Dansk talent scorer prof. kontrakt i England

Biling

Den 17-årige dansker Philip Billing har i dag underskrevet sin første professionelle kontrakt med Huddersfield Town. Et stort skridt i talentets karriere.

I januar drog den blot 17-årige Philip Billing fra Esbjerg fB til Championship-klubben Huddersfield Town. Her har den unge dansker spillet 10 måneder på klubbens U18-hold samt enkelte kampe på U21-holdet.

Efter at have imponeret akademicheferne i Huddersfield det første år, har klubben i dag valgt at tilbyde danskeren en professionel kontrakt, som løber frem til sommeren 2017. Noget, der betyder utroligt meget for den purunge dansker.

– Det betyder alt for mig. Det er det her, jeg har kæmpet så hårdt for, og drømt så meget om. Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor glad jeg er for at have fået min første prof-kontrakt. Det er et stort skridt videre i min karriere, fortæller den glade dansker til dbold.dk.

Billing tror dog ikke, at den professionelle kontrakt kommer til at betyde voldsomt meget for hans nuværende situation i klubben.

–  Jeg tror ikke kontrakten ændrer så meget lige nu. Jeg fokuserer bare på at gøre alt hvad jeg kan på U18- og U21-holdet, og hvis jeg bare fortsætter med at præstere, så er jeg da sikker på, at jeg også får muligheden for førsteholdet på et tidspunkt, fortæller den unge Billing.

Philip Billing, der gør sig på den centrale midtbane, har taget cheferne på klubbens akademi med storm. Det har ført til flotte roser fra blandt andre Mark Lillis, der er akademichef i Championship-klubben.

– Det betyder meget for mig, at Mark Lillis roser mig. Jeg vil bare fortsætte og blive bedre for hver dag, der går, men det er helt fantastisk, at klubben er så glade for mig.

17-årige Philip Billing fik debut på klubbens U21-hold i starten af august som blot 17-årig.

Billing fortæller desuden, at talentudvikling fylder meget i den nordengelske klub, og mener ikke der er så langt til en plads på førsteholdet.

In this article