FCM-talent: Jeg har fået mere ansvar

FC Midtjyllands helt store forsvarsprofil Erik Sviatchenko har været skadet det seneste stykke tid, og det har betydet, at unge Patrick Banggaard har skulle tage mere ansvar

Francis Dickoh og Patrick Banggaard har dannet FC Midtjyllands midterforsvar den seneste tid, eftersom Erik Sviatchenko har været ude med en ankelskade. Det har gjort, at Patrick Banggaard ikke længere har kunnet læne sig op ad den stærke forsvarsspiller og har måttet træde frem i lyset.

– Jeg var måske lidt mere i skyggen, da jeg spillede ved siden af Erik. Det var ham, der tog det helt store ansvar. Men i og med jeg efterhånden har spillet en del kampe, så skal jeg også tage mere ansvar, og det forsøger jeg på. Det er noget, man skal med tiden, og det finder jeg egentlig meget naturligt, siger Banggaard til klubbens hjemmeside.

Nogle gange når man skifter ud i et midterforsvar, kan der være små problemer, men det har ikke været tilfældet for Patrick Banggaard og Francis Dickoh, som har fundet i et godt samarbejde.

– Når der kommer en ny, skal man lige finde ind i samarbejdet, men jeg synes, det har fungeret godt. Vi har ikke givet mange chancer væk og heller ikke lukket mange mål ind. Francis gør det utrolig godt. Han glider bare ind i midterforsvaret, og jeg synes allerede, vi har en god forståelse for hinanden, siger den 19-årige forsvarsspiller.

Patrick Banggaard skiftede til FC Midtjylland for omtrent et år siden, hvor han blandt andet afviste Mainz 05 fra den tyske Bundesliga.

In this article