Talenttid -25-03-2014 – U17-ligaen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

Vanen tro, var der i weekenden masser af aktivitet i de to bedste danske ungdomsrækker: U17- og U19-ligaen. Sæsonen er nu for alvor i gang, og de fleste hold har været i kamp. D’ BOLD er som altid klar til at give dig kampreferater fra samtlige kampe – Læs med!

U17-ligaen:

Denne runde af U17-ligaen, bød på en vaskeægte bundgyser, et kynisk tophold og ustoppelige Silkeborg. Derudover stod de unge talenter for masser af mål og dramatik!

 

stillingen i U17-ligaen
stillingen i U17-ligaen

 

Esbjerg 0-1 AaB

 0-1,  Marco Ramkilde (72.)

Efter sidste rundes plamage mod et stærkt spillende Silkeborg-hold, skulle de forsvarende U17-ligamestre fra Esbjerg, igen forsøge at få point på kontoen. Anledningen var hjemmekampen mod topholdet fra AaB, der modsat værterne havde høstet masser af selvtillid i deres seneste kamp, hvor de havde udspillet AGF og vundet med hele 5-2 (5-0 ved pausen). Derfor var der lagt op til en sejr til de bolsjestribede gæster, da de to hold onsdag eftermiddag tørnede sammen. Kampen startede måske overraskende nok med Esbjerg i teten, med blandt andet godt opspil og en afslutning fra distancen. Som kampen skred frem, fik hjemmeholdet dog sværere og sværere ved at holde fast i bolden, og AaB kunne takket være et hårdt presspil overtage styringen med kampen. Efter pauseteen havde hjemmeholdet stadig god grund til optimisme. Der stod 0-0 på tavlen, og modstanderholdet havde ikke tilspillet sig store chancer. Fra starten af kampens sidste 40 minutter, var det tydeligt, at nordjyderne satsede mere offensivt. Som i første halvleg, var det gæsterne der dominerede, men AaB’s høje baglinje gjorde, at værternes Kasper Nissen gang på gang kunne løbe dybt, hvilket er kantspillerens helt store force. Da kampen skulle afgøres, kunne man godt se, at det var gæsterne der havde mest at skyde med. Udeholdet kunne med 8 minutter igen afgøre kampen, da Esbjerg- og U16-landsholdskeeper Lasse Mikkelsen måtte lade et afrettet skud passere sig. I kampens slutminutter kunne aalborgenserne stille sig tilbage, og selvom Esbjerg blev farlige forblev stillingen 1-0 til AaB. Endnu en vigtig sejr til topholdet, der nu kun er ét enkelt point fra førstepladsen. Esbjerg måtte endnu engang se sig besejret. Holdet står kun noteret for en enkelt sejr i foråret, og en 10. plads tangerer til at være pinligt for de forsvarende mestre. Efter kampen var dog trods alt noget positivt at spore i træner Lars Vinds kommentar:

– Indstillingen var en helt anden i dag (end mod Silkeborg), hvor vi med stor berettigelse kan være skuffet over, at vi ikke får point. Samtidigt fik vi øvet pasningsspil under hårdt pres, og det er det, vi skal arbejde med fremover.

 

 

AGF 1-4 FC. Midtjylland
0-1 Rasmus Nicolaisen (30.), 0-2 Mikkel Duelund (50.), 1-2 Mathias Bonde (60.), 3-1 Alexander Nicolaisen (62.), 4-1 Mikkel Duelund (70.)

Pyha! AGF’s U17-hold har haft en horribel start på 2014, og det var ikke i dagens kamp mod altid stabile FC. Midtjylland, at man fik årets første point på kontoen. De unge ulve fra Herning skulle vise, at pointtabet mod Vejle i forårspremieren var en fejl, og det må man sige, at udeholdet i dag fik klargjort. Kampen startede som forventet. Gæsterne på bolden – hjemmeholdet stod dybt og var klar til at slå til på kontra. Det resulterede sig i en chance til udeholdet, selvom det skal tilføjes, at de sortklædte allerede på det tidspunkt ved Jakúp Thomsen, havde haft to afslutninger. Der skulle en dødboldssituation til at lirke hjemmeholdets forsvar op. Et skarpt sparket frispark endte i panden på Rasmus Nicolaisen, der kunne bringe klubben fra heden i front. Kampen fortsatte med første halvlegs tendens: AGF løb forvirrede rundt i udeholdets trekanter.

Havde AGF-træner Henrik Skov bragt noget optimisme ind i sine drenge i pausen, blev den efter blot ti minutter af anden halvleg suget ud af dem, da FCM’s Mikkel Duelund efter en flot solotur kunne gøre det til 2-0 for de midtjyske talenter. Herefter var det dog som om, at alvoren gik op for værterne, og det da også på tide, for da de hvidklædte talenter reducerede til 2-1 var der spillet en time. Nu skulle AGF forsøge at jagte udligningen og årets første point, men knap havde hjemmeholdet givet bolden op, så kunne de igen finde den i eget net. Midtjyderne fyldte resolut op på en returbold, og kampen var nu reelt lukket. Helt slemt blev det dog til sidst, da udeholdet ved Mikkel Duelunds anden scoring, gjorde det til 4-1.

Midtjydernes næste opgør bliver hjemme på Wunderelf Arena, hvor holdet møder FC. Nordsjælland. Kampen bliver afviklet på kunstgræs. AGF skal forsøge at rejse sig på ny, når holdet hjemme tager imod sprudlende Silkeborg. Endnu en svær opgave for GF’erne.

 

 

OB 2-1 Brøndby
1-0 Jacob Buus (3.), 2-0 Oliver Lønfeldt (53.), 2-1 Rasmus Grosen (63.)

Superligaholdende fra OB og Brøndby mødte søndag hinanden, og godt et døgn tidligere, havde U17-holdende gjort det samme, og endda med de samme cifre til følge. Begge hold havde i premieren hevet flotte sejre i hus, og det var da også til at se, at det var to af rækkens bedre spillende hold, der lørdag tørnede sammen. Desværre for gæsterne, fik kampen en dårlig start. Træner John Ranum fortæller om starten på kampen:

 – Kort før start var vi tvunget til at lave en ændring i start-11’eren, da Mathias Olsen blev skadet. Det betød. at Andreas Bruus røg ind i startopstillingen og dermed fik ligadebut, i øvrigt en meget lovende debut. Vi fik en dårlig start på kampen ved at forære OB et mål allerede i det tredje minut, hvilket ikke hørte med i gameplanen.

OB var derimod ganske tilfredse med kampens start, hvor det især lykkedes at holde udeholdet fra chancer. Træneren fra Fynsland, Anders Skjoldemose, var dog ikke helt lykkelig med de første 40 minutter – han manglede noget fra angriberne:

Vi lykkes godt i defensiven i første halvleg, hvor vi holder Brøndby fuldstændig fra chancer, og vi kreerer selv chancer nok i den modsatte ende, som fortjent giver os en pauseføring på 1-0. Jeg havde gerne set mere kynisme i feltet, så vi kunne have udbygget føringen yderligere inden pausen.

De blå- og gul-stribede fra Vestegnen kom bedst ud til anden halvleg, og sad på spil og chancer. OB var stadig farlige på omstillinger, og kunne efter blot 13 minutter af anden halvleg bringe sig i front med 2-0. Det fik selvfølgelig gæsterne til at reagere, og blot få minutter senere kunne BIF-spiller Rasmus Groesen reducere, og sjællænderne fik nu for alvor blod på tanden. I slutminutterne satsede man ekstremt offensivt ved at sende en midterforsvarer op i angrebet, som et sidste forsøg på at reddende den døende patient. Det lykkedes trods et stort pres mod OB-målet ikke for gæsterne at få noget med hjem, og værterne kunne efter kampen række armene i vejret og fejre sejren, der sender dem helt op på fjerdepladsen. Brøndby, der har sendt 97’erne Rezan Corlu og Daniel Stückler op på U19-holdet, ligger på en stabil syvendeplads. Næste gang holdende skal i kamp, er når OB møder HB. Køge og Brøndby tager imod Randers Freja

 

 

Randers Freja 2-1 FC. København
0-1 Jonathan Frimann (19.), 1-1 Emil Riis (42.), 2-1 Rune Harbo (45.)

En heftig vind spillede et puds, da topholdet fra Randers hjemme tog imod FC. København. Hverken vind eller vejr virkede hjemmeholdet dog synderligt betagede af i første halvleg, hvor spillet var hvor det skulle være. Man kom godt over kanterne, hvor især de lyseblås højre side fik sendt giftige indlæg i feltet. Her manglende der dog den sidste skarphed. De unge løver fra FCK var dog ikke kommet til det mørke Jylland for ingen grund. Tilskuerne kom for alvor op af stolene da en FC. København-spiller kanonerede et forsøg på mål, men han måtte desværre se det gode skud pralle af på overlæggeren. Hverken overlægger eller noget andet var i vejen, da Jonathan Frimann flot driblede sig igennem værternes forsvar og med et elegant lob bragte hovedstadsklubben i front- 1-0 til de københavnske U17-drenge ved pausen.

Om Randers spillerne fik kronjysk dådyr eller andet vildt at spise i pausen skal være usagt, men hjemmeholdet startede som lyn og torden med en scoring af hjemmeholdets topscorer Emil Riis allerede i minut to af anden halvleg. I minut fem af anden halvleg fik randrusianerne tilkæmpet sig et hjørnespark, og her kunne hjemmeholdets Rune Harbo stige til vejrs og til stor forløsning for tilskuere og holdkammerater score til 2-1! Resten af kampen blev domineret af Randers Freja, mens de hvidklædte gæster kun kom til sporadiske chancer. 2-1 blev slutresultatet, og med sejre til de to andre tophold fra FC. Midtjylland og AaB ser det ud til, at guldet bliver fordelt mellem en af de tre jyske klubber. Sjællandske FC. København er at finde i det tætte midterfelt, og det er svært at gøre sig klog på noget, på nuværende tidspunkt. Næste kamp for Randers er en svær udekamp mod Brøndby. FC. Københavns næste opgave er hjemme i hovedstaden, når holdet byder Esbjerg op til dans.

 

 

Vejle 1-2 Silkeborg
0-1 Nicklas Røjkjær (14.), 0-2 Nicklas Røjkjær (25.), 1-2 Simon Knudsen (60.)

Ikke mange havde regnet med at finde hverken Vejle eller Silkeborg i den bedste halvdel af U17-ligaen, men det var ikke desto mindre der de to klubber lå placeret, inden de lørdag d. 22 marts tørnede sammen i VB-parken i Vejle. Silkeborg kom med god selvtillid, efter at man i seneste runde havde rundbarberet Esbjerg med hele 5-0! Generelt har Silkeborg spillet fremragende fodbold i U17-ligaen, og det er befriende at se, at selvom klubben ikke er blandt de store i dansk fodbold, alligevel formår et præstere på et så højt niveau. Højt niveau viste klubben fra Søhøjlandet også i kampens begyndelse, hvor især Nicklas Røjkjær var flyvende. Et drøn på overlæggeren indikerede kun mere fra SIF-spillerens side, og da i minut 14 efter en solotur afdriblede Vejle-forsvaret, stod der pludselig 1-0 i udeholdet favør. Efter målet stiller Silkeborg sig lidt tilbage på banen, og værterne fik med godt spil, kæmpet sig tilbage i opgøret. Desværre for holdet fra trekantsområdet, var Røjkjær i 24. spilminut igen på pletten – 2-0 til Silkeborg.

Værterne kom langt bedre ud til anden halvleg. Man havde fået rystet de to scoringer til Silkeborg af sig, og spillede mere frit. Spilovertaget blev til chancer, og chancer blev til mål, da hjemmeholdets Christian Kudsk tørrede sin direkte modspiller, som så sig nødsaget til at begå straffespark. Hjemmeholdets Simon Knudsen var sikkerheden selv, og omsatte den store chance til mål. Nu var der altså igen spænding i kampen, og Vejle angreb og angreb mod gæsternes mål. Uheldigt for værterne blev det ikke til en reducering, og man måtte efter kampen se sig besejret af Silkeborg, der indtil videre har været forårets hold i U17-ligaen. Vejles træner sagde efter kampen:

De marginaler vi havde med os i efteråret, er lidt imod os nu, men vi arbejder hårdt på at det vender. Silkeborg er et godt hold og det så man specielt i 1. halvleg, hvor de straffede os.

I den modsatte lejr var man trods sejren ikke helt tilfreds med spillet. Silkeborg-træner havde dette at sige om kampen:

Efter to glimrende præstationer røg vi lidt ned på jorden igen – ikke resultatmæssigt – men spillet kan vi ikke være tilfredse med. Ret skal være ret. Vi sætter nogle fine ting sammen undervejs og får også gode muligheder, som konsekvens heraf, men en helstøbt indsats, kan vi ikke kalde det.

Silkeborg får i næste runde fornøjelse af Haderslev, i hvad der bliver Haderslevs sæsonpremiere. Vejle møder FC. Nordsjælland.

 

 

FC. Nordsjælland 1-2 AaB
0-1 Marco Ramkilde (14.), 0-2 Moses Opondo (44.), Frederik Kyhl (80.).

Efter onsdagens flotte udebanesejr, kunne rækkens tredjeplads fra AaB med en sejr for alvor presse Randers og Midtjylland i toppen af rækken. Det var dog ikke hvem som helst, og hvilken som helst bane man skulle spille på. Modstanderen var FC. Nordsjælland og græstæppet kunstgræs – et sted hvor mange hold har haft det svært i indeværende sæson. De unge tigre fra Farum-klubben startede også kampen ganske uimponeret og tilspillede sig en del chancer, som man dog uheldigvis for klubben ikke omsatte til mål. Når man ikke er effektive foran modstanderens mål, går det ofte galt i den anden ende. Det skete da også for hjemmeholdet i dag, da ved pausen var nede med 0-1.

Da hjemmeholdet kom ud til anden halvleg, blev de testet på det mentale, da AaB korte inde i kampens sidste halvdel udbyggede deres føring til 0-2. Spillet var fint, men chancerne udeblev i kampens slutning, selvom værtenes Frederik Kyhl dog til sidst fik pyntet på resultatet, så kampen sluttede 1-2. Næste kamp for FCN bliver igen mod et tophold, når man skal til Midtjylland og møde FCM. AaB – der på fire dage sejrede to gange – skal møde bundholdet fra Lyngby. Der burde ligge tre point og vente der.

 

 

Lyngby 0-1 HB. Køge

Det var rækkens to på papiret dårligste hold, der på anlægget ved Lyngby stadion, skulle kæmpe om de hårdt tiltrængte point. HB. Køge har fra forårssæsonens start kæmpet bravt og spillet godt men stadig tabt. Det skulle de for alt i verden undgå, da de tog til Lyngby for at møde de kongeblå fra københavnerforstaden. Kampen var præget af en stor nerve, som der jo skal være i en så betydningsfuld kamp. Der var kampen igennem ikke de store målchancer, så at sejren skulle gå til udeholdet var lettere tilfældigt. Men det er HB. Køge formegentlig fuldkommen ligeglad med og kan nu efter sæsonens blot anden sejr, ane bedre tider. Svanernes matchvinder blev Younis Ahmal, der i næste uge sammen med resten af Køge-holdet skal spille mod OB. Lyngby – som nu skraber bunden i U17-ligaen – skal til Aalborg for at Aab. En vanskelig opgave.

 

Læs med næste gang, når U17-ligaen med garanti igen vil være propfyldt med gode mål, godt spil og masser af dramatik når talenterne udfolder sig.

 

In this article