D’ BOLD annoncerer: Talenttid

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

Bag Superligaens stjernestøv finder vi U17 og U19 liga og division. Her er 11 Superligaklubber, 7 hold fra den næstbedste række og 6 hold fra 2.divisionerne repræsenteret. For at optræde i division og liga, skal man have en godkendt licens. En licens kræver at klubberne opfylder en lang række kriterier opsat og DBU, der selvfølgelig lægger vægt på, hvor gode klubberne historisk set har været til at udvikle talenter. Derfor er en klub som Vejle at finde i ligaen, trods det faktum at deres seniorhold er i frit fald. Modsat har FC. Vestsjælland slet ingen ungdomshold repræsenteret i de bedste ungdomsrækker. Rækkerne er landsdækkende og holder ligesom Superligaen i øjeblikket vinterpause. Det betyder dog ikke at bolden ligger stille. Således er klubberne pt. i gang med opstarten, som for de fleste af talenterne byder på hård fysisk træning men også en del træningskampe hvor formen skal finpudses. Derudover rejser flere af holdende i næste uge på træningslejre, hvor der kommer massevis af træningskampe og træningspas.

U17 ligaen:

Det helt store samtaleobjekt i den forgangne uge, har uden tvivl været Brøndbys køb af de to 16-årige ungdomslandsholdsspillere, målmand Viktor Anker og Lyngby-angriber Daniel Stückler. Stückler, der inden skiftet trods sin unge alder allerede på kontrakt, noget der betød, at Brøndby var nød til at til at købe angriberen fri. Lyngby endte med at få 750.000 kroner i bytte for deres guldfugl – en kæmpe sum for en 16-årig, der stadig har sin første seniorkamp til gode. Angriberen var dog i Lyngby så god, at klubben valgte at opgradere ham, således at han i det meste af efterårssæsonen spillede for U19-holdet og altså ikke U17-holdet, som han ellers via ifølge sin dåbsattest burde. Lyngbys U17-ligahold manglede da også i foråret angriberens kvaliteter, hvilket en placering som nummer sidst i U17-ligaen indikerer. Lyngby skal finde noget ekstraordinært frem i forårssæsonen, hvis de ikke skal forblive bunddrop. Om det bliver Brøndbys U17 eller U19 liga-hold der får gavn af ungdomslandsholdsspilleren vides endnu ikke. Det er nemlig meget normalt, at man i ungdomsrækkerne rykker de bedste spillere en tand op, så spillerne bliver yderligere udfordret.

U17 division:

U17-divisionen, der i år tæller blot 11 hold, har i den forgangne uge mistet sin vel nok største profil, målmanden Viktor Anker. U16-landsholdsmålmanden kom fra Næstved, hvor han med sine 16 år havde prædiktatet som klubbens yngste kontraktspiller. Næstved modtog eftersigende 4-500.000 kroner for den næsten to meter høje målmand, der har en enkelt U16-landsholdkamp på cv’et. Næstved har ellers de seneste sæsonener måtte tage til takke med bundplaceringer i U17-divisionen, så det er helt sikkert godkendt at holdet nu overvintrer på 6. pladsen. Om holdet kan kravle op i tabellen i efteråret skal være uvis, men de skal med sikkerhed på jagt efter en ny målmand, efter at Anker ikke længere er at finde i klubben. Rækken føres af FK Viborg skarpt efterfulgt af B93 og AC Horsens.

U19 ligaen:

U19-ligaen er som altid præget af spillere, der får chancen i Superligaen, og her er Superligaholdenes træningskampe en god chance for talenterne fra årgang 95 og 96, til at vise deres værd. 96’erene – OB’s Mads Raben og FC. Midtjyllands Jonas Gemmer – har allerede fået deres Superligadebut og flere håbefulde spillere står i efteråret over for deres. U19-ligaens førerhold AaB, har sendt deres målmand Morten Bisgaard med nordjydernes superligahold til Portugal, hvor den kommende uge står på træningslejr. Skarpt efterfulgt er de af Esbjerg, der overvintrer på rækkes 2. plads. De unge esbjerggenserne var i denne weekend en tur til Aarhus, hvor AGF’s U19 hold var modstanderen. Begge hold fik skiftet flittigt ud og begge trænere fik set en lang række spillere i kamp. Hjemmeholdets træner kunne være mest tilfreds, da AGF vandt kampen fortjent med 1-0. Holdet fra Fredensvang er da også godt kørende i ligaen, hvor de dog for det meste må give afkald på deres største profil, Marcus Solberg, der hovedsagligt spiller med superligaholdet. Ligaen er tæt og meget kan ske endnu, selvom det ser sort ud for de forsvarende mestre fra FC. Nordsjælland. Holdet fra Farum ligger på en skuffende 8. plads og har lang vej til toppen. Måske i forbindelse med den skuffende efterårssæson, har Farumgenserne lavet et nyt tiltag. U19-truppen skal fremover blive mere og mere tilknyttet superligatruppen, ment på den måde, at trupperne træner mere sammen, har samme trænere, set-ups osv.

U19 divisionen:

I skyggen af U19 ligaen står divisionen. Det betyder dog langt fra, at der ikke her også gemmer sig store talenter og interessant stof. Rækken føres af AC Horsens, der i ugens løb har forlænget aftalen med cheftræner Claus Troelsen. Troelsens tropper har efter en halv sløj start, præsteret stabilt over det sidste lange stykke tid, og det virker til, at ’de gule’ også i foråret bliver en hård nød at knække for modstanderholdene.

Læs med igen næste tirsdag, hvor der bliver fokuseret på de danske ungdomslandshold!

In this article