Silkeborg får A-licens igen – SønderjyskE og HB Køge mister

I dag er der blevet givet A-licenser ud fra DBU til 12 danske klubber. Her mister SønderjyskE og HB Køge, mens at Silkeborg IF er tilbage i det varme selskab.

Onsdag er der blevet uddelt A-licenser ud til de danske klubber. Hvor man i 13/14-sæsonen har været 13 hold, vil man fra næste sæson af skære ned til de regnskabeligt nemmere 12 hold.

En A-licens gør at klubbens bedste ungdomshold må spille i den bedste danske ungdomsrække. Og her er der kun et hold der tiltræder. Silkeborg IF er nemlig tilbage i det varme selskab. Selvom Silkeborg mistede licensen i fjor, har hårdt arbejde gjort at de nu igen kan tiltræde i den bedste danske række.

“Det er en bekræftigelse på, at vi har lagt den rigtige strategi, og at det har været det rigtige at holde fast i den. Jeg ser det som en blåstempling af vores arbejde, for vi har formået at udvikle talenter også i det seneste år, hvor Jens Martin Gammelby er blevet førsteholdsspiller og Robert Skov U18-landsholdsspiller. Vi arbejder videre ad den vej, der er lagt, og det er et skulderklap at strategien har bragt os op blandt de 12 bedste talentudviklingsklubber i Danmark”, udtaler talentchefen i SIF Jesper Stücker, der naturligvis er en meget glad mand.

Men der er også hold der skal ryge ud af de fine selskab, og i denne omgang har HB Køge og Sønderjysk Elitesport måtte forlade de bedste danske ungdomsrækker. Og næstformanden i DBU’s Herreeliteungdomsgruppe Christian Kofoed vidste også godt at man ville såre nogle klubber.

“Vi kunne i år kun uddele højst 12 A-licenser, så vi vidste godt, at vi måtte skuffe nogle klubber. Selv om både HB Køge og Sønderjyske gør et rigtig godt stykke arbejde med talentudvikling, så er det Herreeliteungdomsgruppens vurdering, at de andre A-licens klubbers talentudviklingsmiljøer er endnu bedre, og leverer flere talenter til dansk fodbold”, forklarer Kofoed om at fjerne A-licensen fra de to klubber.

Det betyder at de 12 klubber med A-licens i 14/15-sæsonen hedder: AGF, Brøndby IF, Esbjerg fB, FC København, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, Lyngby BK, OB, Randers Freja, Silkeborg IF, Vejle BK og AaB.

In this article