Talenttid 29-04-2014 – U19-ligaen – Guldlugt i Esbjerg, trætte ben i Vejle og sørgelige SønderjysKE

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

 

Mens temperaturen bliver højere, græsset grønnere og pigerne kønnere, bliver også de to ungdomsligaer mere interessant og intens at følge, for hver runde der går. D’ BOLD guider dig igennem talenternes strabadser i denne weekends spillerunde:

U19-ligaen:

Det er alvorens time i U19-ligaen, og der er ikke længe inden, det skal afgøres. I denne spillerunde kom vi tættere på svarene på disse spørgsmål: Kan AaB slutte deres dårlige stime? Hvem ender sidst, og hvem snupper medaljerne?

kilde: dbu.dk
kilde: dbu.dk

Esbjerg 2-1 AaB
1-0 Mikkel Rohde(74.), 1-1 Viktor Ahlmann (75.), 2-1 Søren Andreasen (90.).

Efter et par skuffende resultater på det seneste, havde førerholdet fra Esbjerg kniven for struben, da de lørdag, hjemme tog imod AaB. Det var nu ikke fordi dagens udehold har imponeret på det seneste, snarere tværtimod. Som vi tidligere har været inde på i Talenttid, har AaB stadigvæk forårets første sejr til gode, og dermed har nordjyderne været 2014’s store skuffelse i U19-ligaen. Den førsteplads holdet havde ved vinterpausen, kan holdet allerede nu vinke farvel til.

Det var med høj solskin, blå himmel og den velkendte vestjyske vestenvind, at dagens opgør blev afviklet. Om de gode vejrforhold var årsagen til, at mange af udeholdets forældre havde valgt at tage den lange tur til Esbjerg melder historien intet om, men D’ BOLD’s skribent var i hvert fald på plads til kampen. En kamp som førerholdet startede bedst, dog uden at det skabte de store chancer. Esbjergenserne havde til dagens kamp igen Mikkel Rohde til rådighed, og det skulle vise sig at blive vitalt for kampens udfald, at netop den talentfulde venstreback havde fundet plads til startopstillingen. Hos modstanderholdet var det især landsholdsaktuelle Viktor Ahlmann man bed mærke i. Ahlmann var med sin enorme aggressivitet og gode fysik en bøddel for hjemmeholdets forsvar, og blev op til flere gange farlig foran Jeppe Højbjergs mål. Det blev dog uden de store chancer i første halvleg, og hjemmeholdet kunne med rette tillade sig at være en smule skuffede over de første 45 minutter, da man her ikke formåede at bryde de bolsjestribedes solide defensiv – 0-0!

I store dele af anden halvleg, var kampen småkedelig, men mod slutningen åbnede den sig mere og mere op. Gæsterne angreb – især over kanterne – og man fornemmede, at et mål lå i luften. Det blev dog ikke gæsterne, der kom først på måltavlen, men i stedet Esbjerg der med en hovedstødsscoring fra førnævnte Mikkel Rohde, kunne bringe værterne i front. Et hovedstødsmål blev det til for venstrebacken, der fejrede både scoringen på akrobatisk vis. Nu skulle Esbjerg blot køre sejren i land, men det gik allerede galt i minuttet efter hjemmeholdets føringsmål. Her kom ingen af hjemmeholdets forsvarsspillere op til et indlæg, og i stedet kunne AaB’s Viktor Ahlmann med stor kræft heade bold ind bag Jeppe Højbjerg i målet. Et kraftfuldt mål af den unge angriber, der med rette kan fremhæves for en god præstation. Meget tydede nu på en pointdeling, men hjemmeholdet ville det anderledes. I kampens overtid fik vestjyderne tilkæmpet sig et straffespark, og selvom dommeren i situation var ganske forvirret, fik han til sidst peget på pletten og pustet i fløjten. Den tidligere U17-ligatopscorer Søren Andreasen var iskold fra de 11 meter, og afgjorde kampen til hjemmeholdets fordel. AaB kastede sig efter kampen skuffede ned i græsset, og der må have været langt til Aalborg efterfølgende. Hjemmeholdet derimod, blev smittet af topholdets held. Træner Rene Christiansen snakkede også om de ofte omtalte marginer, da han efter kampen udtalte sig til EfB.dk:

– Det var en vigtig sejr. Det var dejligt, at marginalerne tippede over til vores fordel i dag.

Esbjergs næste kamp er topopgøret mod FC. Midtjylland. AaB skal forsøge at rejse sig og hente årets første sejr, når holdet hjemme møder lige så formsvage SønderjyskE.

SønderjyskE 1-2 HB.Køge

For første gang i denne sæson, kunne de unge svaner fra Køge gå til kampen som ubesejrede i tre opgør på stribe. Og det var ikke fordi Køge inden kampen skulle frygte dagens modstander, SønderjyskE, som ikke engang har hentet ét eneste point i forårssæsonen. Begge hold er da også at finde i bunden af tabellen, så det var jagten mod højere placeringer og forsøget på, at undgå et hak på selvtilliden, at dommeren fløjtede kampen i gang.

Velvidende at HB. Køge har et vanskeligt slutprogram, med kampe mod Brøndby, FC. København, AaB og FC. Midtjylland, havde HB. Køge-træner Lars Feist udset sig, at dagens kamp skulle være tre sikre point. Det var da også HB. Køge, der med en 1-2 sejr, efter kampen kunne lade sig hylde som vindere. End ikke en scoring fra hjemmeholdets landsholdsaktuelle Niels Letort, kunne forhindre at svanerne snuppede sejren. Selvom holdet i perioder var under pres, formåede de unge svaner at hente alle tre point, og tage et afgørende skridt væk fra bunden. Holdet har nu seks point ned til sidstepladsen, og det ser pt. ikke ud til, at holdet bliver rodet ind i bundstriden. I hjemmeholdets lejr var man dog ikke videre tilfredse med kampens forløb. En kamp de lyseblå følte, de havde under kontrol. D’ BOLD fangede efter kampen venstrebacken Emil Lund til et interview:

D’ BOLD: Fortæl lidt om dagens kamp

Emil Lund, SønderjyskE: Det er en kamp, hvor resultat ikke beskriver kampens forløb særlig præcist. Vi har teten i 75-80 % af kampen. Vi lavede flotte opstil og skabe mange chancer, men uskarphed og mangel på kynisme satte sit præg på udfaldet, siger Emil Lund til D’ BOLD

SønderjyskE kunne med rette tillade sig at være skuffede efter dagens hjemmebanenederlag, som var den fjerde på stribe til Hans Jørgen Haysens tropper. Næste kamp for SønderjyskE bliver opgøret mod AaB. HB. Køge skal forsøge at fortsætte stime med vundne kampe, når de hjemme tager imod FC. København.

Lyngby 2-2 AGF
1-0 Gustav Therkelsen, 2-0 Gustav Therkelsen, 2-1 Ukendt, 2-2 ukendt. I morgen

Det kan ikke tælles på en hånd, de gange vi her på D’BOLD har skrevet negativt om Lyngbys U19-hold og deres præstationer. Efter senest at have fået tilkæmpet sig et point ude mod Vejle, fik holdet fortjent anderkendelse for en god præstation. Nu skulle holdet så bevise, at den godkendte præstation mod Vejle ikke var en enlig svale. Dagens modstander var ikke bare ’hvem som helst’, det var AGF, topholdet, der år efter år kæmper med i toppen af U19-ligaen. Derfor var det overraskende for alle, at det var Lyngby, der startede opgøret klart bedst. Endnu mere overraskende var det, at der ved pausen stod 2-0 til hjemmeholdet. AGF’erne var rystede, og hen til langt henne i kampen, forblev de 2-0 på måltavlen. Det lignede en tiltrængt sejr til de hårdtprøvede kongeblå U19-spillerne, men udeholdet fra AGF, ville det anderledes..

Med tyve minutter tilbage af opgøret, kunne gæsterne nemlig reducere til stillingen 2-1, og da Lyngbys dobbelte målscorer Gustav Therkelsen fik pådraget sig sit gule kort nummer to, sendte dommeren ham i et tidligt bad. Formegentligt et koldt et af slagsen, for mens Therkelsen ikke længere var på banen, havde hjemmeholdet mistet en hovedstødsstærksspiller i feltet, til at få bolden clearet. I kampens døende minutter lykkedes det nemlig AGF at udligne til 2-2, hvad der til Lyngbys store ærgrelse, endte med at blive slutresultatet. Endnu en hård negl at knække fra københavnerholdet, der virkelig ikke har været forfulgt at heldet eller de såkaldte marginaler. AGF skuffede, og selvom holdet fik revet et point med tilbage til Østjylland, er der stadig lang vej op til Esbjerg på førstepladsen. Det ser svært ud for AGF, især når man på den måde kan underpræstere mod et af rækkens bundhold.

Næste kamp for GF’erne er når hestene fra Randers gæster den jyske hovedstad. Lyngby, der ligger på en delt sidsteplads, kan bruge alle point der tilfalder dem, og dem kan de lige så godt starte med at få, når de i næste spillerunde møder endnu et tophold, denne gang FC. Nordsjælland.

OB 2-0 Vejle

Det har været lige ved og næsten for vejle i 2014. Holdet har leveret en række gode præstationer, som træner Søren Vie Clausen da også har givet holdet den fortjente ros for. Desværre for de unge østjyder, er det ikke blevet til sejr men derimod en masse uafgjorte resultater. Senest spillede man 2-2 i bundkampen mod Lyngby, og i dagens kamp mod OB, skulle man forsøge at hente point endnu engang. OB, der med tre uafgjorte kampe streg også på det seneste har manglet det fornødne held. Således var det to sultne unge hold, der gik ind til dagens kamp

I første halvleg var kampen relativt tæt, med Vejle der skabte de farligste chancer foran mål. Vejle U19-træner Søren Vie Clausen, mente, at holdet var uheldige med ikke at komme foran i kampens begyndelse:

I 1. halvleg har vi to vildt gode perioder på et kvarter. Vi brænder friløbere, de redder på stregen og vi header fra fem meters afstand, siger træneren til klubbens hjemmeside.

Det blev dog gæsterne fra Fyn, der indledte scoringen. Fynboerne har mange gode spillere til rådighed, og det var netop profilen Anders Thomsen der med hjælp fra Mathias Greve kombinerede sig fint frem ad banen. Til slut endte bolden for fødderne af Jens Jakob Thomasen, der nemt kunne sparke bolden i mål.

Efter pausen var VB’erne igen ved at give mål væk, da gæsterne alle efter 20 sekunders spil af anden halvleg fik en friløber. Til hjemmeholdets store held blev den gigantiske chance misbrugt, og man var stadig med i kampen. Der skulle dog ikke gå mange minutter, før de rødklædte jyder igen kom til at hænge med hovedet. Det blev i feltet begået et klodset straffespark, hvilket OB’s allerede Superligadebuterende Mads Raben nemt kunne udnytte. Derefter var det op af bakke for hjemmeholdet, mens gæsterne fra Odense relativt let kunne forsvare føringen hjem. Kampen sluttede 0-2. OB kan glæde sig over den første sejr siden forårssæsonens første spillerunde, mens Vejle stadig har 2014’s første sejr til gode. For OB var det også vigtigt at få Mads Raben på scoringstavlen. Angriberen er nu den tredje mest scorende spiller i U19-ligaen.

Næste opgør for de stribede fynboer er en kamp mod FC. Nordsjælland. VB møder i et bundbrag Randers.

Det lærte vi:

Det dufter af fisk i Esbjerg, men nu også guld! Sidste år fik holdet tilkæmpet sig en bronzemedalje, og det skal i år byttes til metal af den ædleste karat. Vestjyderne fører rækken med seks point ned til nærmeste forfølger, og når holdet som mod AaB kan vinde på selv de dårlige dage, så burde det ikke gå galt. Hvem der skal snuppe de resterende medaljer, er ganske interessant – det er vanvittig tæt! Blot sølle fire point adskiller nummer 8 fra nummer 2 i rækken, og alt kan ske inden de sidste spillerunder. Det er stort set umuligt at spå om, hvem der skulle være favorit til at rive medaljerne i hus, men her kan FC. Midtjylland nævnes. Holdet har en kamp i gode i forhold til de andre hold, og derudover har de unge ulve virket stabile. I bunden af rækken ligger det til, at vi også ved slutningen af sæsonen skal finde Lyngby og Vejle. Randers, der også ligger på den delte sidsteplads, har en kamp til gode og virker desuden bedre end de to fornævnte bundhold.

In this article