DK’s svar på Fellaini tæt på Championship-debut

Phillip Billing vs. United

 

Han er høj, teknisk dygtig og bomstærk. Den 17-årige, Philip Billing, er som skabt til engelsk fodbold. 

Tingene er for alvor begyndt at gå stærkt for den blot 17-årige Huddersfield-spiller, Philip Billing. Danskeren, der spenderede sine yngre år i Esbjerg, har spillet sig op gennem ungdomsholdene hos det engelske hold, Huddersfield, og er efter et mesterskab med U18-holdet gået hen og blevet en fast del af førsteholdstruppen.

Og den unge midtbane-spire er da også rigtig glad for tilværelsen i klubben

– Ja jeg er meget glad for klubben. Selvfølgelig er der altid nogle ting, hvor du synes at det bliver håndteret lidt mærkeligt, eller ville ønske det blev gjort anderledes. Men ja, jeg nyder virkelig at spille for klubben og vores fans er helt suveræne, fortælle en glad Billing til www.dbold.dk

Med sådan en imponerende udvikling, kan man ikke undgå at tænke på, hvad sådan en komet-udvikling kan føre med sig. Hovedpersonen selv holder dog begge fødder solidt planten i jorden, og har sit fulde fokus på, at blive en fast mand hos Championship-klubben.

–  Man ved jo aldrig hvad der sker i fremtiden, om jeg ryger til en større klub, eller måske skal på lån et sted, men som det ser ud lige nu er jeg godt på vej ind i førsteholdstruppen. Nu er det næste skridt for mig bare at være med resten af sæsonen på bænken, og efter sommerferien, er mit mål selvfølgelig at blive en fast mand på holdet. Men som sagt – lige nu tager jeg det bare stille og roligt, slår den unge dansker fast over for D’ BOLD.

For en uges tid siden, vandt Philip Billing mesterskabet med Huddersfield U18. Dette er naturligvis en bedrift som den alsidige midtbane-spiller er meget stolt af.

– Det har været helt fantastisk at vinde mesterskabet, også selvom det ”kun” er U18. Det er stadig en meget speciel følelse at vinde mesterskabet, især når det var det vi gik efter i denne sæson. Vi har arbejdet utroligt hårdt og har som hold aldrig givet op, uanset om vi var nede med 1-2 eller 3-0. Vi fortsætter altid til det sidste, fortæller Billing, der i den grad har været en af de bærende kræfter på det unge mandskab.

Og det imponerende spil fra danskeren, er lykkeligvis ikke gået ubemærket hen i Championship-klubben. Knapt havde Philip fået armene ned efter mesterskab-triumfen, før førsteholdstræneren kontaktede ham og fortalte, at man nu havde besluttet at hive ham op i førsteholdstruppen.

To dage efter sad den unge dansker på bænken for Huddersfield i et Championship-opgør mod Bolton, og kunne dermed have gjort sit første indhop i den næstbedste engelske række. Desværre for den danske midtbane-dynamo kom Huddersfield bagud, og dermed blev der ikke ”plads” til et indhop.

Siden hen har Billing fået af vide af sin træner, Robins, at han skal holde sig klar og så skal muligheden nok byde sig. Dermed er det altså formentlig kun et spørgsmål om kort tid, før vi får det danske Huddersfield-håb, Philip Billing, i aktion i Championship. Er vi de eneste der glæder os til den debut?

In this article