U16-landstræner om halv-dansk talent: Har gjort det rigtig godt

På kort tid har Gonzalo Jørgensen vakt opsigt i den danske fodboldverden. U16-landstræneren mener da også, at når man spiller i en klub som Atletico Madrid, har man et vist niveau.

Han var ukendt i Danmark indtil for kort tid siden, men Gonzalo Jørgensen har er et stort talent. Det mener Danmarks U16-landstræner, Per Holm, der dog også mener det er en udfordring, at spanieren med den danske far, ikke kan tale dansk.

– Han har været oppe et par gange og gjort det rigtig godt. Ulempen er, at han ikke kan dansk, så det er en udfordring for ham. Men Gonzalo har bestemt et stort potentiale, siger Per Holm.

– Gonzalo er en venstrebenet venstre back, og dem er vi jo altid ekstra interesseret i. Det er en postition, som man næsten per tradition har udfordringer med at finde spillere til, så de, der dækker den plads, vil vi gerne gøre noget ekstra for. Men vigtigst af alt er han en spiller, som har et talent, der er så interessant, at vi gerne vil kigge ham ekstra i sømmene.

Hovedpersonen selv er glad for, at DBU har fået øjnene op for ham.

– Jeg kan rigtigt godt lide det. Det er en ny oplevelse for mig, og det er godt. Det var en overraskelse, da de sagde det til mig. Jeg havde aldrig tænkt over, at jeg kunne komme til at spille for det danske landshold, siger Gonzalo Jørgensen. Han lærte da også lidt om det danske vejr, da der under en kamp kom en voldsom byge ind. Tiltrods for det, leverede han en fin indsats til træningssamlingen.

In this article