D’ BOLD interview: AB-træner satser på de unge

D’ BOLD var i søndags på plads, da Thomas Nørgaard og hans unge AB-tropper på udebane besejrede topholdet fra Vejle. De udsendte D’ BOLD-delegerede fangede træneren til en snak.

AB kæmper hårdt for livet i NordicBet ligaen. Holdet ligger på rækkens næstsidste plads, og kæmper uge efter uge om livsvigtige point. Meget atypisk for et hold i AB’s situation, benytter akademikerne sig af flere purunge spillere. Således afløste 19-årige Thomas Ibsen, den ligeledes 19-årige Younes Namli, da førstnævnte efter 61. minutters spil overtog sidstnævntes plads på den centrale midtbane.

D’ BOLD: ”Især jeres centrale midtbane med Namli og Ibsen – de er kun 19 år gamle – hvordan tør du egentlig, at sætte så unge spillere ind? Du har stor tillid til dem, lidt atypisk når man som jer ligger nede i bunden? Man ser jo som regel de mere rutinerede spillere, der træder i kræft her.”

Thomas Nørgaard, AB-træner:  Vi har forsøgt at gøre lidt op med den tanke, som hedder, at man spiller fodbold fordi man har en vis alder. Det der er vigtigt for os, er at have nogle spillere der passer til spillestilen. Vi spiller i dag med Younes (Namli) som bliver 20 i år, og Thomas (Ibsen) som bliver 20 i år, og Andreas Baes der er 20. Det må være træningsbanen der afgør, om man spiller eller ej, og ikke så meget om man er født i 80’ eller 90’.

En af grundende til at AB kunne rejse tilbage til Sjælland med alle tre point, var deres blot 20-årige målmandstalent Jannich Storch, der kampen igennem var sikkerheden selv i AB-målet.

D’ BOLD: Jeres målmand Jannich Storch – hvad er han for en målmand? hvad er fremtiden for ham, og kan han nå hel til tops i karrieren?

Thomas Nørgaard, AB-træner: Først og fremmest har Jannich en rigtig god skoling- han er FC. Nordsjælland målmand. Jeg ved ikke om han bliver i overskud deroppe, men han kom tidligt op i førsteholdstruppen, allerede da han var 16 tror jeg det var, og har så fungeret lidt som 3. målmand. Nu kunne man diskutere om ikke tiden hvor moden til at Jannich skulle ud og spille noget mere fast, og ligesom se om han kunne blive flyvefærdig på denne måde.

Jannich Storch har efter skiftet til AB skulle kæmpe om pladsen med den rutinerede Kim Drejs, men ham har målmandstalentet udkonkurreret. Selvom den 20-årige har nogle steder han skal forbedre sig, har træner Thomas Nørgaard kun rosende ord til overs for keepertalentet. Træneren mener, det er op til målmanden selv, hvor langt han kan nå med karrieren

Jannich har masser af områder, hvor han selvfølgelig skal dygtiggøre sig, men det gælder for mange af vores spillere. Han er dygtig med fødderne, han har modet til at spille og sætte vores spillestil nede bagfra, og alt i alt har en rigtig god indstilling til det at være fodboldspiller på dette niveau, og det gør da, at jeg synes han er nået langt tidligt. Om han tager skridtet op? Det tror jeg afhænger rigtig meget af Jannich selv.

AB har flere unge, talentfulde spillere, og med tidligere Superligaprofiler som Jonas Troest og Marc Nygaard i truppen, bliver holdet spændende at følge. Næste gang Storch, Ibsen og de resterende AB-talenter skal i kamp er søndag, hvor modstanderen hjemme på Gladsaxe Stadion er FC. Fredericia.  

In this article