Yussuf Poulsen: 3. Bundesliga er bedre end 1. Division

Yussuf Poulsen spiller til dagligt i den tredjebedste tyske række. Danskeren vil have førsteholdsfodbold frem for reserveholdfodbold

Siden i sommers har Yussuf Poulsen tørnet ud for RB Leipzig i 3. Bundesligaen. Leipzig er ikke det mest profilerede sted i fodboldtyskland, men det er ikke et problem for den tidligere Lyngby-spiller, der er glad for den mængde førsteholdsfodbold han får syd for grænsen:

“Jeg har altid haft et mål om at komme til udlandet, før jeg blev 21. Jeg ville gerne ud til et sted, hvor jeg kunne få lov til at spille seniorfodbold og ikke spille andetholdsfodbold i en storklub. Der er mange veje til målet. Der er mange, der har valgt en storklub, men det tror jeg ikke var godt for mig. Derfor valgte jeg et sted, hvor jeg kunne få lov til at spille fast,” fortæller Poulsen til Danskerdong.

Selvom ligaen kun er den tredjebedste i Tyskland føler Poulsen at det er et skridt op fra den danske 1. Division:

“Det er bare en anden mentalitet. Folk løber mere, folk kæmper mere, end man gjorde i de 1. divisionskampe, jeg spillede sidste år. Man tager flere risici. Det handler mere om at være bedst til angribe end at være bedst til at forsvare,” slutter Poulsen.

Yussuf Poulsen har spillet 28 kamoe og scoret syv mål for Leipzig i denne sæson.

In this article