Jan Michaelsen: Større interesse for yngre spillere

Den danske u17-landstræner, Jan Michaelsen, mener, at interessen for spillere bliver større jo yngre spillerne er.

For en del år siden var det næsten kun seniorspillere, som blev solgt til andre klubber og lande. Men i de seneste år er aldersgrænsen faldet gevaldigt, hvis man spørger Danmarks u17-landstræner, Jan Michaelsen. Det mærker han nemlig selv nu hvor han træner de unge drenge.

– Vi ser, at interessen går længere og længere ned aldersmæssigt, så der er en klar pædagogisk opgave der. Det er heller ikke ualmindeligt, at spillere på 16-17 år har agenter i dag, udtaler U17-landstræner Jan Michaelsen til BT og fortsætter:

– Det er mit indtryk, at de danske klubber er gode til at tackle den opgave, så der ikke opstår en usund hype omkring de unge spillere, og der etableres en fornuftig plan for en god udvikling i forhold til fodbold, uddannelse og den videre vej frem.

Da u17-landsholdet i tirsdags spillede kamp, var der flere talentspejdere fra udlandet placeret på tribunerne.

In this article