Talenttid – 25-02-2014 Med optakt til U17-ligaen

 

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

Så blev det tirsdag, og det betyder som altid Talenttid. I dagens udgave giver vi dig en fyldig optakt til U17-ligaen, hvor bolden efter en lang vinterpause igen ruller i den kommende weekend. Også U18-landsholdsholdet har i den forgangne uge været i aktion, hvor de bedste spillere fra årgang 1996 skulle forsøge at plante det danske flag på fodboldens verdenskort. God fornøjelse!

En stjernespækket dansk U18-trup, med deltagelse fra allerede Superligadebuterende Mads Raben og Jonas Gemmer, ankom tirsdag den 18. februar til Tyrkiet, hvor modstanderen var værterne fra Tyrkiet. De unge drenge, der hovedsagligt til dagligt optræder i U19-ligaen, var bestemt tilfredse med både varmen og landsholdssamlingen, der for en stund var et dagligt afbræk fra de iskolde løbeture, de fleste hold praktiserer i vinteropstarten. Med i  U18-truppen, var der udover fornævnte profiler fundet plads til Sønderjyske-duoen https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Olesen og Mikkel Hedegaard. Begge spillere har været stamspillere på det Sønderjyske-hold der har taget U19-ligaen med storm, og i skrivende stund er placeret på 4. pladsen. Også U19-divisionen var stærkt repræsenteret i Silkeborgs langhårede kreatør Robert Skov, der var blandt træner Henrik Clausens foretrukne til den første kamp mod tyrkerne.

Tyrkiet 2-1 Danmark:

Med OB’s Mads Raben i angrebet, FC. Midtjyllands Jonas Gemmer på midten og Sønderjyske-duoen på hver sin kant, kom det danske U18-landshold fra kampens start under et voldsomt pres. Kampoplægget havde ellers været, at tyrkerne ikke skulle komme meget til fadet i kampens indledende fase, noget der dog ikke lykkedes: 1-0 til tyrkerne efter blot 10 minutter. Efter målet var det dog lidt ligesom, at danskerne kom til sig selv. Efter tyrkernes pres var danskerne nu mere med i kampen, og kom da også til nogle chancer, der dog ikke udmøntede sig i mål. Efter pauseteen var det danskerne der så skarpest ud. Drengene fortsatte de fine takter fra 1. halvegs slutning, og efter et godt indlæg fra Mads ”Mini” Pedersen, kunne https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Olesen sparke kuglen i nettet. Tyrkerne fik desværre for den Danmark scoret det vindende mål, så kampens slutresultat blev 2-1 til værterne. De unge talenter havde blot få dage senere mulighed for revanche, da man endnu en gang skulle spille mod Tyrkiets U18-landshold.

Tyrkiet 0-1 Danmark

I kamp nummer to var danskerne tørstige efter hævn. Med den normale førstemålmand og landets største U17-talent, målmand Daniel Iversen på bænken, var der i denne kamp debut til Viborg-keeper Sebastian Linnet. Altså endnu et bevis på, at der også i U19-divisionen findes spændende spillere med en stor fremtid. Kampen var knap startet, før man kunne ane tyrkernes store respekt for Danmark, der i dagens anledning spillede god teknisk fodbold. Efter en halv time uden de store chancer, var det Lyngbys Mads Kaalund, der måtte se et godt forsøg blive reddet af tyrkernes målmand. Danskerne tilspillede sig også til andre chancer, så der var grund til at være optimistiske inden anden halvleg. I anden halvleg var kampbilledet det samme: danskerne sad på kampen, og tyrkerne kunne ikke følge med når danskerne med fladt, hurtigt kombinationsspil kørte bolden rundt. Efter 57. minut kom den forventede scoring, da Brøndbys Kristian Larsen kunne sparke bolden i nettet, til hvad der endte med at være kampens første, sidste og eneste scoring. Landstræner Henrik Clausen, siger om turen til Tyrkiet således:

”Vi har haft en god udvikling på turen, selvom det er kort tid – stor ros til spillerne for et godt ‘commitment’ og for viljen til at ville indgå i et godt teamwork. Forhåbentlig har vi også tanket noget erfaring i forhold til at spille mod en relativ stærk nation på udebane”

 

________________________________________________________________________________

Superligaen er i skrivende stund i fuld gang, og i diverse byer er der uge efter uge tusinder af mennesker, der strømmer til stadion for at se de lokale fodboldhelte. På klubbernes anlæg eller kunstgræsbaner, skal de kommende helte nu også i gang. D’ BOLD kigger frem mod den kommende forårssæson, når der i U17-ligaen, skal uddeles medaljer og peges fingre! D’ BOLD giver sit bud på en slutstilling og kigger samtidig nærmere på, hvilke spillere man skal holde et ekstra vågent øje med.

U17-ligaen

På lørdag klokken 14.00 tager Esbjerg imod HB Køge, i hvad der bliver forårspræmieren i U17-ligaen. Et spændende forår går os i møde, og først i juni måned får vi svar på, hvem der kan kalde sig dette års danmarksmestre for U17-hold!

Lyngby:

Den nuværende bundprop fra Lyngby har ryggen mod muren, når de i foråret skal forsøge at redde noget af holdets ære. Der er langt til sidste sæsons midterplacering, og holdet mistede officielt deres vel nok største profil, Daniel Stückler, da Brøndby i januar valgte, at skrive kontrakt med stortalentet. Lyngbygensernes første kamp bliver mod FC.Københavns ditto, som man i efteråret tabte til med  cifrene 1-0. En god start kan blive altafgørende, idet der ikke er mange point op til de nærmeste hold i rækken.

Bud på placering: 14

Hold øje med: Jakob Bruun Larsen

 

HB Køge

Køges U17-hold går ligesom Lyngby et svært forår i møde. 9 point i de første 14 kampe er langt fra optimalt, og hvis HB Køge skal bevise over for omverdenen at deres licens er fortjent, skal de have flere point på kontoen i foråret. Dertil kunne Køge jo passende starte med at sætte point på kontoen, når holdet åbner U17-ligaen på lørdag mod Esbjerg. De forsvarende U17-mestre fra Esbjerg har dog ikke set stærke ud indtil videre, og noget kunne tyde på, at kampen bliver tættere end man lige skulle tro.

Bud på placering: 12

Hold øje med: Justin Shaibu og Sammy Slot

 

 

Haderslev FK:

Haderslev FK er moderklub til SønderjyskE, og U17-drengene fra det SønderjyskE er nu i gang med deres andet år i det fineste selskab. I sidste sæson blev det til en godkendt placering som nummer 10, men det med mange 96’ere på holdkortet, der altså nu er rykket op og er blevet U19-spillere. Holdet blev spået en svær sæson, og en svær sæson er det blevet. Blot 3 sejre i de første 15 kampe – ikke just prangende. Holdet har i flere kampe fået regulære tæsk, og sluttede efterårssæsonen af med 3-0 og 4-0-nederlag. Det bliver op af bakke for holdet i foråret.

Bud på placering: 13

Hold øje med: Chan Hnin Lian, Van Tha Thawng Ni Dum og August Nielsen

 

FC. Nordsjælland:

Overraskende for mange, blev FC. Nordsjællands forgangne sæson en skuffelse. Holdet spillede ellers fremragende fodbold, men måtte i mange kampe tage til takke med enten 0 eller 1 point. Også i denne sæson har det stået skidt til i Farum-klubben, der efter de første 15 kampe har fået tilkæmpet sig det samme antal point: 15. Mens klubbens U19-hold er forsvarende Danmarks mestre og vader i succes, er der altså stadig lang vej for U17-mandskabet, der endnu har meget at lære. Holdet, der spiller sine hjemmekampe på kunstgræs på Farum Park, har dog et uforløst potentiale, og kan meget vel blive forårets helt store overraskelse.

Bud på placering: 7

Hold øje med: Jacob Johansson

 

Esbjerg fB

De forsvarende danske mestre i U17 fra Esbjerg, skal i foråret prøve at rette op på et skuffende efterår. Holdet fra den vestjyske hovedstad var klar over, at denne sæson ville blive betydeligt sværere end sidste sæson, hvor man vandt mange af sine kampe og altså løb med guldet. Sidste sæsons guldhold var præget af 96’ere og ganske få 97’ere. Nu er førstnævnte årgang så væk, og selvom profilerne Mathias Kristensen og Kasper Nissen i glimt har vist deres store potentiale, har holdets præstationer været for svingende. Træner Lars Vind står over for en svær opgave, men samtidig har holdet under opstarten vist glimrende form, hvor blandt andet en succesfuld træningslejr i Holland er blevet afviklet. Esbjerg har potentialet til langt mere end en 10. plads.

Bud på placering: 8

Hold øje med: Lasse Mikkelsen, Kasper Nissen, Mathias Kristensen og Mark Brink.

 

 

Silkeborg IF:

Talenterne fra Søhøjlandet er i modsætning til Silkeborgensernes U19-hold, igen i år at finde i ligaen. Selvom Silkeborg geografisk er placeret i et konkurrencepræget område med både AGF, FC. Midtjylland og Viborg, har Silkeborg kvalitets spillere, til at kunne konkurrere med landets bedste fodboldhold i U17-ligaen. Efteråret bød på skuffelser så vel som succesoplevelser. To nederlag til rivalerne fra FCM var en bitter pille at sluge for de rødklædte, der også havde deres besvær med at præstere stabilt jo tættere kalderen kom mod jul. Silkeborg er meget afhængige af angriber Haroon Nourestani, der i efteråret stod for mere end en fjerdedel af holdets mål, og løber han ind i skader, kan det komme til at koste holdet dyrt.

Bud på placering:10

Hold øje med: Haroon Nourestani

 

Brøndby IF

Set over de sidste mange år, har de blågule fra vestegnen haft succes med deres talentarbejde. På det seneste har det dog haltet en smule, og traditionsklubben har måttet sende spillere afsted, blandt andet til ambitiøse FC. Nordsjælland. I 2014 har Brøndby så igen satset ungt – Ind er hentet fra Næstved, landsholdsmålmand Victor Anker og fra Lyngby Daniel Stückler. De to spillere kan nemt blive kampafgørende for Brøndbys U17-hold, når jagten mod en topplacering i foråret skal realiseres. Brøndby skal med et meget ungt hold, forsøge at skrabe point sammen i U17-ligaen, men den sjællandske klub når næppe tidligere tiders højder, hvor klubben år efter år rev guldmedaljerne hjem. Skal holdet undgå at miste for meget ære, skal der point på kontoen fra første spilledag. Her tager Brøndby i mod rivalerne og bundproppen fra Lyngby.

Bud på placering: 9

Hold øje med: Victor Anker, Daniel Stückler, Rezan Corlu.

 

AGF:

I fjor havde AGF’s U17-hold en forfærdelig sæson. Trods landsholdsspillere som Rasmus Juul og stortalentet Michael Zacho på holdet, lykkedes det ’de hvie’ at blive nummer sjok i U17-ligaen. I denne sæson er det dog gået langt bedre for GF’erne, der er at finde på en stabil midterplacering. AGF havde hele tre danskere repræsenteret ved seneste samling af U16-landsholdet, og det er også en talentfuld årgang 1998, der i denne sæson har bragt Aarhus-klubben fremad i tabellen.

Bud på placering: 11

Hold øje med: Lars Troensgaard, Mathias Bonde, Oscar Buur.

 

FC. København:

Løverne fra hovedstaden er ikke kendt for at have et sprudlende U17-mandskab. Talentarbejdet på Sjælland har Brøndby og Lyngby traditionelt stået for, men i de seneste år er FC. København også kommet med på noderne. Det viser en stabil 6. plads i U17-ligaen da også. U17-drengene fra København har i opstarten stået i skyggen af løvernes U19-hold, der har deltaget i UEFA Youth League. Sidste års 11.plads skal og bør forbedres, og de hvidklædte går formegentlig en god forårssæson i møde.

Bud på placering: 4

Hold øje med: Boris Saric

 

OB:

Klubben fra den fynske Ådal har nogle af landets bedste betingelser for godt talentarbejde. Odense-klubben kan som regel tiltrække de bedste spillere fra hele Fyn, hvilket er et kæmpe opland. Traditionen tro er OB igen i år at finde i den øverste halvdel af U17-ligaen. Kristian Weber er holdets helt store profil, og ligger på en delt 2.plads på topscorerlisten. Ligaen er rigtig tæt, og odenseanerne skal have en god start, hvis ikke de vil se sig overgået af forfølgerne. OB møder i årets første kamp FCK på hjemmebane.

Bud på placering: 5

Hold øje med: Kristian Weber

 

Aab:

De bolsjestribede fra Nordjylland har ligesom OB et kæmpe opland, og er altid med helt fremme i ungdomsrækkerne. Klubben er kendt for at have et godt U17-hold, hvor blandt andre stortalenter som Lucas Andersen tidligere har udfoldet sig. I fjor blev det til en 5. plads, og ambitionerne er, at få det forbedret. Hvis det skal lykkes, skal holdet lukke af i forsvaret – 18 indkasserede mål i 14 kampe er simpelthen for meget. Går ligatopscorer Sebastian G. Andersen i stykker, er der hårde tid på vej i Aalborg. Andersen har således scoret helt vanvittige 16 mål, og må betegnes som et stort talent.

Bud på placering: 6

Hold øje med: Sebastian G. Andersen og Jonas Ejsing

 

Vejle:

Traditionsrige Vejle har overrasket alt og alle, og ligger på baggrund af en bundsolid defensiv på en flot 3.plads i U17-ligaen. Kun 10 mål har holdet fra trekantsområdet indkasseret i efteråret, og fortsætter Vejle de gode defensive takter, kan holdet være svære at slå i foråret. Noget tyder dog på, at holdet har overpræsteret i foråret, og selvom klubben kan mønstre en talentfuld årgang 1998, har holdet en dårlig historik når det kommer til resultater i U17-ligaen. I fjor blev holdet nemlig næstsidst. Kan Vejle fortsætte med den solide defensiv?

Bud på placering: 3

Hold øje med: Christian Kudsk Mortensen, Mads Thychosen og Jonas Spornberger

 

Randers Freja:

Randers må om nogen siges at være kommet fra baghjul. Klubben får ofte ikke den anerkendelse de fortjener, når det kommer til godt ungdomsarbejde. I denne sæson har års talentudvikling dog båret frugt, og med to kampe i hånden i forhold til forhåndsfavoritten fra FC. Midtjylland, må hestene fra Randers i høj grad siges at være med i guldkampen. Sølle én kamp har de lyseblå tabt i efteråret, og viljestyrke og gåpåmod er de unge Randers-spilleres styrke. Sidste år blev det lige ved og næsten for Randers, men i år skal det være. Kommer holdet godt fra land, ser de sig ikke tilbage. De første kampe er ikke de sværeste for kronjyderne, der lørdag d. 1 marts møder Silkeborg.

Bud på placering: 2

Hold godt øje med: Emil Riis og Mikkel Kallesø

 

FC. Midtjylland:

Klubben fra heden har de sidste mange år været førende i dansk fodbold, hvilket da også har kastet mange ungdoms-DM af sig. I fjor blev klubben to’er i U17-ligaen, og i år har talenterne fra Ikast ikke tænkt sig at forpasse den gyldne mulighed. Klubben har på papiret et af de stærkeste hold i ligaen, og viste i efteråret med suveræn stil, at de gik efter guldet. Holdet har ikke en kæmpe profil, men i stedet en stærk skare af dygtige, tekniske fodboldspillere. Kan holdet vinde de indbyrdes kampe mod Randers, burde guldet havne i FCM.

Bud på placering: 1

Hold øje med: Kristian Riis og Simon Sterring

Den aktuelle stilling i U17-ligaen
Den aktuelle stilling i U17-ligaen

Læs med i næste uges Talenttid, hvor vi varmer op til forårssæsonen i U19-ligaen. Vi ses!

In this article