Se de nominerede til ‘Årets Talent’

Viktor Fischer er blandt de nominerede til titlen som 'Årets Talent'. Foto: www.ajax1.nl
Viktor Fischer er blandt de nominerede til titlen som ‘Årets Talent’. Foto: www.ajax1.nl

Kun udlandsdanskere er nomineret til titlen som ‘Årets Talent’.

I dag blev mange af nomineringerne til året Dansk Fodbold Award udnævnt. Igen i år er ‘Årets Talent’ blandt de mange kategorier.

Helt sikkert er det, at det bliver en udlandsdansker, der vinder prisen, eftersom fire ud af de fire nominerede alle optræder i udlandet.

De nominerede til ‘Årets Talent’:

Andreas Cornelius (Cardiff City)

Den tidligere FCK-angriber fik sit helt store gennembrud i den foregående sæson, hvor han med 18 kasser, var stærkt bidragende til at gøre FC København til dansk mester anno 2012/2013. Cornelius løb tilmed med topscorerprisen i sidste sæsons Superliga, og fik sat en kometkarriere i svøb.
Den 20-årige angriber har også allerede fået syv kampe i nationaldragten, og scorede sit første og hidtil eneste landskampsmål i VM-kvalkampen mod Tjekkiet i marts måned i år.

Pierre-Emile Højbjerg (Bayern München)

Stortalentet Pierre-Emile Højbjerg fik i foråret debut for Bayern München i Bundesligaen som blot 17-årig. Den arbejdsomme midtbanespiller har allerede opnået 32 U-landskampe for Danmark, og er senest gået ind og blevet en stor stjerne på Jess Thorups U21-landshold, med bla. to mål i sin debut mod Slovenien.
Højbjerg er en vellidt spiller i sin omgangskreds, og mon ikke det helt store gennembrud ligger lige rundt om hjørnet.

Andreas Christensen (Chelsea)

Sidste år blev Andreas Christensen kåret som Årets U/17-talent af DBU. Talent har der aldrig været tvivl om, at han har haft.
Den spilintelligente forsvarspiller har allerede opnået 27 U-landskampe, og har ligesom Pierre-Emile Højbjerg også for nyligt tilsluttet sig U21-landsholdet.
Andreas Christensen har allerede været oppe og snuse til Chelseas førstehold.

Viktor Fischer (Ajax)

Den 19-årige Viktor Fischer har allerede fået sit internationale gennembrud. Offensivtalentet fik debut for Ajax d. 5. august 2012 i Super Cup-kampen mod PSV Eindhoven, og siden har karrieren for alvor taget fart. I dag er Fischer stort set en fast inventar i Ajax’ startopstilling, og har som 19-årig allerede 33 kampe for Ajax på CV’et. I dem er det blevet til 11 mål.
Viktor Fishers morfar er den legendariske Poul Pedersen, som var den første spiller, der spillede 50-landskampe på det danske A-landshold, og som var med til at vinde sølv ved OL i Rom 1960.

Sidste år var det Jores Okore, som vandt titlen som ‘Årets Talent’ ved Dansk Fodbold Award.

In this article