Dansker i Belgien: Det har været en god sæson

Den kun 21-årige dansker, Alexander Scholz, mener, at han har haft en rigtig god sæson i den belgiske klub, Lokeren.

Lokeren og deres danske forsvarsspiller, Alexander Scholz, er i Jupiler Leagues Playoff. Efter de i den oprindelige sæson endte inden for top-seks. I Jupiler Leagues Playoff spiller man om mesterskabet og pladser i Europas store turneringer.

Siden Scholz’ skifte fra Island til Belgien, er det næsten kun gået fremad for den unge dansker, og ikke mindst for Lokeren.

– Vores mål var 50 point og at komme i Playoff I, og vi nåede 51 point og en femteplads, så det kan vi kun være tilfreds med, udtaler Scholz til bold.dk og fortsætter:

– I forhold til de seneste par år er vores truppen blevet bedre, og nogle af de andre hold som Anderlecht og Zulte-Waregem er blevet mindre gode, så vi er tættere på toppen nu. Vi kommer til at gå ind til alle kampe i slutspillet som underdogs, men vi er stærke som hold og kender vi vores besøgelsestid er det ikke umuligt med en fjerdeplads og en europæisk billet. Det er i hvert fald vores mål.

Danskeren har også haft masser af personlig succes i Lokeren. Han blev blandt andet sat på årets hold af den store belgiske avis Het Laatste Nieuws. Han havde endda det højeste karaktergennemsnit af alle markspillere. Også i avisen Het Nieuwsblad er den unge Lokeren-spiller blevet rost. Her nævnes hans som den 16. bedste spiller i ligaen og er lige uden for årets hold.

– Det har bestemt været en god sæson for mig. Det kunne ikke været gået ret meget bedre. Vi har nået vores mål i ligaen, kan se frem til 10 meget spændende kampe og er i pokalfinalen. Jeg kan kun være tilfreds, siger Scholz.

Han ser også et skifte i fremtiden, hvis han holder niveauet, men holder fokus på Lokeren.

– Hvis jeg bliver ved med at holde niveau i resten af sæsonen, vil der naturligt nok være interesse til sommer. Dels på grund af min alder og dels på grund af den øgede fokus på klubben. Men altså jeg har to år tilbage med Lokeren, og det må jeg forholde mig til. Så må vi se til sommer, fortæller Scholz.

Lokeren og Alexander Scholz spiller på lørdag finale i den belgiske pokalturnering mod Zulte Waregem.

In this article