Kommende PSV-dansker: Jeg vil være den bedste

PSVOm kort tid får vi endnu en udenlandsdansker – et kæmpetalent på blot 16 år tager turen fra Esbjerg til PSV. Navnet er Lasse. Et navn, vi forhåbentlig vil høre meget til de kommende år.

Når man drømmer om en karriere som professionel fodboldspiller, må man ofte træffe nogle skæbnesvangre valg i sit liv. Selvom det kan lyde voldsomt må den sociale omgangskreds nogle gange komme i anden række, når den rigtige kontraktmulighed tilbyder sig.

16-årige Lasse Askou Mikkelsen er en hyggelig, ambitiøs ung knægt, der holder rigtig meget af alle i hans omgangskreds. Samtidig er Lasse næsten født med målmandshandsker på og har igennem hele sit liv knoklet for at udvikle sig selv mest muligt som fodboldspiller.

Og hvad gør man så når muligheden lige pludselig byder sig? Og hvilke tanker gør man sig lige, når man netop har underskrevet en kontrakt med en traditionsrig hollandsk klub?

D’ BOLD har hevet fat i den blot 16-årige dansker og fanget hans umiddelbare reaktioner på skiftet fra Esbjerg til PSV.

En drøm går i opfyldelse

Og hovedpersonen selv, er godt selv klar over, at det er stort det der er igang med at ske.

– Der er ingen tvivl om at det var en rigtig stor beslutning at skulle træffe for en 16-årig dreng, men når man får muligheden for at udleve sin drøm om at blive professionel fodboldspiller, var det ikke så svært igen.

Og netop muligheden fra PSV, kunne Lasse ikke sige nej til.

– Jeg valgte PSV efter at have været nede og besøge klubben. Jeg blev taget rigtig imod og fik et godt indtryk af klubben. Derudover var jeg inde og se PSV banke Ajax 4-0, så det hjalp da også lidt på det. Det var ikke fordi gerne ville væk fra EfB overhovedet, fordi der har jeg altid været glad for at være, men da jeg fik tilbuddet fra PSV kunne jeg ikke sige nej, fortæller han.

Legendariske træner og gode planer

PSV er også en klub, som den 16-årige målvogter allerede kender meget til historiemæssigt set.

 –  De har trænere som Mark van Bommel, Ruud van Nistelrooy, Ruud Hesp, og Phillip Cocu, som alle har været kæmpe stjerner, så der er ingen tvivl om at det er folk der ved hvad der skal til. Deres plan med mig lød rigtig interessant, siger en tydeligt spændt keeper til www.dbold.dk

Men selvom planerne er i orden, er et spring fra de trygge rammer i Esbjerg til de topmoderne træningsfaciliteter stadig et rigtig stort spring.

– Jeg glæder mig rigtig meget til, at komme ud og tage en ny stor udfordring op, som jeg har følt mig klar til at tage, men der er heller ingen tvivl om at jeg efterlader mange personer som har gjort rigtig meget for mig herhjemme, og fortsætter om hans alder og støtten fra de nærmeste:

– Jeg er ung, men jeg tror det er det rigtige skridt jeg har taget, for jeg er meget moden og for mig har det handlet om at finde et sted hvor jeg kan give mig fuldt ud hver eneste dag. Det har også været hårdt for mine nærmeste, uden tvivl, men de ved også godt hvad det er jeg brænder for, og de støtter mig 100%, så det er jeg selvfølgelig rigtig glad for.

Sommerfugle i maven

Men måske kan det undre nogle, hvordan en ung 16-årig knægt dog har tænkt sig finde sig til rette i det helt nye hollandske miljø. Dette arena-skift tager U/16-landsholdsspilleren dog forholdsvis roligt.

–  Jeg vil ikke sige, at jeg er nervøs, men jeg har da lidt sommerfugle i maven. Spillerne har dog allerede taget rigtig godt imod mig, og det samme har trænerne som kun har givet udtryk for, at de glæder sig til at jeg kommer. Samtidig får jeg folk, der udelukkende hjælper mig med tingene ude for banen. Altså med hensyn til hvor jeg bor og hvordan jeg lever. Det er selvfølgelig betryggende, udtaler en tydeligt spændt esbjergenser til www.dbold.dk

I PSV har man faktisk allerede en dansker i stalden – nemlig den tidligere FCK’er, Mathias Zanka. Derudover tørner en dansker, som faktisk er blevet glemt lidt de seneste par år af de dansker medier, Alexander Jakobsen, ud for PSV’s reservehold. Alexander Jakobsen, der brød igennem i kometfart og fik tilnavnet Mini-Ronaldinho, har været i kontakt med Lasse af flere omgange og er bl.a. en af grundene til, at Lasses valg faldt på netop PSV.

– Selvfølgelig er det rart at der er en anden dansker, som spiller på førsteholdet, og det er da selvfølgelig en fordel at have en rutineret spiller jeg kan læne mig lidt op af. Indtil videre har jeg snakket med Alexander Jakobsen, som også har spillet i PSV i nogle år nu, også er inde i miljøet. Han spiller på reserve holdet, og han har også sagt at det er et rart sted at være, fortæller den 16-årige dansker.

Hårdt arbejde på vej

Nu er kontrakten i hus, underskriften er afsat og kufferten er pakket. Foran Lasse venter der nu månedsvis af hårdt arbejde, og forhåbentlig en belønning til slut, i form af en plads på førsteholdet.

–  Der er ingen tvivl om at jeg har truffet dette valg af en simpel grund. Jeg vil være den bedste, og det skal der arbejdes sten hårdt for hver eneste dag, før man bliver. Intet kommer af sig selv, og det er det heller ikke kommet ind til videre, så jeg kender proceduren, og ved hvordan det skal være, siger den meget målrettede jyde til D’ BOLD.

Værd at vide om den kommende udenlands-komet

Fulde navn: Lasse Askou Mikkelsen

Tidligere klubber: Brørup GF, Vejen (og snart Esbjerg)

Position: Målmand

Yndlingsklub: Barcelona

Yndlingsspiller: Manuel Neuer

Fødselsdato: 18-01/98

HER ER PSV’s PLAN MED LASSE:

Han starter med at blive en del af b1, som er holdet med spillere lige omkring hans egen alder. Herefter vil det være muligt for Lasse at rykke op til de ældre hold, for til sidst at blive en del af senior-truppen. Indledningsvis vil Lasse træne med førsteholdet en gang om ugen, forhåbentlig mere senere. Man forventer at gøre Lasse til en del af førsteholdstruppen indenfor de næste 2-3 år.

 

Vi ønsker Lasse held og lykke med skiftet og lover at vi nok skal følge ham tæt her på hjemmesiden de næste mange år.
D’ BOLD – Dansk fodbold når det er bedst

 

In this article