D’ BOLD på tribunen – AGF – Esbjerg fB

Fodbold skal ses på stadion! Derfor var D’ BOLD i dag på plads, da AGF hjemme på NRGi-Park tog imod formstærke Esbjerg. Her er hvad D’ BOLD’s uddelegerede fra sin solskinsplads på stadion så:

Med stamspillere som Danny Olsen og Anders kure i karantæneboksen, var der i forvejen lagt i kakkelovnen til en svær kamp for hjemmeholdet, og lad os starte med at sige, at det blev det!

Gæsterne fra den vestjyske hovedstad sad fra kampens start på bolden, og pressede AGF langt tilbage på egen banehalvdel. De hvidklædte århusianere havde igen fundet plads til https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Sloth i startopstillingen, men end ikke han kunne forhindre en Esbjerg-scoring. Efter et par halvfarlige dødbolde i kampens start, kunne udeholdet bringe sig foran. Det var efter en af dødbold, at Hans Henrik Andreasen efter 16 minutters spil kunne banke læderet i kassen, uden chance for AGF-keeper Emil Ousager.

Efter 23 minutters spil, kunne D’ BOLD’s kampinspektør ganske chokerende konstatere, at AGF ikke havde haft et eneste skud på mål. Det blev dog minuttet efter ændret, da hjemmeholdet fik en tilfældig chance, da Stephan Petersen slap fri i højre side. Desværre for ’de hvie’, formåede den tidligere Nordsjælland-spiller ikke at blive farlig, og chancen løb ud i et hjørnespark til værterne. Hjørnesparket løb ligesom så meget andet for gæsterne, ud i sandet.

Resten af halvegen forløb ganske roligt – Esbjerg dominerede – men uden at blive specielt farlige. AGF var modløse, og havde kampen igennem ikke meget at byde på. Hjemmeholdet stillede i dagens anledning op i en 4-5-1 formation, med tidligere Esbjerg-angriber Jesper Lange som eneste mand på toppen. Altid arbejdsomme Lange ydede endnu engang en stor holdindsats, men han lå meget alene i front.

Som første halvleg var ved at rinde ud, og D’ BOLD’s fremmødte glædede sig til den kop kaffe der blev serveret i pausen, slog de blå-hvid-stribede til igen. Kampen igennem var AGF-målmand Emil Ousager usikker, og det var han især på Esbjergensernes andet mål. Han fik ikke bokset et hjørnespark langt nok væk, og ved bagerste stolpe kunne målfarlige Bakenga sparke bolden over stregen. 2-0 til gæsterne, og værterne blev pebet ud af egen bane. Eneste lyspunkt i første halvleg for hjemmeholdet var, at man i de første 45 minutter havde holdt gæsternes højre side helt ude af spillet. Ankersen-tvillingerne viste ikke meget landsholdsklasse i første halvleg. Et andet lyspunkt var, at der stadig var tid til at ændre kampen.

Efter en god kop kaffe begyndte anden halvleg – og hvilken start på den! Esbjerg startede som lyn og torden, og især Martin Pusic var flyvende. Selvsamme Pusic fik muligheden for at sparke et frispark, da gæsterne fik tilkæmpet sig sådan et på kanten af feltet. At Esbjergs kroat har et fornuftigt venstreben skal ikke være nogen hemmelighed, og det viste han prøver på, da han krøllede bolden op i det ene målhjørne -3-0! Målmand Emil Ousager var dog ikke uden skyld i målet, som han havde hånden på.

Hvis man nu skulle tro, at det hvidklædte hjemmehold ville svare igen med et pres eller en anden form for modsvar, skulle man hurtigt tro om igen. Vestjyderne dominerede med fremragende pasningsspil og god fart over kanterne den resterende del af kampen, og AGF havde sjældent mere end et par sammenhængende afleveringer, før de igen kunne se bolden på en Esbjerg-fod. Meget demonstrativt begyndte hjemmeholdets fans midt inde i anden halvleg at råbe ”olé”, hver gang en AGF-aflevering lykkedes.

Store dele af hjemmeholdets tilskuere udvandrede under anden halvleg. Klubben fra Aarhus virkede ugidelige – der var simpelthen ingen gejst at spore. Et lille AGF-pres blev det i kampens slutminutter trods  alt til, og indskiftede AGF-angriber Mate Vatsadze kunne have pyntet på resultat, da han meget symptomatisk for hjemmeholdets præstation, kanonerede bolden over målet. Kampen sluttede 3-0 – Esbjerg var altdominerende og AGF var kampen igennem bagefter i samtlige aspekter.

Hjalte Nørregaard gav efter kampen, da han blev interviewet i loungen, en forklaring på nederlaget. Forklaringen lød, at Esbjerg simpelthen bare var et bedre hold, og at AGF’s nye spilsystem skulle have tid, til at fungere optimalt. Nu er AGF igen involveret i den tætte nedrykningskamp, mens Esbjerg blot er et enkelt point fra Brøndby på den fjerdeplads, der giver adgang til europæisk fodbold.