Scholz og Lokeren videre til finalen efter straffesparksgys

Alexander Scholz spillede alle 90 minutter plus den forlængede spilletid da hans belgiske hold Lokeren sent onsdag aften kunne kvalificere sig videre til finalen i den belgiske pokalturnering.

Sent onsdag aften skulle der spilles returopgør i semifinalen i den belgiske pokalturnering. I den ene semifinale stod KV Oostende over for Lokeren, der havde Alexander Scholz i startopstillingen. Efter et 1-1-remis på Lokeren’s hjemmebane, Daknamstadion, så skulle vinderen findes i Oostende i den flamske del af Belgien. Her kunne et næsten stopfyldt Albertparkstadion tage imod Scholz og hans holdkammerater.

Og det startede da også fremragende for Lokeren. Efter blot 18 minutters spil kunne zimbabwiske Nyasha Mushekwi sende Lokeren på 1-0, og dermed så det godt ud for udebaneholdet.

Men hjemmebaneholdet gav dog ikke op, og efter en fremragende fight scorede Hamdi Hambaoui efter 63 minutters spil, og dermed stod det hele fuldstændigt lige. Derfor skulle vi videre til forlænget spilletid. Her skete der dog stort set ingenting og det mest opsigtsvækkende var faktisk Scholz’ gule kort. Et kort som der ifølge hjemmebaneholdets fans skulle have haft en anden farve.

Dermed skulle det afgøres i straffesparkskonkurrence og især udebaneholdets målmand Copa var uheldig. To gange på de første fem spark havde han snitterne på, men han kunne ikke holde bolden ude af rusen. Og efter de første fem spark havde begge hold scoret på fire spark og dermed skulle vi fortælle. Alexander Scholz sparkede det tredje spark for sit hold, og han gjorde det med en utrolig kølighed.

Og vi skulle faktisk helt ud i den tiende spark før kampen kunne afgøres. Her ramte hjemmebaneholdets Lepoitre meget uheldigt stolpen og derefter kunne ghanesiske Ezekiel Ansah afgøre tingene. Ansah blev mødt til bolden med en meget uvenlig gestus af hjemmebaneholdets fans, og det blev bestemt ikke bedre da han satte sig og bedte sin egen lille bøn foran bolden. Han kunne dog stå for presset, og dermed sikre Lokeren en plads en pokalfinalen.

I den anden semifinale mødte Zulte Waregem og Gent hinanden, men det blev dog, modsat denne kamp, til en stor dansk skuffelse da Nicklas Pedersen og Gent måtte se sig slået efter at have spillet 0-0, og dermed tabte man sammenlagt 1-0 til Zulte Waregem. Dermed kommer Genk heller ikke til at forsvare deres mesterskab fra sidste år.

Pokalfinalen skal spilles d. 22 marts og skal som altid spilles på King Baudouin Stadium i Bruxelles.

In this article