfølgelig oppe at vende, at de var rykket ned. Men måske vil det blot give flere chancer for at slå igennem på reserveholdet, som jeg har trænet med. Jeg tænker dog på hvor jeg spiller nu, og det er på U18 holdet. Hvis jeg bliver god nok, så er det bare med at gribe chancen, siger Wolves-talentet, der nu har oplevet en engelsk opstart for første gang i karrieren:

– Det har været fedt at opleve en engelsk opstart, hvilket er noget helt andet end den danske. Med hensyn til spillerne i klubben er jeg faldet rigtig godt til.

– Planen for mig i denne sæson er at lære så meget, som jeg overhovedet kan. Udvikle mig fysisk, teknisk og mentalt. Fodboldmæssigt vil jeg gerne have alle de kampe jeg kan komme i nærheden af, så det vil sige FA Cuppen og ligakampene, slutter den nykronede Wolverhampton-spiller Victor Wagner Pedersen overfor dbold.dk.

17-årige Victor Wagner Pedersen tiltrådte i Wolverhampton d. 1. juli.

In this article