Talenttid 11-02-2014

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

 

I denne uges udgave af Talenttid skal vi kigge nærmere på de danske ungdomslandshold, der i den forgangne uge har været i kamp i internationale turneringer. Kun de bedste af de bedste bliver udtaget, når Danmark skal forsøge at bide skeer med de førende fodboldnationer i Europa!

U19-landsholdet:

 

Der er altid et stort pres på årgang 95, når de skal forsøge at gå i 94-årgangens fodspor. 94-årgangen leverede i ungdomstiden store resultater, hvor blandt andet deltagelse ved U17 VM og en ydmygelse af Tyskland med hele 4-0 kan nævnes. Det nuværende U19-landshold rummer også en del kvalitet, og råder over spillere, der allerede nu har fået deres superligadebut. Det var dog ikke spillere af denne kaliber, landstræner Bent Christensen ønskede at se, og i stedet udtog han en 20-mands trup med mange nye navne og derfor mulige debutanter. Velkendte navne som Jeppe Højbjerg, Emiliano Marcondes, Andrew Hjulsager, Marcus Solberg og Mikkel Wohlgemuth deltog altså ikke på turen, idet de i disse dage enten er på træningslejr med deres superligatrup, eller også bare er indlemmet i en superligatrup hvor det er vigtigere for dem at være. U19-landsholdet skulle fra 6. til 10. februar få svar på, om de kunne måle sig med de øvrige landshold i Europa. Stedet var La Manga, Spanien, og modstanderne Portugal, Norge og Polen.

Danmark 0 – 3 Portugal

Med fire debutanter i startopstillingen, var der ikke meget at sige til, at danskerne fik sig lidt af en fodboldlektion mod Portugal. Det startede ellers meget fint, og de unge danskere havde fint gang i pasningsspillet og var aggressive i duellerne i de første cirka 35 minutter. Derefter gik det ned af bakke, og i takt med at kæmpen skred frem, kunne danskerne ikke længere følge med. Træner Bent Christensen sagde om kampen følgende:

”Den første time er rigtig fin. Vi er gode i mange faser af spillet og bygger rigtig godt op. Desværre får vi ikke helt output af spillet og vi skaber ikke rigtig chancer. Men vi får samtidigt lukket dem godt ned, men må erkende at vi i anden halvleg løber de lidt fra os. De er hurtigere med bolden og agerer hurtigere end os.”

En af de fire debutanter i danskernes startopstilling, midtbanespiller fra SønderjyskE Niels Letort, fortalte efter kampen, hvordan det var, at debutere i den rød-hvide trøje:

Det er selvfølgelig lidt ærgerligt at tabe 3-0 i den første, fordi jeg synes der er nogle okay ting at tage med, men det andet mål knækker os lille smule og så får de lidt let spil”.

Det danske U19-landshold havde ikke lang tid til at evaluere det klare nederlag til Portugal. Blot to dage senere skulle danskerne nemlig igen i kamp, denne gang var modstanderen Norge. Om den kamp siger selvsamme Letort:

”Jeg tror det bliver meget lige, men hvis vi holder fast i det vi kan, så tror jeg vi har gode chancer. Vi burde kunne slå Norge og på en god dag, der gør vi det”.

Danmark 0 – 2 Norge

Heller ikke i kamp nummer to, fik de unge danskere hevet sejren i land. Kampen mod nordmændene blev afviklet under forhold der åbenbart passede vores skandinaviske venner bedst. Således var der kampen igennem en kraftig blæst, der gjorde det umuligt for de danske talenter at praktisere den form for fodbold, som man ellers ved de unge drenge er garant for. Nordmændene fik med lette midler sat et tungt fysisk pres på danskerne, der kampen igennem havde svært ved at skabe chancer og blive farlige.

Træner Bent Christensen havde givet genvalg til mange af debutanterne fra kampen mod Portugal, og holdte de mere erfarne ungdomslandsholdsspillere som Mikkel Maigaard fra Esbjerg, Victor Nielsen fra AGF og Viktor Ahlmann fra AaB på bænken. Om det var derfor danskerne havde så svært ved at matche Norge vides ikke, men landstræneren var ikke tilfreds med indsatsen:

Vi bliver for hektiske i spillet og formår ikke at få sat spillet. Og når selv simple afleveringer kikser, så bliver det meget vanskeligt at skabe chancer. Vi må bare sige, at alt i alt, var det en meget skidt kamp fra vores side og at vi må steppe op til den næste!”

Danmark 2-2 Polen

Tredje gang var lykkens gang – sådan næsten da. Danskerne formåede at få en lille oprejsning, da holdet mandag d. 10. februar spillede uafgjort mod Polens U19-landshold. Det var danskerne der kom bedst fra start, da truppens yngste mand og debutant, 96’eren Jannik Pohl fra AaB, scorede til 1-0 i første halvleg. Derefter blev kampen på Polens præmisser og med en 2-1 føring, prøvede de unge polakker at pakke sig og forsvare føringen. Det så de i store perioder ud til at skulle lykkedes med, og danskerne havde så småt indstillet sig på endnu en gang, at skulle gå fra banen uden point. Dét, indtil bolden pludselig lå for fødderne af Esbjergs Jonas Gejel Hansen, der ikke skulle bruge betænkningstid og kanonerede bolden op i krydset. Kampen blev fløjtet af straks efter Hansens udlignende mål, og danskerne formåede at få en lille oprejsning efter to nederlag.

Træner Bent Christensen skulle derefter prøve at opsummere på både kampen og turneringen som helhed. En turnering, hvor han havde givet debut til hele seks nye spillere. Træneren mente, at holdet stadig har arbejde foran sig:

Vi ser positivt på, at vi får scoret to mål og får et point med i sidste sekund. Der foreligger dog en del arbejde på træningsbanen for os.

Det har som sådan været en fin turnering, hvor vi har været på uovertrufne faciliteter og hvor vi får set ikke mindre end seks debutanter på et U19-landshold. Det må være noget nær historisk rekord. Vi kan dog konstatere, at vi også over en bred kam er udfordret teknisk og andre basale ting, så der ligger nogle timer på træningsbanen før vi er optimerede.”

Det danske U19-landsholds næste opgave er i marts, når holdet rejser til Montenegro for at spille to træningskampe der. Holdets næste betydningsfulde kampe bliver EM-kvalen til sommer, hvor holdet er havnet i en dynamitpulje med Spanien, Tyskland og Litauen. Om træner Bent Christensen til den tid giver genvalg til debutanter fra den netop forestående La Manga-tur, eller holder sig til de velkendte navne, skal være usagt.

U16-landsholdet:

Det danske U16-landshold består af spillere fra årgang 98, og er samtidig det yngste ungdomslandshold. De første kampe i U16-regi spillede de unge talenter i efteråret, hvor det blev til to sejre over Østrigs ditto.

Nu er det så igen blevet tid til at følge de yngste danskere i deres jagt på succes. Således rejste det danske U16-landshold i lørdags til England, hvor de i disse dage spiller UEFA Development Tournament. I træner Per Holms trupper gemmer der sig et par spændende navne, der til dagligt udfolder deres talent uden for de danske grænser. Det gælder venstreback Gonzalo Jørgensen, der til dagligt spiller for Atletico Madrid og går på et akademi i det spanske. Det 16-årige talent har således dobbelt statsborgerskab og har altså valgt at repræsentere Danmark, noget der i fremtiden kan vise sig at være en stor gevinst for de danske U-landshold. Også Augsburgs Lasse Jürgensen er med på turen. Jürgensen har dansk/tysk pas.

U16-landsholdet har på turen mødt Belgien og Spanien, og møder fredag d. 14. februar hjemmeholdet England.

Danmark 3-3 Belgien

Kampen startede perfekt for de danske knægte! Selvom de stærke belgiere lagde et tungt pres på danskerne, formåede U16-drengene at kombinere sig ud af det og tilmed score to flotte mål – det ene bedre end det andet. Det var anfører, Esbjergs Mark Brink, der efter en flot solotur havde gjort det til 2-0 for danskerne. Men hvis nogen troede at kampen nu var afgjort, så kunne de godt tro om igen. Med en mandfolkeindsats fik de unge belgiere i anden halvleg vendt kampen komplet på hovedet. Slutresultatet blev 3-3. Skuffende for de unge danskere, der havde haft kampen under total kontrol. Træner Per Holm siger om kampen således:

”I en time overfører vi det vi gerne vil i forhold til den offensive tilgang til spillet. På den baggrund scorer vi 3 flotte mål mod en stærk modstander. Der er flere individuelle præstationer, som jeg er meget tilfreds med i løbet af den time, hvor vi top-præsterer”.

Danmark spiller her til aften deres anden kamp ved turneringen. Fredag d. 14. februar rundes turneringen af mod Spanien.

Læs med igen næste gang, hvor vi ser på, hvordan de danske ungdomshold forbereder sig mod den kommende sæson!

 

 

 

In this article