Talenttid – 04-03-2014 – Optakt til U19-ligaen

Talenttid 04-03-2014

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

En omgang hæsblæsende Talenttid er på trapperne. Sidst blev vi klædt på til forårssæsonen i U17-ligaen, hvor unge talenter står overfor udfordringer, som vi her på D’ BOLD følger tæt.

Nu er det så blevet tid til U19-ligaen – endestation for nogen, springbrættet for andre. I de seneste sæsonener har nuværende Superliga-profiler som Andreas Cornelies og Pione Sisto, optrådt i denne række, og der vrimler også i år med massevis af potentielle stjernefrø i U19-ligaen. D’ BOLD giver dig det komplette overblik over de 13 hold, og giver dig derudover et bud på holdenes slutplacering samt et lille tip til, hvem man i foråret skal holde et ekstra vågent øje med! Ligaen er super tæt, og bliver med sikkerhed rigtig spændende at følge med i!

U19-ligaen

Stillingen i U19-ligaen
Stillingen i U19-ligaen

Vejle – 12 point

Holdet fra trekantsområdet har generel set været en magtfaktor i dansk ungdomsfodbold, og i de sidste mange år præget de danske u-landshold. Den tid er slut nu: Vejle B, som klubben efter det mislykkede eksperiment med Kolding nu hedder, går en hård forårssæson i møde. Holdet har kun samlet sølle 12 point sammen, og selvom det er tæt i bunden af rækken, spås holdet ikke mange chancer når bolden igen triller i det østjyske. Holdet har fået tilgang fra SønderjyskE af Kristoffer Førby, men om han går ind og spiller en central rolle på holdet, kan der tvivles på. Forsvarsspiller Peter Nielsen er vendt tilbage til Esbjerg, og det kan vise sig, at være en større svækkelse end Førbys tilgang. Vejlegenserne starter ude mod ligaens førehold Aab – en hård nyser for et hold i Vejles forfatning.

Bud på placering: 13

Hold øje med: Filip Bekic og Jiri Koski.

 

 

Randers Freja – 12 point

I sidste uges optakt skamroste vi her på D’ BOLD Randers Freja og deres ungdomsarbejde. Resultaterne lader dog vente på sig for klubbens U19-hold, der i den grad har spillet en skidt efterårssæson. Klubben ligger på en delt sidsteplads, og man kan med rette frygte for ’hestenes’ forårssæson. Det skal dog med, at holdet har spillet en kamp mindre, samt har scoret betydeligt flere mål end de konkurrerende hold i bunden, noget der på sin vis kan skabe lidt optimisme i Kronjylland. Holdet er kendt for at spille en meget fysisk betonet form for fodbold, og med den kreative midtbanespiller Göckan Kaya og målmandstalentet Alexander Nybo, har Randers nogle yderst interessante profiler, der da også har U-landskampe på bagen. Randers har potentialet og evnerne til en højere placering, men kan være hæmmet af efterårssæsonens dårlige pointhøst.

Bud på placering: 10

Hold øje med: Göckan Kaya og Alexander Nybo

 

 

HB. Køge – 13 point

Ret skal være ret: HB. Køge har allerede været i kamp i dette forår, da holdet mødte Esbjerg på udebane. Trods overvægt i spillet, kreerede holdet ikke de store chancer, og effektive Esbjerg vandt kampen med 1-0. Dette har desværre været kampbilledet i alt for mange af holdets optrædener i efteråret, men på et tidspunkt må lykken vende for U19-drengene. Holdet sluttede ellers efteråret af med at være ubesejrede i tre kampe, og det mod så stærke hold som AGF og FC. Nordsjælland, så efter den gode præstation i Esbjerg, er der grund til, at gå med oprejst pande i det sjællandske. U19-holdet har sammen med klubbens U17-afdeling været et smut i Tyrkiet på træningslejr, hvor der eftersigende også skulle have været leveret gode præstationer. Gode præstationer kan vi forvente os flere af fra mandskabet i foråret, og hvis holdets profil, U19-landsholdsspiller Oliver Jørgensen, får lov at spille med U19-holdet og ikke rykkes op i 1.divisionstruppen, er det en kæmpe gevinst for Køge!

Bud på placering: 11

Hold øje med: Oliver Jørgensen

 

 

Lyngby BK – 13 point

Tre sejre på 13 kampe er ikke nogle skræmmende pointhøst, og Lyngby kan da heller ikke tillade sig, at være tilfredse med udbyttet af kampene i efteråret. Holdet fik tilgang fra U17-holdet, i form af den nykronede Brøndbyspiller Daniel Stückler, og selvom spilleren kun nåede at score to kasser i efteråret, kommer holdet til at mangle angriberens kvaliteter. Kvaliteter har også en anden af holdets angribere, nemlig 18-årige Christoffer Boateng. ’Boa’, som han kaldes, har i vinterpausen fået sin debut for det danske U19-landshold, og er en uundværlig spiller for Lyngby, i bestræbelserne på at komme opad i tabellen. Holdet fra det københavnske har en stolt tradition når det kommer til talentarbejde, og selvom konkurrencen de seneste år er blevet langt større, så burde holdet have potentiale til langt mere, end hvad tilfældet har været. Holdets tekniske niveau er der hvor fokusset ligger, og dét, der skal få holdet til at skrabe de nødvendige point sammen.

Bud på placering: 12

Hold øje med: Christoffer Boateng og Gustav Vedsted Therkelsen

 

 

Brøndby – 17 point

På U19-ligaens 9.plads finder vi de blå-gule fra vestegnen. Klubben – og især Per Rud – har været ude at sige, at man nu igen vil satse benhårdt på talentarbejdet, der siden klubbens begyndelse har været dens kendetegn. Holdet har da også stadig masser af dygtige spillere, og selvom de seneste sæsoner har været lidt af en nedtur for traditionsklubben, så lur mig, om Brøndby ikke leverer et super forår. Tendensen har desværre for Brøndby været, at flere af klubbens spillere har taget turen nordpå til Farum, for at tørne ud for FC. Nordsjælland. Her kan nævnes den tidligere Brøndby-spiller Mikkel Jensen, der nu er en guldklump for de røde på Nordsjælland.
Klubben har hentet et velkendt navn ind, nemlig klubbens tidligere angriber Martin Bernburg, der efter en knæskade har valgt at stille støvlerne på hylden. Han tiltræder som assistenttræner.

Bud på placering: 6

Hold øje med: Svenn Crone, Oskar Tranbjerg og Torbjørn Billeskov

 

 

FC. København – 18 point

Danmarks vel nok mest omtalte U19-hold nogensinde, er det nuværende U19-hold fra FCK. Holdet har nemlig i efteråret deltaget i UEFA Youth League, og det med stor succes! Holdet gik således ubesejrede igennem gruppespillet, hvor man udover Galatasaray også mødte Juventus og Real Madrid. FC. Barcelona ventede i første knockoutfase, og det blev alligevel en for stor mundfuld for de unge løver, der måtte se sig slået med cifrene 4-1. Holdet har dog overraskende nok, ikke vist de samme takter i den hjemlige liga, hvor det kun er blevet til en skuffende 8. plads ved vinterpausen. De unge talenter må være sultne efter at komme ud og bevise, hvor holdet i virkeligheden burde befinde sig – i toppen. Eller det skulle man i hvert fald tro, ud fra de præstationer holdet har vist i Europa. Generel set har FCK da ikke haft den store succes i ungdomsfodbolden, sådan rent historisk, og det kan være manglende erfaring der skyldes de skuffende resultater. Holdet har endda allerede været i kamp i år, da man i weekenden tabte 1-0 til AGF. En kamp hvor Københavnerne trods spillemæssigt overtag i 2.halveg, ikke formåede at få noget med fra. Holdet kan gå en stor sæson i møde, hvis de kan spille op til deres topniveau, og omvendt falde helt sammen på de dårlige dage. Ingen hold kommer til at undervurdere de unge løver.

Bud på slutplacering: 8

Hold øje med: Mikkel Wohlgemuth, Mads Nordam og Yones Felfel

 

 

OB: – 18 point

Klubben fra den fynske Ådal, har som også beskrevet i sidste uges Talenttid, nogle af de bedste forudsætninger for vellykket talentarbejdet. Det er dog ikke altid, at fynboerne leverer deres bedste, og der har i nogle år været et attitudeproblem hos de blå-og hvid-stribede. Det virker dog til at være vendt nu, og klubben har på U19-scenen med en femteplads fra i fjor og tredjeplads fra forrige år, fået skabt respekt omkring sig. Holdet har i den tidligere Næsby og Silkeborg-spiller Simon Skrøder en hurtig kantspiller, og i allerede Superligadebuterende Mads Raben og profilerne Anders Thomsen og Mikkel Desler, har fynboerne et fremragende mandskab. Sidstnævnte er endda netop rykket op i Superligatruppen, og det kan være holdets akilleshæl, at for mange af profilerne, bliver sluset ind hos klubbens førstehold. Også Emil Peter Nielsen og Mark Kongstedt har været inde at snuse til Superligafodbold. Kan OB holde deres mange profiler skarpe, bliver holdet et af forårssæsonens positive overraskelser!

Bud på placering: 5

Hold øje med: Mikkel Desler, Anders Thomsen og Emil Peter Nielsen

 

 

FC. Nordsjælland – 19 point

De forsvarende guldvindere har kun kunne skuffe i sæson to. Klubben havde en gylden årgang 94, som klubbens Superligahold nu har fået fornøjelse af, med spillere som Pascal Gregor og Kristian Lindberg og Andreas Marxø. Disse spillere er alle fortid på U19-holdet, og de nye talenter skal forsøge at gå i fodsporerne på fornævnte spillere. Det har til dels lykkes i forårssæsonen, hvor man på kunstgræsbanen på Farum Park, kan praktisere det velkendte pasningsspil, som man så gerne vil være kendt for. Hvad der er spændende omkring FC. Nordsjællands setup er, at U19-holdet har flere ugentlige træninger med superligaholdet, og de to hold samarbejder meget hvad angår trænere og øvelser. Det kan kun komme til at gavne U19-holdet på sigt. Mon vi allerede i forårssæsonen får de første smagsprøver på det?

Bud på placering: 7

Hold øje med: Emiliano Marcondes, Johannes Ritter og Mikkel Jensen

 

 

SønderjyskE – 20 point

U19-ligaens helt store overraskelse, må siges at være talenterne fra Haderslev. I holdets blot anden sæson i U19-ligaregi, har de vist, at de kan bide skeer med selv de bedste. Klubbens Superligahold havde i efteråret massevis af skadede spillere, hvilket gjorde, at der var behov for assistanse fra U19-drengene. Marc Wehner, https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Olesen og Jørgen Simon Jørgensen har alle været inde omkring Superligaholdet, og spillere man i fremtiden skal holde øje med. Holdet fra Sønderjylland har dog en meget smal trup, og har i opstarten løbet ind i massevis af skader. De andre hold i U19-ligaen vil fremover ikke undervurdere sønderjyderne på samme måde som i efteråret, da de har set hvilke kvaliteter spillerne besidder. Det er slid og hårdt arbejdede der er træner Hans Jørgen Haysens nøgleord til succes, og de takter skal de lyseblå fastholde, hvis de igen ved sæsonens slutning skal kunne se sig selv i toppen af tabellen.

Bud på placering: 9

Hold øje med: https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Olesen, Marc Wehner, Niels Letort og Christian Lehmann (tidligere D’ BOLD-skribent)

 

 

FC. Midtjylland – 21 point:

Ulvene fra heden er vel nok Danmarks mest succesfulde U19-hold i nyere tid. To guldmedaljer og lutter top 5-placeringer de sidste 5 år, er hvad talenterne fra heden kan have i baghovedet, når de igen sætter kursen mod en topplacering i foråret. Klubbens ungdomsakademi er ekstremt ambitiøs, og spillere fra hele Danmark (og Nigeria) prøver på daglig basis at forbedre sig. Holdet må se bort fra Pione Sisto, der allerede trods statussen som U19-spiller, er rykket op i Superligatruppen. Til gengæld kan holde mønstre U19-liga topscoreren – nigerianeren Razak Adebayo Odeyemi. Holdet leverer altid varen, og skal regnes som en kandiat til medaljerne, når de skal uddeles til sommer.

Bud på placering: 3

Hold øje med: Jeppe Solgaard og Razak Adebayo Odeyemi.

 

 

AGF – 22 point:

’De hvie’ fra Fredensvang har gode muligheder for at stå med medaljer om halsen, når det bliver varmt og græsset grønt. Sidste år blev det til sølvet for mandskabet, der spiller meget fysisk betonet fodbold. Holdet er kendetegnet ved store, stærke spillere, og selv i fraværet af Marcus ’Hulk’ Solberg, der er fast mand i klubbens A-trup, har holdet spillerne til at være med helt fremme i ligaen. AGF spillede som sagt allerede i denne weekend, da man på udebane besejrede FC. Københavns ditto. Det var i sig selv en flot præstation, og med spillere som Oscar Scott Carl og Michael Zacho på skadelisten, skal AGF være glade for de tre point. Holdet har kvalitet på alle pladser, og kan man holde sig fri fra skader og undgå at blive smittet af Superligaholdets kaos, så ligger der en masse point og venter til AGF’s U19-hold i foråret.

Bud på placering: 4

Hold øje med: Oliver Sigurjonsson, Victor Nielsen og Thomas Hagelskjær.

 

 

Esbjerg fB – 26 point

De forsvarende bronzevindere fra Esbjerg, har under ledelse af Rene Christiansen, i efteråret leveret en stabil omgang fodbold. Holdet er kendetegnet ved en stram defensiv, hvilket blot 14 indkasserede mål i efterårssæsonen da også indikerer, og med effektive, boldsikre angribere i front. Esbjerg var således det hold der havde flest repræsentanter ved seneste U19-landsholdssamling, og flere af klubbens spillere har allerede duftet til Superligafodbold. Holdet har kun sagt farvel til få spillere hen over jul, og fået en tilgang af islandske Sindri Palmason, der sammen med Jonas G. Hansen skal styrke holdet centralt på midtbanen. Årets første kamp blev efter mindre pænt spil vundet 1-0 mod HB. Køge, og det er sjældent at holdet folder sig ud og vinder storsejre. Esbjerg går et spændende forår i møde, hvor de med sikkerhed kommer til at spille med om guldet, som årgang 96 i sidste sæson jo vandt (U17-ligaen red.)

Bud på placering: 1

Hold øje med: Mikkel Maigaard, Jeppe Brinch, Marco Lund og Nicolaj Forst

 

 

Aab – 26 point:

Ligaens førerhold fra Aab, bliver i en tæt tabel, efterfulgt af alle andre hold. Aalborgenserne skal dog på ingen måde kigge sig bagud – de har efter en fremragende efterårssæson selvtilliden på plads. Med målmager Viktor Ahlmann Nielsen, er holdet det næstmest scorende i ligaen. Holdet starter 2014 med at møde bundproppen fra Velje, og vinder holdet denne kamp, kigger de sig ikke tilbage. Klubbens superligahold har en lang række spillere af egen avl, som via de bolsjestribedes gode talentarbejde, i dag kan kalde sig superligaspillere. Holdet har i vinterpausen været på træningslejr i Spanien, hvor man blandt andet har besejret Malagas U19-hold. Om det er en god indikation på hvordan foråret kommer til at forløbe for nordjyderne skal være usagt, men holdet har gode forudsætninger for en topplacering i U19-ligaen!

Bud på placering: 2

Hold øje med: Viktor Ahlmann Nielsen, Jannik Pohl og Morten Bisgaard.

In this article