Thorup roser Chelsea-dansker: Kan ende på A-landsholdet


U21-landstræner Jess Thorup storroser Chelsea-danskeren Andreas Christensen, som ifølge Thorup kan ende på A-landsholdet.

Chelseas Andreas Christensen er spået en stor fremtid, og får store roser med på vejen af U21-landstræner Jess Thorup.

Træneren peger på flere årsager til Christensens talent, og fremhæver blandt andet hans blik for spillet.

– Det er vel flere parametre. Men først og fremmest er det jo hans blik for spillet, hans fine boldomgang og hans forudseenhed. Han er jo ikke en stor udsmider, men han er bare en klog spiller. Og derfor kommer han godt ud af mange nærkampe og dueller. Samtidig har han det her fine blik for spillet og gode afleveringsfærdigheder. Man snakker meget om de her spillende midterforsvarer, og der må man helt klart sige, at det er Andreas, siger Jess Thorup til dbold.dk.

Thorup afviser heller ikke, at Christensen kan ende på A-landsholdet. Det er nemlig målet for alle hans spillere.

– Det håber jeg jo med alle de spillere, jeg tager ind på mit hold. Det er mit helt store mål, at de skal bringes videre op til A-landsholdet på et eller andet tidspunkt, så det er det selvfølgelig også for Andreas, fortæller Thorup.

Det tidligere Brøndby-talent har endnu sin officielle debut til gode for Chelseas førstehold, hvor der er hård kamp om pladserne. Indtil videre må han tage til takke med ungdomsholdet og reserveholdet.

Spilletid har han til gengæld fået på det danske U21-landshold under Thorups vinger. Selvom Christensen kun er 17 år, mener Thorup dog ikke, at man sætter et for stort pres på ham.

– For mig har alder ikke nogen betydning. Det er potentialet vi arbejder med, når vi kigger på landsholdet og specielt på u-landsholdene i forhold til, at målet må være, at de på et tidspunkt skal op omkring A-landsholdet. Og Andreas har et fantastisk potentiale, og han har bevist i de kampe, han har været med, at han har kunne begå sig. Han har spillet fast for mig, så jeg synes ikke det her handler så meget om pres, men mere i forhold til det kæmpe potentiale, han har. Det skal vi have forløst, siger han.

Christensen, der har kontrakt med Chelsea til sommeren 2016, har optrådt otte gange for det danske U21-landshold.

 

 

In this article