Gonzalo Jørgensen med på U16-landsholdet

Gonzalo Jørgensen i aktion for Atletico Madrid's ungdomshold.
Gonzalo Jørgensen i aktion for Atletico Madrid’s ungdomshold.

Nydanskeren Gonzalo Jørgensen fra Atletico Madrid kan få debut på det danske U16-landshold i en UEFA-turnering til februar.

Det danske U16-landshold får til februar fornøjelsen af at møde nogle af Europas bedste U16-landshold, når man deltager i en UEFA-turnering i England. Her vil modstanderne hedde England, Belgien og Spanien.

Atletico Madrid-talent kan blive dansk

Interessant er det, hvilke modstandere, som Danmark skal op imod. Men endnu mere interessant er det måske, at halvdanskeren Gonzalo Jørgensen fra Atletico Madrid, kan få sin officielle debut for det danske U16-landshold. Det endda mod sit fædreland, Spanien, hvor han er født og har boet gennem hele livet.

– Det er jo spøjst, at vi skal møde Spanien, som er det land, som Gonzalo er født og opvokset i. Derfor er jeg sikker på, at det er en speciel oplevelse for ham. Jeg glæder mig til at se, om Gonzalo også er klar til næste trin, for selvom vi kender Gonzalo fra U15-samlinger, klubbesøg og kampvideoer så er en officiel landskamp noget helt andet.

– Men han er en rigtig spændende spiller, som jo desuden dækker en plads, som venstre back, hvor vi altid leder efter spillere. Ham finder vi måske så udenfor landets grænser med et dansk pas, siger U16-landstræner, Per Holm, til dbu.dk.

Kampene i England spilles fra d. 6. til 12. februar, og du kan se hele den udtagne trup her:

Lasse Askou Mikkelsen, Esbjerg fB
Viktor Anker, Næstved BK
Adnan Curovic, Lyngby BK
Christian Kudsk, Vejle BK
Frederik Fisker, FK Viborg
Gonzalo Jørgensen, Atletico Madrid
Jeppe Schultz, Esbjerg fB
Martin Holm, AC Horsens
Mathias Andersen, AaB
Oskar Buur, AGF
Agon Mucoli, Vejle BK
Jacob Bruun Larsen, Lyngby BK
Mads Brink Christensen, Esbjerg fB
Mathias Bonde, AGF
Nikolaj Kirk, FC Midtjylland
Emil Riis Jacoksen, Randers Freja
Mads Vang, FC Midtjylland
Mathias Laursen, AGF
Nicklas Røjkjær, Silkeborg IF
Nikolai Laursen, Brøndby IF

In this article