17-årig dansker efter Championship-debut: Fed oplevelse

Biling

17-årige Phillip Billing fik i går debut for Huddersfield, der hjemme tabte 0-2 til Leicester. Den unge midtbanespiller er glad for, at han endelig har opnået sit personlige mål. 

Da Huddersfield i går spillede hjemme mod Leicester, var det ikke kun Kasper Schmeichel fra Leicester, der var den eneste dansker, som fik spilletid. Med godt og vel et kvarter tilbage gav Huddersfield nemlig debut til det 17-årige talent Phillip Billing. Selvom Huddersfield tabte 0-2, så kunne den unge dansker knap nok få armene ned efter debuten.

– Det var en fed oplevelse, som jeg virkelig nød. Nervøsiteten var slem i går, men den havde lagt sig lidt i dag. Da træneren kaldte mig over, tænkte jeg, at det bare var en normal kamp, hvor jeg bare skulle gøre, hvad jeg plejer at gøre, siger 17-årige Billing til bold.dk.

Der var udsolgt til kampen på Huddersfields hjemmebane John Smith’s Stadium, og den unge dansker kunne godt mærke opbakningen fra fansene.

– Der var fuldt hus. Det var sidste hjemmebanekamp i denne sæson. Man kunne virkelig mærke, hvor meget fansene støtter de unge spillere, når de kommer ind og får chancen.

Da Billing i oktober skrev sin første professionelle kontrakt med Huddersfield, satte han sig et mål. Han skulle nå at få debut for førsteholdet, inden han blev 18. 17-årige Billing er meget glad for, at målet er opnået.

– Da jeg skrev kontrakt med klubben var mit personlige mål at få førsteholdsdebut, inden jeg blev 18. Så det har jeg arbejdet hårdt for og i dag skete det så, hvilket jeg er meget glad for, slutter Billing af.

Phillip Billing skiftede til Huddersfield fra Esbjerg i januar 2013. Dengang var der dog kun tale om en ungdomskontrakt.

In this article