Asger Sørensen tæt på førsteholdet i Salzburg

For snart et halvt år siden skiftede 17-årige Asger Sørensen de vante græsgange på Heden, ud med de noget større græsgange i Red Bull Salzburg. D’ BOLD har fanget u/18-landsholdsspilleren for at gøre status.

Fem millioner kroner lød prisen på, da Red Bull Salzburg satte kløerne i et af FC Midtjyllands største talenter, Asger Sørensen, i vinterpausen 2014. 17 år og allerede på egen hånd, flyttet hjemmefra, til et helt nyt land og nye mennesker, går til tyskundervisning tre gange om ugen, men alt sammen er intet problem. Asger Strømgaard Sørensen har tacklet alle problemer som en anden Rio Ferdinand, og trives rigtig godt i den østriske hovedstad.

– Det er gået rigtig godt. Jeg har fået en rigtig god start og fået spillet en masse kampe, siger Sørensen til D’ BOLD efter ni kampe i den østriske u/23-liga, hvor det sågar er blevet til en assist.

Det svære valg

Forsvarstalentet var allerede inden han kom til Red Bull Salzburg inde omkring førsteholdet i FC Midtjylland. Debut i pokalturneringen og en bænkplads mod Brøndby i november 2013 var det blevet til og derfor kom det bag på mange, at han så tæt på en Superliga-debut, skiftede til østrisk fodbold.

– Jeg valgte at forlade FC Midtjylland for at udleve drengedrømmen som udlandsprofessionel – og også for at opnå mit mål, nemlig at spille i den tyske Bundesliga, og det tror jeg at jeg har en chance får at opnå her.

 

– FCM er rigtig gode til at udvikle talenter og derfor var det også er rigtig svært valg, at skifte til Salzburg. De havde allerede vist tillid til mig, ved at give mig debut i pokaltuneringen, og ved at have mig med på bænken mod Brøndby, siger Sørensen til dbold.dk.

Førsteholdsfodbold i næste sæson

Det var ikke kun i FC Midtjylland at den unge Asger Sørensen var tæt på førsteholdet. Han er såmænd også allerede tæt på det i Red Bull Salzburg. Indtil videre har han trænet med klubbens u/23-hold, men til sommer rykkes han op i førsteholdstruppen.

– De (Red Bull Salzburg, red.) ville have mig herned allerede i januar, så jeg kunne vende mig til livet og blive spillet ind på førsteholdet. Nu starter jeg så op med dem her til sommer. Det bliver meget spændende og udfordrende, siger u/18-landsholdsspilleren, som er overbevidst om at han nok skal få sin debut for førsteholdet i næste sæson:

– Det bliver næste sæson. Jeg var med førsteholdet her for noget tid siden, men jeg sad kun på bænken, så jeg går efter næste sæson.

Glæder sig til at få selskab

Få dage før Red Bull Salzburg annoncerede købet af Asger Sørensen, havde de præsenteret den danske landsholdsspiller, Peter Ankersen, som ny spiller. Sørensen glæder sig til at få selskab af en spiller han er meget imponeret af.

– Det bliver selvfølgelig dejligt, at have en man kan snakke sit eget sprog med, siger han til dbold.dk og fortsætter:

– Jeg har fulgt med i den hjemlige liga hernede. Jeg synes han er en god spiller, som har helt vildt meget power. Han passer rigtig godt ind ind i den østriske spillestil.

Forsvarstalentet glæder sig til at lære fra den hurtige højre back.

– Jeg kan helt sikker lære meget af ham. Han har jo allerede massere af Superliga- og international erfaring.

Drømmer om at blive del af dynamisk dansk Bundesliga-duo

Og Sørensen, som har ti u/17-landsholdskampe på CV’et, skal helt sikker tage imod den læring fra Peter Ankersen. Den 17-årige dansker har nemlig store drømme.

– Mit mål er at blive etableret førsteholdsspiller i Salzburg, og på den lange bane drømmer jeg om at blive Bundesliga-spiller i Tyskland.

Drømmen om at optræde for enten Dortmund og Hamburg SV er enorm, men at blive en del af en dynamisk dansk Bundesliga-duo for et hold, som ikke engang er i Bundesligaen endnu, er endnu højere på listen.

– Jeg følger Red Bull Leipzig rigtig meget, og derfor er det også en stor drøm at spille med Yussuf Poulsen i Bundesligaen en dag, siger Sørensen til D’ BOLD, og afslører at, der ikke er nogen klausul i hans kontrakt, der gør, han kan skifte til Red Bull Leipzig uden videre.

– Nej, det er der ikke.

Det ville ellers være kanon med en dansk Bundesliga-duo, men nu skal de jo lige rykke op først. 

– Ja, det kunne det, så det håber vi de gør, afslutter en munter Asger Sørensen.

Den danske forsvarsspiller fylder 18 år den 5. juni og står noteret for samlet 17 u/landskampe og tre mål.

 

 

 

In this article