Talenttid 18-03-2014

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

I en tid hvor Champions League og Superligaen stjæler overskrifter, vil vi her på D’ BOLD endnu en gang give dig det fulde overblik over weekendens kampe i hhv. U17- og U19-ligaen, der har budt på overraskelser, bitre nederlag og masser af drama. Lad rundturen begynde!

U17-ligaen

Den yngste landsdækkende liga summer af talent. Mange af talenterne i denne række har allerede prøvet kræfter med U19- og sågar reserveliga-fodbold, noget der lover godt for fremtiden. Fra weekendens mange hektiske kampe, kan især nævnes en intens topkamp, et sprudlende OB-hold og så blev de forsvarende mestre klædt af. Dét, og meget, meget mere:

FC. Midtjylland 2-2 Vejle

0-1 Rasmus Fink Hansen (38.), 1-1 Mikael Andersson (49.), 2-1 Mikkel Duelund (53.), 2-2 Christian Kudsk (66.).

I topkampen på heden, skulle rækkens førerhold fra FC. Midtjylland og U17-ligaens positive overraskelse fra Vejle, forsøge at tilkæmpe sig livsvigtige point i toppen af den tætte række. Vejle havde dog ikke ligefrem statistikken med sig: siden holdet fra trekantsområdet i 2008 fik adgang til det fineste selskab, har man nemlig aldrig vundet over FC. Midtjylland på udebane, og målscoreren hedder 24-4 i ulvenes favør. Nummer 1 mod 4 tegnede til en stor kamp, men desværre spillede et voldsomt blæsevejr et puds for begge mandskaber. I sidste uge leverede de rødklædte fra Østjylland en fornuftig præstation, men måtte alligevel se sig besejret 2-1 af AaB. I weekendens kamp mod FC. Midtjylland var man på hælene fra kampens start – hjemmeholdet havde bolden, og satte tempoet i kampen. Det var dog lige som om, at hjemmeholdet løb tør for idéer, når de nærmere sig Vejles felt. I første halvleg blev Midtjyderne aldrig for alvor farligere, og gæsterne udnyttede ulvenes manglende kreativitet til at bringe sig foran 1-0. FC. Midtjylland må dog have fået en solid skideballe i pausen, for da holdet kom ud til 2. halvleg, skulle der ikke gå mere end sølle 13 minutter, så var holdet i front – 2-1! Efter Midtjydernes gode periode, var det dog som om, at udeholdet opfattede alvoren. Gæsterne fik tilkæmpet sig flere gode chancer, og det var ganske fortjent, at Vejles Christian Kudsk efter 66 minutters spil, kunne udligne til kampens slutresultat. Et fair resultat i en kamp, der af FC. Midtjyllands træner, Svend Graversen, dog ikke var helt tilfredsstillende:

– Det er skuffende at miste sejren efter at have været foran, men vi må også erkende, at vi ikke var gode nok med bolden i dag. Vi manglede færdighederne på den sidste tredjedel af banen, analyserede Svend Graversen efter kampen.

Anderledes tilfreds virkede udeholdets træner fra Vejle, da han efter kampen skulle opsummere:

Det var en rigtig fin kamp fra vores side. Nu er vi på tavlen i forårets anden kamp og det var vigtigt. Vi har mødt to gode hold og fået et point, siger Vejle-træner Kim Engstrøm.

 

 

HB. Køge 1-2 FC. Nordsjælland

1-0 Younis Ahmal (3.), 1-1 Simon Vollesen (68), 1-2 Simon Vollesen (75.).

Det ser skidt ud for HB. Køge, der frister tilværelsen som nummer sjok i U17-ligaen. Holdet har dog i opstarten spillet bedre, end hvad placeringen først kunne antyde. Især udekampen mod Esbjerg gav grund til optimisme i den sjællandske lejr. I dagens kamp mod FC. Nordsjælland, skulle godt spil resultere i point på tavlen og en hurtig forsvinden fra ligaens sidsteplads. Noget, der dog ikke lykkedes for hjemmeholdet i dag. Det startede ellers meget fint. Kampen, der var FC. Nordsjællands første i 2014, var præget af en vis nervøsitet fra udeholdets side, og da hjemmeholdet allerede efter få minutters spil kunne bringe sig i front, tegnede det til noget stort for ligaens sidsteplads. Efter de første 20-25 minutter var præget af megen uro, kom de unge tigre fra Nordsjælland mere og mere ind i kampen, og dominerede derfra opgøret. Først efter 68 minutters spil resulterede overtaget i en scoring, da Farum-klubbens Simon Vollesen kunne udligne. Efter målet var det stadig gæsterne der ville mest, mens hjemmeholdet virkede ganske tilfredse med en pointdeling. Sejrsmålet faldt fem minutter før tid, da selvsamme Vollesen kunne bringe U17-drengene fra Farum i front. Kampen endte 2-1, og Køge-spillerne kunne forståeligt nok tillade sig, at være skuffede. Endnu en gang var holdet tæt på, men alligevel så langt fra. Nordsjælland møder næste weekend topholdet fra AaB, mens Køge skal til Lyngby, i hvad der bedst kan betegnes som en vaskeægte bundgyser!

 

 

FC København 1-4 OB

0-1 Hasan Kurucay (første halvleg), 1-1 Jonatan Frimann (første halvleg), 1-2 Emil Aagard (anden halvleg), 1-3 Jacob Buus (anden halvleg), 1-4 Niklas Madsen (anden halvleg).

Hjemme på Frederiksberg, tog de københavnske løver imod OB. Hjemmeholdet ligger stabilt i midten af rækken – det samme gør OB (tre point foran FCK) – måske med en spinkel chance for at blande sig i toppen. Især i 2. halvleg, kunne man dog på ingen måde se, at kampen burde have været jævnbyrdig. Dertil skal siges, at der ved pausen stod 1-1 på måltavlen. Udeholdet havde mest at ærgre sig over, da de i første halvleg ikke formåede at formidle sportens største chance – et straffespark. Hjemmeholdet var i sidste weekend i en hektisk kamp, tæt på at snuppe point fra Lyngby, men som 2. halvleg skred frem, forsvandt alt spænding i U17-kampen. Med tre scoringer lukkede OB kampen, og de unge løver fra FCK, står nu med nul point, i forårets to første kampe, ganske utilfredsstillende for de ambitiøse drenge fra hovedstaden, der i næste runde møder Brøndby hjemme i Ådalen. FCK skal i kamp mod topholdet fra Randers Freja

 

 

Brøndby 1-0 Lyngby

1-0 Joel Kabongo (første halvleg).

Vinterens helt store nyhed i U17-ligaen, var, da Brøndby hentede Lyngbys brandvarme angriber Daniel Stückler. Angriberen skulle i denne runde møde sin tidligere klub, og det endte lykkeligt for både ham og holdkammeraterne fra vestegnen. Brøndby satser meget på ungdomsarbejdet, og med Rezan Corlu og førnævnte Stückler inde omkring det danske U17-landshold, har man her to profiler, der skal gøre en forskel i foråret. Netop foråret blev for Brøndbys vedkommende i weekenden skudt i gang, og det med en 1-0 sejr til hjemmeholdet, der efter kampen kunne række armene i vejret, og fejre den gode start på foråret. Modsat var det en bitter pille at sluge for gæsterne, der ellers med en 3-2 sejr i forgange weekend, havde fået en god start på 2014. Man hænger stadig fast i bunden, og med kun 11 point på kontoen er man et hold under pres. I næste uge møder man så bundproppen HB. Køge i en kamp, hvor der for alt i verden SKAL point på kontoen.

 

 

AaB 5-2 AGF

1-0  Sebastian Grønning (2.),2-0 Sebastian Grønning (6.), 3-0 Johan Ejsing (15.), 4-0 Johan Ejsing (40.), 5-0 Moses Opondo (45.), 5-1 Mathias Bonde (73.), Thomas Balle (80.)

”Det mest komplette hold i U17-ligaen”, sådan sagde AGF-træner Henrik Skov inden weekendens kamp om AaB, som i holdets forårsdebut skulle møde på udebane i det nordjyske. Han forudså, at hans unge tropper ville få det svært rent fysisk, da AGF bruger mange 98’ere. Hertil kommer, at hele fire GF’ere er inde omkring det danske U16-landshold! Hverken disse fire spillere eller nogle af de hvidklædtes øvrige, kunne dog i kampen mod de bolsjestribede værter, stille noget op. Fra start til slut dominerede hjemmeholdet kampen, og ved pausen var cifrene frygtindgydende 4-0! De unge Aarhus-knægte var rundtossede, og allerede efter fem minutters spil af anden halvleg, kunne hjemmeholdet bringe sig yderligere i front. Resten af kampen handlede for nordjyderne om at undgå skader og dumheder, da kampen for længst var vundet. Credit til AGF, som trods alt formåede at pynte på resultat – ikke bare én – men to gange, således at kampen sluttede 5-2. I næste runde af U17-ligaen, skal ’de hvie’ fra Fredensvang endnu en gang på en svær opgave, når man tager i mod FC. Midtjylland. AGF skal stramme op, hvis de vil undgå en lignende øretæve i næste weekend. Topholdet fra AaB, skal allerede i morgen onsdag, spille mod Esbjerg.

 

 

Silkeborg 5-0 Esbjerg

At Esbjerg kunne forsvare sit mesterskab i U17-ligaen, var der nok ikke mange der regnede med inden sæsonen, men at se Esbjerg i en så dårlig forfatning som da holdet i weekenden gæstede Søhøjlandet og Silkeborg, må alligevel komme bag på de fleste. Med profiler som U16-landsholdsanfører Mark Brink og stortalentet Mathias Kristensen på holdkortet, burde EfB her have nogle spillere, der kunne gøre en forskel. Fra begyndelsen af kampen stod det dog klart, at der kun var ét hold på banen. Silkeborg spillede fremragende fodbold og kunne snildt have været foran med mere end de 2-0, der stod på måltavlen ved pausetid. Efter pausen blev der foretaget to udskiftninger fra Esbjerg-træner Lars Vind, der håbede at det kunne stabilisere tingene en smule for vestjyderne. Havde han troet det, tog han fejl, for da kampen var slut havde gæsterne tabt med hele 5-0! En ydmygelse af Esbjergenserne, der ifølge holdets træner, slet ikke var klar til kampen:

-Det var en skuffende og dårlig præstation, hvor vi blev bange for at spille fodbold, og den indsats kan vi ikke være bekendt. Vi skal virkelig ændre attituderne, siger Lars Vind.

Omvendt var Silkeborg lykkelige efter sejren, der var holdets anden i træk. Silkeborgs U17-træner udtaler følgende:

– Vi er inde i en god periode lige nu. Vi har virkelig flyttet os meget i forhold til efteråret – og har slået kapital af matchningen og den hårde træning i vinterpausen. Kampen var vores bedste i sæsonen. Vi sad på det meste – vi kunne endda have gjort det bedre i afslutningsspillet, siger Anders Veller.

 

 

U19-ligaen

Alt i mens medier og fans har deres blik fast rettet mod Superligaen og den professionelle fodboldverden, er unge håbefulde talenter i færd med at tilspille sig en professionel kontrakt eller bryde igennem på den store scene. D’ BOLD dækker U19-ligaen – endestationen for nogle, springbrættet for andre:

 

AaB 2-4 AGF

1-0 Viktor Ahlmann (15.), 2-0 Jannik Pohl (30.), 2-1 Sebastian Gregersen (35.), 2-2 Jesper Pedersen (40.), 2-3 Sebastian Rønnow (46.), 2-4 Sebastian Gregersen (90.).

Kampen i Aalborg skulle være kampen, hvor de unge AGF’ere skulle bygge videre på deres gode stime, der med en udesejr over FC. København i den forgange weekend, talte seks kampe uden nederlag. Omvendt var topholdet fra AaB også godt kørende, og lå inden kampen på 2. pladsen i U19-ligaen. Det var værterne fra det nordlige Jylland, der startede kampen bedst. Rent faktisk startede de kampen så godt, at de efter et kvarters spil, var i front med hele 2-0. Landsholdaktuelle Jannik Pohl og Viktor Ahlmann stod for hjemmeholdets mål, og på det tidspunkt, var der ikke mange der troede, at AGF havde nogen som helst rolle at spille i kampen. Men man skulle hurtigt blive klogere. Efter en periode hvor udeholdet virkede lidt rundtossede, fandt man dog hurtigt tilbage til det spil, der i de seneste sæsoner har gjort AGF til et af landets bedste U19-hold. Allerede ved pausen var der status quo ved stillingen 2-2. I anden halvleg skulle AaB forsøge at vise hvorfor, at man lå placeret højere i tabellen end gæsterne. Det lykkedes dog aldrig for nordjyderne, og i stedet var det AGF, der med en scoring fra anfører Sebastian Rønnow og Sebastian Gregersen (to mål i kampen), kunne afgøre kampen. I anden halvleg viste udeholdet flot spil, og når det brændte på i modsatte ende, havde ’de hvie’ i målmand Kristaps Zommers en sikker sidste skanse. Konklusionen er, at AaB med blot ét enkelt point i de første to kampe har skuffet, mens AGF har imponeret i foråret. Fortsætter tendenserne, bliver guldkampen mellem AGF og EfB, mens AaB skal forsøge at samle sig selv, hvis de ikke skal løbe ind i flere nederlag i den kommende tid. Passende kan de bolsjestribede forsøge at vende skuden, når de i næste runde møder FC. Nordsjælland. AGF tager imod FC. Midtjylland.

 

 

Brøndby 4-3 Lyngby

Storsatsende Brøndby tog hjemme imod Lyngby, i hvad der endte med at blive en målfest. Selv ikke en scoring fra Lyngby-topscorer Gustav Therkildsen kunne forhindre, at Brøndby endte med at gå sejrrigt ud af opgøret. Selvom ligaen er tæt, hænger Lyngbys forhåbninger om bare en midterplacering i en tynd tråd. Selvom weekendens kamp var den første i forårssæsonen for forstadsklubben, var det desværre en tendens, at man tabte en ellers tæt kamp. Brøndby kunne ved hjælp af mål fra Mathias Andersen (2), Oskar Tranberg og Mads Andersen, tage et solidt spring i den jævnbyrdige tabel. Næste kamp for de blå-gule bliver udekampen mod OB, mens Lyngby skal spille bundkamp, idet man hjemme tager imod HB. Køge, der ligger næstsidst.

 

 

FC. Midtjylland 1-2 Vejle

Vejles U19-hold var af D’ BOLD ikke spået mange chancer for en acceptabel forårssæson, men efter weekendens sejr mod altid stabile FC. Midtjylland, skal det måske revurderes. Vejle var kampen igennem det bedste hold, og trods et stort pres fra hjemmeholdet, formåede gæsterne via fremragende spil fra keeper Jiri Koski, at holde sig inde i kampen. Det så ellers ud til at blive en kritisk forestilling fra de unge østjyder, efter at man allerede efter få minutters spil, mistede en af holdets profiler, Peter Kristensen. Det rystede udeholdet i en kort periode, men man fik herefter via aggressivt spil, kæmpet sig til en sejr. Det havde ingen betydning, at ligatopscorer Razak Adebayo Odeyemi i det 86. spilminut reducerede. FC. Midtjylland har brug for et godt resultat, når de i næste weekend møder AGF på udebane. Vejle spiller mod FC. Nordsjælland.

 

 

HB. Køge 2-3 FC. Nordsjælland

Det var mere fight end det polerede fodboldspil, der prægede første halvleg af det sjællandske opgør mellem Køge og Nordsjælland. Vejrforholdende var ikke de bedste, og første halvleg endte målløst. Fra anden halvlegs start, var det hjemmeholdet der efter en omstilling kom i front. Glædeligt for HB. Køge var det, at målet var noget, holdet tidligere på ugen havde trænet på træningsbanen. Som kampen skred frem, lignede det mere og mere en tiltrængt sejr til Køge-holdet, og da holdet senere i anden halvleg kom foran med 2-0, troede de fleste, at sejren var i hus. Men ak nej. Herefter gik der gummiben i den, og med utrolige tre scoringer på seks minutter, endte kampen 2-3 til gæsterne! En fuldstændig vanvittig udvikling! Endnu en gang var Køge sindssyg uheldige med ikke at få alle tre point. Trods holdets forfærdelige afslutning på kampen, var der optimisme at spore hos Køges træner:

– Vi ved jo alle sammen godt, at det ikke er godt nok at tabe 2-3 når vi fører 2-0 indtil det 84. minut, men alligevel synes jeg sgu, at drengene leverer langt hen ad vejen

Næste kamp gælder det for Køge bundgyset med Lyngby, hvor man for alvor trænger til tre point. FC. Nordsjælland skal hjemme på kunstgræsset mod topholdet AaB.

 

 

FC. København 2-3 OB

To af de på papiret stærkeste modstandere, tørnede sammen, i hvad der skulle vise sig at blive en spændende kamp. FC. København, der senest tabte til AGF, skulle heller ikke i denne kamp, følge op på den gode stime fra UEFA Youth League, hvor holdet repræsenterede Danmark på flotteste vis. Dagens modstander fra OB, har nemlig et sublimt hold, hvor profiler som Mads Raben, Simon Skrøder og Emil Peter Jørgensen kan nævnes. Det var også førstnævnte, der med en scoring, havde sin andel i sejren til de fynske drenge. 1-1 var stillingen ved pausen, men efter en hæsblæsende anden halvleg, kunne gæsterne fra Fynland række armene i vejret og juble.

 

Læs med næste gang, hvor vi er klar med masser af nyheder fra ungdomsligaerne. Vi ses

In this article