Ung Esbjerg-keeper: Jeg har niveauet der skal til

I Esbjerg har der i indeværende sæson været ro på målmandssituationen. Klubben har haft tre keepere til rådighed, hvoraf henholdsvis 18 og 20-årige Jeppe Højbjerg og Mathias Rosenørn, skulle tage ved lære af førstevalget Frederik Rønnow. Nu er der med ét vendt op og ned på situationen, og det kan ende med at gavne den unge målmand Jeppe Højbjerg, der mener, at han har niveauet der skal til.

SONY DSC

Klubben fra den vestjyske hovedstad har nemlig valgt ikke at fortsætte samarbejdet med Mathias Rosenørn, og da førstekeeper Frederik Rønnow samtidig har problemer med knæet og er ukampdygtig, står Europa League-deltagerne med kun Jeppe Højbjerg tilbage. Hvor alvorlig knæskaden Frederik Rønnow bærer rundt på er, skal være uvist, da han endnu ikke er blevet testet, men førstemålmanden virker en kende nervøs ved skaden:

– Jeg har gået med det mere eller mindre hele efteråret. Jeg troede egentligt, det var blevet bedre hen over vinterpausen, men nu må jeg rejse hjem og se, hvor slemt det er, og hvad der skal ske, siger Rønnow til bold.dk.

Den mulige aftager Jeppe Højbjerg har flere ungdomslandskampe på bagen og også to pokalkampe for EfB i efteråret er det blevet til. Den blot 18-årige målmand har tidligere været til prøvetræning hos både Everton og Bolton, og flere bejlere har i tidens løb henvendt sig og ønsket at tilknytte den talentfulde mand mellem stængerne. Om situationen som potentiel ny førstekeeper i Esbjerg siger Højbjerg til bold.dk:

– Jeg føler mig klar til at gå ind at gribe chancen, hvis jeg får den. Til trods for, at jeg kun er 18 år, føler jeg, at jeg har fået den fysiske højde,og drøjde til at kunne være med, og derudover mener jeg, at jeg har niveauet til at kunne være med, siger Højbjerg til bold.dk.

Esbjerg har i denne tid også den aldrende målmand Jonas Jensen til prøvetræning. Om målmandspuzzlespillet i Esbjerg bliver til unge Jeppe Højbjergs fordel, kan kun tiden vise.

In this article