Talenttid d. 18-02-2014

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

FCK's U19 - her i kamp mod Juventus
FCK’s U19 – her i kamp mod Juventus

I seneste udgave af Talenttid, kunne vi fortælle om, hvordan de danske ungdomslandshold havde klaret sig i ugens løb. De yngste danskere, nemlig U16 drengene, var i aktion efter udgivelsen af Talenttid kom på banen. I sidste  kamp ved turneringen i England, mødte Danmark den fodboldstolte nation Spanien. Her viste danskerne hvilken kvalitet holdet indebærer, og fejede alt spansk modstand af banen. Da dommeren fløjtede for sidste gang, kunne danskerne omfavne hinanden og fejre 4-1 sejren. Fremtiden ser bestemt lys ud for den talentfulde årgang 98. Senere på ugen skal U17-landsholdet i aktion, noget vi her på D’ BOLD og i Talenttid følger tæt

Med UEFA Youth League har FIFA i år lanceret et nyt tiltag. Turneringsstrukturen og de deltagene klubber er identiske med ’den rigtige Champions League’, hvilket betød at FC. Københavns U19 hold i år er kvalificeret til turneringen.

I dag, tirsdag, er der dog meget anderledes og om end ikke vigtigere kampe for unge danske talenter. I UEFA Youth League – også kendt som ungdommens Champions League – tager  FC. Københavns U19-hold imod Barcelonas ditto. Spanierne må her betegnes som klare favoritter, efter at have vundet fem ud af seks kampe i gruppespillet. De unge Barca-drenge praktiserer samme hurtige pasningsspil – bedre kendt som Tiki Taka – som også FC. Barcelonas A-hold gør det. Alle Barcelonas talenter går til dagligt på den verdensberømte fodboldskole La Masia, og selvom FCK da også har et såkaldt fodboldakademi (School of Excelence), må der siges at være forskel på de to måde at udvikle talenter.

De unge U19-spillere fra Barcelona skal dog passe på med ikke at undervurdere de unge løver. Danskerne fra hovedstaden har nemlig leveret stabilt i alle kampene i gruppespillet, og efter en lang række uafgjorte kampe, kunne FCK efter en sejr mod selveste Real Madrid i kamp nummer seks, konstatere at de stadig levede i Champions League.

I aftenenes kamp, der i øvrigt bliver sendt på Eurosport klokken 18.00, skal man især holde et vågent øje med Mikkel Wohlgemuth og Yones Felfel. Førstnævnte fik allerede i 2013 sin debut for superligamandskabet, mens Felfel netop er rykket op i mestrenes A-trup. Felfel er en driblestærk kantspiller som Københavnerne i fremtiden forventer sig meget af.

U19-drengenes succes er ikke gået ubemærket hen. Her kan du se hvad Ståle Solbakken forventer sig af aftenens kamp, og hvad han mener om de talenternes Champions League eventyr:

https://www.youtube.com/watch?v=xUFTelmjtys

Der bliver ikke spillet returkampe i UEFA Youth League, så der skal findes en vinder i Spanien i dag – God kamp!

Læs med næste gang, hvor der kommer en fyldig optakt til ungdomsligaerne og divisionerne, kampreferat af dagens Champions League-opgør og vi fokuserer på U17-landsholdet, og deres bestræbelser på succes!

In this article