Boilesen: Ajax er vejen til succes

Danske Nicolai Boilesen mener, at den nye Ajax-træner, Frank de Boer, i høj grad er grunden til, at så mange unge spillere slår igennem i Ajax Amsterdam.

I den nyeste udgave af det hollandske fodbold-magasin, Voetbal International, snakker danske Nicolai Boilesen åbent ud om hans nye træner i Ajax Amsterdam, Frank de Boer. Han roser ham for, at holde den gode spillestil, som de Boer også trænede Boilesen i, dengang han var på ungdomsholdet.

Boilesen mener derfor, at Frank de Boer har samme vision om fodbold som dengang, og det hjælper mange unge spillere til at slå igennem.

– Fodboldfilosofien er stadig den samme hos De Boer som førsteholdstræner, som jeg tidligere har oplevet i min ungdomstid. Han var konstant engageret i udviklingen af sine spillere. Vi spiller på førsteholdet den samme type fodbold som hos A-juniorerne (U/19-holdet, red.). Men bare for voksne, siger Boilesen til fodboldmagasinet.

– Mange i Danmark ved, at Ajax er en klub, hvor man kan bryde igennem i ung alder. Fra det øjeblik, Frank de Boer var cheftræner, var der igen masser af muligheder for at træne for de unge spillere. Det giver incitamenter til alle talenter i klubben. Dette er vejen til succes, udtaler Boilesen.

Ajax fører den hollandske liga, Æresdivision, to point foran Vitesse.

In this article