Atletico Madrid-talent kan blive dansk

Danmark skal muligvis til at åbne øjnene for Gonzalo Jørgensen, Atletico Madrid. Han kan nemlig ende på det danske landshold.

Danmark kan muligvis blive en statsborger rigere. Således render en 15-årig halvdansker rundt og spiller fodbold i den spanske storklub Atletico Madrid, for klubbens U16-hold.

Navnet er Gonzalo Thomas Jørgensen de Vizcarro, der både har dansk far og danske bedsteforældre. Selvom den unge knægt er fast inventar på Atletico Madrid’s U16-hold, har han en drøm ikke mange andre i Spanien har. Han vil spille for Danmark.

– Drømmen er at spille for Danmark. Det vil være stort for mig, siger Gonzalo Jørgensen til BT.

Havde det dog ikke været for en mail fra hans danske far, Thomas Jørgensen, ville de færreste danskere nok kende til den talentfulde venstreback.

– DBU vidste ikke, han eksisterede, før jeg i marts kontaktede dem. Min bror i København spurgte mig, hvorfor jeg ikke fortalte DBU, at min søn findes. Så sendte jeg en mail til U16-landstræner Per Holm, og derfra gik det hurtigt. De ville meget gerne se ham an, fortæller Gonzalo Jørgensens far, Thomas.

Siden har Gonzalo Jørgensen været med ved tre landsholdssamlinger for U16-landsholdet. Alle har været succesfulde. Der er bare det problem, at Gonzalo Jørgensen ikke taler dansk. Han er dog gået i gang med at lære sproget.

– Jeg vil være rigtig glad for at spille for Danmark. Derfor prøver jeg også at lære dansk, siger Atletico-talentet.

Gonzalo Jørgensen vil dog heller ikke udelukke at stille op for det spanske landshold. Endnu har linjen fra det spanske fodboldforbund dog været død.

In this article