Ståle savner den gamle Cornelius

Andreas Cornelius har haft det svært, efter han er vendt tilbage til FC København, hvor han endnu ikke har ramt topniveauet. Ståle Solbakken savner taktisk forståelse fra Cornelius.

Siden Andreas Cornelius er vendt hjem til FC København, har han haft det svært. Cornelius har ikke formået at ramme det samme høje niveau, som han havde for københavnerne i sidste sæson. I seks kamp han har kun fundet vej til nettet to gange, og ifølge træner Ståle Solbakken mangler angriberen stadig en del for at nå topniveauet.

– Jeg havde håbet at det taktiske grundlag var bedre. Det at gå med i spillet handler lidt om at læse medspillerne. Det kan være at det handler om, at han ikke har spillet nok sammen med dem endnu. Jeg så linket mellem Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius i sidste sæson. Men han har ligesom ikke linket op med en eller to spillere denne gang. Det er jo trænerens opgave at sætte det rigtige hold sammen, så det kommer automatisk, siger Solbakken til bold.dk

Dog er det ikke kun samspillet med holdkammeraterne der mangler. Cornelius’ eget spil skal også forbedres.

– Han kæmper noget med berøringerne, så han skal blive bedre i håndteringen af bolden. Derudover er han endnu ikke i fysisk topform, så derfor har han brug for alle de minutter, han kan få, siger Solbakken.

Andreas Cornelius blev den dyreste Superliga-spiller nogensinde, da Cardiff købte ham i sommers. Han blev endda også den dyrest indkøbte spiller til Superligaen, da FCK købte ham hjem i vinters.

In this article