Utålmodig Lucas A: Ajax’ førstehold eller exit


Står den ikke på førsteholdsfodbold i Ajax Amsterdam efter sommerferien, vil Lucas Andersen søge væk fra storklubben.

Det tidligere stortalent fra AaB, Lucas Andersen, har endnu ikke slået helt igennem på Ajax’ førstehold. 15 kampe er det blevet til i denne sæson, men de fleste af dem kom i efteråret med små indhop hist og pist.

I foråret er Andersens rolle blevet markant marginal på Ajax-holdet, hvorfor han de fleste uger spiller på klubbens andethold i 1. division. Det er dog ikke en situation det 19-årige offensivtalent er tilfreds med.

– Det er klart, at jeg skal have en snak med Ajax om, hvordan de ser mig i forhold til min position i truppen. Jeg kan ikke tage en sæson mere på andetholdet, selv om jeg er 19 år og rent aldersmæssigt godt kunne gøre det, siger Andersen til BT og tilføjer:

– Men jeg føler bare, at jeg er bedre end at spille i 1. division. Jeg vil ikke spille en sæson mere på andetholdet. Hvis det ikke er på førsteholdet, Ajax ser mig i næste sæson, skal jeg finde noget andet. Men jeg tror 100 procent på, at jeg får mit gennembrud her. Det er også, hvad Ajax har givet udtryk for.

Førsteholdet eller exit er altså Lucas Andersens miniultimatum. Ajax-træner Frank de Boer opfordrer dog sit danske talent til at bevare tålmodigheden.

– Lucas er en meget talentfuld spiller, som både kan spille på midtbanen såvel som på kanten. Jeg tror, han havde håbet på at være nået lidt længere i denne sæson – han har haft sine op- og nedture, siger De Boer til samme danske avis og tilføjer:

– Men han skal bare være tålmodig og styrke både det mentale og fysiske. Hvis han formår det, er jeg sikker på, at hans tid vil komme, og Lucas vil få succes i Ajax.

In this article