U19-landsholdet i skuffende nederlag

Som forberedelse til de vigtige EM-kvalifikationskampe til sommer, har det danske U19-landshold været en tur til det fjerne Østeuropa for at teste formen mod Montenegro. I kamp nummer to mod værterne, tabte Danmark.

U19-landsholdet tabte
U19-landsholdet tabte

Der er store forventninger til de danske U19-talenter. Forventninger de dog ikke kunne leve op til, da de torsdag d. 20. marts tabte til Montenegro. Danskeren havde ellers fortjent vundet det første opgør, men fortsatte i kamp nummer to mod værterne ikke de gode takter.

Det startede ellers så godt for danskerne, der i starten af opgøret dominerede kampen og sad på spil og chancer. Efter et stolpeskud fra Esbjergs Mikkel Maigaard og et fint forsøg fra FC. Københavns Yones Felfel, lå et mål og ventede på danskeren. Det kom, da Montenegros målmand noget umotiveret rev Christoffer Boateng ned, hvilket resulterede i et straffespark, som Mikkel Wohlegemuth sikkert udnyttede til at bringe U19-drengene i front.

Danskerne kunne ikke fejre scoringen længe, for blot otte minutter senere var den gal i den rød-hvide defensiv. En tabt bold i offensiven og en knivskarp omstilling betød, at keeper Jeppe Højbjerg kunne finde bolden bag sig – i nettet. Det kunne han igen to minutter senere, da Montenegro endnu en gang slog til og bragte sig foran med 2-1.

Efter det montenegrinske føringsmål, fandt danskerne aldrig rigtig tilbage til de gode takter, som vi ved de unge talenter er garant for. Det blev endnu værre for holdet, da hjemmeholdet i anden halvleg fik scoret til 3-1, som da også blev slutresultatet.

Landstræner Bent ”Turbo” Christensen, havde trods nederlag ros til drengene, og især kampens start var han tilfreds med:

”Det er ærgeligt at tabe en landskamp, hvor vi faktisk på mange parame

tre gør det rigtige. Vi får holdt aftalerne omkring fremadrettet forsvar og den første halve time dominerer vi fuldstændigt.”

Når det danske U19-landshold næste gang skal i kamp, er det alvor. Der er selvfølgelig tale om EM-kvalifikationskampene, hvor Danmark skal kæmpe med så store nationer som Spanien, Tyskland og Litauen om en billet til EM-slutrunden.

In this article