Talenttid – 25-03-2014 – U19-ligaen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen:

 

Stillingen i U19-ligaen
Stillingen i U19-ligaen

FC. Nordsjælland 3-0 AaB

Der var god grund til at forvente sig meget af lørdagens U19-opgør i Farum, da FC. Nordsjælland mødte AaB. Begge hold havde fra kampens start tydeligvis stor respekt for modstanderholdet, og det var en første halvleg uden de helt store begivenheder. Hjemmeholdet havde blandt andet landsholdshjemvendte Emiliano Marcondes med fra start, mens AaB også stillede til start med et slagkraftigt mandskab. Fra anden halvlegs start var det gæsterne der kom bedst i gang, og med et par nærgående forsøg, fik de testet hjemmeholdets keeper, og man kunne begynde at tro, at AaB skulle tage alle tre point med hjem. Sådan blev det dog ikke, for da de unge tigre midtvejs i anden halvleg bragte sig foran, blev det startskuddet for en fremragende afslutning på kampen for Farum-klubben. Med mål i 76. og 81. minut afgjorde værterne opgøret og sendte alle tre point til Farum. AaB mistede terræn i toppen, og FC. Nordsjælland kan nu kigge op af.

 

 

Lyngby 0-2 HB. Køge

Man kunne ikke se på værterne, at det i dag var en livsvigtig kamp i bunden af tabellen. Hjemmeholdet virkede modløse og spillede uden den gnist, man burde, når man er bundhold. Få gange kom værterne i Køges felt, og det var gæsterne der dominerende kampen fra start til slut. Med et mål i hver halvleg vandt svanerne kampen med 0-2. Det ser sort ud for Lyngby, mens HB. Køge fik luft fra bunden og rykkede et par pladser frem i den tætte tabel.

 

 

Randers Freja 1-3 FC. København

Det blev aldrig en god dag for Randers – lad os starte med at sige det. De unge løver fra København startede kampen bedst, og det var fortjent at de midtvejs i første halvleg scorede efter et hjørnespark, hvor bolden faldt ned for fødderne af en blank FCK-dreng, der naturligvis sparkede bolden ind i det tomme mål. Det virkede til, at udeholdets mål vækkede de lyseblå, der nu fik fremtvunget et pres ned mod gæsternes mål. Presset resulterede kort inde i anden halvleg i en scoring, da Randers-spiller Jonas Damgaard scorede et flot mål. Herefter lå kampen på kanten og vippede, og man fornemmede, at det kunne blive fugl eller fisk. I denne periode af kampen havde hjemmeholdet et par gode forsøg, hvor især et hovedstød på stolpen kan nævnes, men flere hjemmeholdsmål blev det ikke til. Mål, det stod udeholdet til gengæld for, da de på et kontraangreb bragte sig i front. Kort tid efter modtog Daniel Holm sit andet gule kort, og FCK var nu en mand i overtal. Derfor kom de i de sidste minutter til let spil, og da de i 84. minut gjorde det til 3-1, var kampen afgjort.

Randers-træner Michael Kryger var efter kampen en bitter mand:

– Jeg kommer desværre til at gentage mig selv fra sidste kamp. Vi skal og bør have point i denne kamp. Vi har igen chancer nok til at afgøre kampen og i vores gode perioder, spiller vi glimrende og trykker FCK.

Randers er overraskende nok rigtig skidt kørende og ligger på ligaens sidsteplads. Holdet har ellers traditionel set haft jævn succes i U19-ligaen, men i år vil marginalerne ikke gå holdets vej. FCK derimod, kunne juble over sæsonens første sejr. Man har haft det svært i den nationale turnering, mens man internationalt har opnået stor succes i UEFA Youth League.

 

 

Esbjerg 4-3 SønderjyskE

I hvad der må være det yngste Esbjerg U19-hold i historien, tog ligaens førsteplads hjemme imod SønderjyskE, der var ivrige efter at bevise storebror fra den vestjyske hovedstad, hvad man kunne. Det lykkedes for gæsterne fra Haderslev, at vise tænder i starten af opgøret. Med to mål i det første kvarter, var hjemmeholdet rystede. Stamspillere som Jeppe Brinch og Jonas G. Hansen var udenfor med karantæne, og holdet skulle nu sætte sin lid til landsholdsangriberen Mikkel Maigaard og stortalentet Mathias Kristensen. Maigaard viste sig dog ganske uskarp, da han på det skammeligste sendte et straffespark langt over målet. SønderjyskE havde U18-landsholdsduoen Mikkel Hedegaard og https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Olesen med fra start, og det var sidstnævnte der stod for den ene af Sønderjydernes scoring i første halvleg. Som kampen skred frem blev det klart for enhver, at Esbjerg var det bedste hold. Førerholdets pasningsspil var klasser bedre end udeholdet og man havde stor spildominans. Derfor var det kun naturligt, at EfB ved pausen havde fået vendt et truende nederlag til en 3-2 føring. Holdet fra Haderslev har ellers været efterårets helt store overraskelse, og lå ved vinterpausen på en overraskende men flot 4. plads. I anden halvleg fortsatte kampbilledet, og når Sønderjyderne svarede igen, var det fordi de spillede med musklerne – der blev lavet mange frispark. Det endte med en 4-3 sejr til Esbjerg, der forsvarede førstepladsen. SønderjyskE viste god moral og gejst – det kan holdet komme langt på. Holdet har som følge af den sene sæsonstart mistet sin topplacering, og er gledet helt ned på en niendeplads. Det viser noget om, hvor tæt ligaen er.

 

 

OB 2-3 Brøndby

Brøndby har i vinterpausen meldt ud, at de nu igen vil satse hårdt på ungdomsarbejdet. Dertil har man købt blandt andet Daniel Stückler, der i dagens kamp stod for en flot Brøndby-scoring.

Det var ellers OB der kom bedst ud til kampen, og ved pausen var stillingen 1-0 til hjemmeholdet, med odense-drengene i teten. De blå-gule kom ud til anden halvleg med langt mere fokus og vilje. Efter tre flotte mål fra spillere, der egentligt burde spille U17, vandt Brøndby med 2-3.

Udeholdets træner havde efter kampen følgende at sige:

– OB er et fysisk stærkt og velspillende hold, så det var en flot præstation at få en sejr og lave tre mål

Se målene fra kampen her: https://www.youtube.com/watch?v=TXMYURrJh3M

 

 

 

AGF 0-1 FC. Midtjylland

På Fredensvang i Aarhus skulle topholdet fra AGF, møde FC. Midtjylland, der inden kampen blot var et par point efter GF’erne. FC. Midtjylland skulle tage revanche for en skuffende sæsonstart mod Vejle hvor det ikke blev til point, da man tog til Aarhus på en svær opgave. Da kampen var slut, havde man på mål af U19-ligatopscorer Razak Adebayo Odeyemi vundet kampen med 0-1. En ekstrem vigtig sejr for Midtjylland, mens man i den modsatte lejr måtte indkassere sit første nederlag siden november sidste år. Angriber Marcus Solberg har været skadet, og mange af spillerne har oplevet nederlag med reserveligaholdet. Om nederlaget mod Midtjylland skyldes noget mentalt skal være usagt. Næste gang de hvidklædte skal i kamp, er når de skal til Vejle for at komme tilbage på sejrskurs. FCM kan hvis de andre kampe flasker sig, spille sig op i top 2.

 

Læs med næste gang, når U!9-ligaen igen bliver vendt og drejet

In this article