Talenttid 06-05-2014 – Hvem snupper guldet? Spænding i toppen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

For godt 10 dage siden, debuterede Brøndbys 17-årige Daniel Stückler i en hjemmekamp mod FC. Vestsjælland på klubbens superligahold. For Stückler var det en drøm, der gik i opfyldelse. En drøm, massevis af nuværende U17- og U19-ligaspillere dagligt forfølger. Ungdomsligaerne bliver i disse uge afgjort, og D’ BOLD følger talenterne på tætteste hold!

U17-ligaen:

kilde: dbu.dk
kilde: dbu.dk

 

Randers havde alle muligheder for at overhale førerholdet fra FC. Midtjylland, og med en kamp i hånden, samtidig sætte sig selv i en favorabel situation inden de sidste fem kampe i ligaen. Der var i denne runde også sjællandsk derby, da storebror fra FC. København mødte lillebror HB. Køge. Dét, og meget, meget mere i dagens udgave af Talenttid!

 

 

Vejle 1-1 Randers Freja
1-0 Ali El-Haj (7.), 1-1 Lasse Storvang (27.).

Man må formode, at dagens hjemmehold fra Vejle, er et af de yngste hold i U17-ligaen. Holdet bruger adskillige førsteårsspillere, hvor blandt andet Christian Kudsk og Agon Mucoli var på tur med U16-landsholdet. Udeholdet fra Randers havde dog også et par spillere på landsholdstjeneste, så der var en del afbud til kampen. En kamp som i tilfælde af sejr til topholdet fra Randers, ville sende kronjyderne helt til tops i ligaen. Holdet var dog desværre uden topscorer Emil Riis, der er blevet udtaget til klubbens U19-hold.

Det virkede den talentfulde Vejle-spiller Ali El-Haj dog tilsyneladende til at være fuldkommen ligeglad med, da han efter blot syv minutters spil kanonerede bolden op i det ene målhjørne fra 20-25 meters afstand. Et fremragende mål af Vejle anføreren, der allerede har været inde omkring klubbens seniorførstehold. Randers kom som kampen skred frem mere ind i opgøret, og var hurtigt klar med et modsvar på El-Hajs langskudsmål. Efter et godt gennembrud fra talentfulde Mikkel Kallesø, kunne Lasse Storvang efter lidt klumpspil lade sig hylde som målscorer. 1-1 var resultatet ved pausen.

Efter pausen var det Vejle, der tog teten. Holdet havde de største muligheder, og dét selvom at udeholdet fra Randers havde vinden i ryggen. Tættest på kom de østjyske talenter, da indskiftede Sebastian Bruhn misbrugte en friløber. Holdet fra Nørreskoven var ikke kyniske nok til at tage sejren, og Randers havde kun en enkelt chance i anden halvjeg. Den blev også misbrugt og således sluttede – hvad man kan tillade sig at kalde et topopgør – med 1-1. Det var Vejles U17-træner Kim Engstrøm ikke helt tilfreds med:

Jeg ærgrer mig over, at vi ikke tog alle 3 point på en god anden halvleg, men vi manglede den sidste tur i afslutningerne, siger han til klubbens hjemmeside.

Skuffende for Randers, at man ikke kunne komme fra kampen med alle tre point. Måske fraværet af U16-landsholdsspillerne og Emil Riis var for vitalt for de unge heste? I hvert fald har holdet i næste spillerunde igen muligheden for at indtage ligaens førsteplads, når holdet skal til Aarhus for at besøge AGF’s formsvage mandskab. Vejle drager til Esbjerg for at møde de forsvarende mestre. Holdet fra Østjylland er pt. ubesejrede i de seneste fire kampe.

 

 

 

AaB 3-0 Haderslev
12. min 1-0 Johan Ejsing, 60. min 2-0 Sebastian Grønning, 66. min 3-0 Sebastian Grønning.

Aalborg summer af fodboldfeber. Byens superligahold kæmper i disse solbeskinnede forårsdage for, at DM-pokalen skal havne i Nordjylland. Hvis de bolsjestribedes U17-drenge skulle have en mulighed for at dufte til samme guldduft, krævede det en sejr i lørdagens kamp mod Haderslev. Sønderjyderne fra Haderslev (der i øvrigt netop har mistet deres licens til ligaen) har ikke ladet sig i kyse i forårssæsonen. Trods det faktum, at holdet ikke har nær så dygtige spillere som mange af konkurrenterne, har man formået at hente et godkendt antal point i forårssæsonen. Syv point i seks kampe lyder måske ikke imponerende, men det er absolut forsvarligt for et hold med Haderslevs ressourcer. Dertil skal tilføjes, at holdet ikke har én eneste spiller inde omkring hverken U16- eller U17-landsholdet. Det har til gengæld dagens modstander fra AaB, der måtte undvære Alexander Tved og Marco Harboe Ramkilde, der begge var udtaget til U16-landsholdet.

Fraværet virkede ikke til at svække nordjyderne – tværtimod. I første halvleg satte hjemmeholdet et tungt pres på modstanderen, og pauseføringen på 1-0 var ikke et mål for lidt.

I anden halvleg var Sebastian Grønning hovedpersonen. Med to scoringer på seks minutter, sikrede han definitivt, at sejren endte i Aalborg. Det var Grønnings 21. sæsonscoring, hvilket må siges at være særdeles fremragende af den unge angriber! 3-0 blev kampens slutresultat, og AaB melder sig igen ind i mesterskabskampen.

 

 

HB. Køge 0-0 FC. København
(ingen scoringer).

HB. Køge-spiller Alexander Laustrup (billedet er fra HB. Køge-ungdom på Facebook).
HB. Køge-spiller Alexander Laustrup
(billedet er fra HB. Køge-ungdom på Facebook).

 

Da vi her på D’ BOLD lavede vores optakt til U17-ligaen, var det i en tro, at FC. Københavns U17-ligahold ville gøre sig gældende i rækkens top, eller i hvert fald i den øverste halvdel af den. Intet af dette er lige nu tilfældet. Holdet ligger på en skuffende 8. plads, uden chancer for at blande sig i topstriden. Det er ikke FCK værdigt, at man på det seneste har lidt nederlag til blandt andet upåagtede Haderslev. Nu skulle holdet endnu engang på en opgave mod et bundhold, da man lørdag gæstede Køge og de unge svaner fra HB. Køge.

Hvis man kan kalde FC. Københavns forårssæson for skuffende, så kan D’ BOLD’s skribent på stående fod ikke finde et adjektiv, der kan beskrive HB. Køges kalenderår 2014. Inden dagens kamp havde man nemlig tabt syv i streg, og der virkede uendeligt langt op af det dybe hul, holdet befandt sig i. I de seneste uger er træner Daniel Weisdorf begyndt at kigge fremad, og har derfor udtaget spillere fra klubbens U15-hold. Således var hele fire årgang 99’ere at finde i svanernes trup til kampen.

En kamp der startede i et opskruet tempo, med et heroisk kæmpende hjemmehold. Det var tydeligt at se hvor sultne de unge svaner var, og udeholdet fik ikke på nogen tidspunkter i kampen tid til at spille deres ellers gode pasningsspil. Første halvleg var en chancefattig affære, hvor begge hold havde svært ved at bryde igennem modstanderens forsvar.

Anden halvleg var anderledes. Nu pressede FC. København hjemmeholdet langt tilbage på banen, og det var nu, at man skulle se, hvad hjemmeholdets unge spillere var lavet af. Her trådte især værternes målmand Andreas Pilgård i karakter med et par gode redninger. Med hjælp fra Pilgårds gode målmandsspil og en sand mandfolkeindsats, fik HB. Køge for første gang i 2014 point på kontoen. Hovedstadsdrengene fra FCK skuffende endnu engang, og de sidste fire kampe handler for de unge løver udelukkende om at rejse sig, og spille for den ære, der trods alt er tilbage.

Næste kamp for løvernes vedkommende, er udekampen mod førerholdet FC. Midtjylland. Den kamp spilles d. 17. maj. HB. Køge skal forsøge at få endnu flere point på kontoen, når de på førnævnte dato drager til Silkeborg, for at møde det formstærke mandskab.

 

Silkeborg 2-0 Brøndby
1-0 Valance Nambishi (42.) – 2-0 Haroon Nourestani (47.)

Ved vinterpausen var Silkeborg placeret på en beskeden niendeplads i U17-ligaen, og skulle nogle dengang have sagt, at holdet få måneder efter ville være indblandet i topstriden, ville man blot have grint af dem. Nu kan man ikke tillade sig at grine. U17-drengene fra Silkeborg har været outstanding i forårssæsonen, og med sprudlende angrebsfodbold har holder – udover seneste uafgjorte kamp – vundet samtlige kampe i 2014. En fremragende præstation – intet mindre!

Brøndby rykker mange spillere fra U17 til U19 (kilde: brondby.com)
Brøndby rykker mange spillere fra U17 til U19
(kilde: brondby.com)

Dagens udehold fra Brøndby, har præsteret på det jævne. Senest måtte holdet gå bitre fra banen, da man tabte til lokalrivalerne fra FC. København med 2-1 i en kamp, hvor man med lidt mere held kunne have hentet en sejr. Ambitiøse Brøndby har allerede nu rykket mange af deres nøglespillere fra U17-mandskabet en tand op, hvilket vil sige, at de nu florerer på U19-holdet. Et U19-hold der havde kamppause, hvilket gjorde det aktuelt at benytte en lang række spillere. Her snakkes der blandt om Emil Welcher og Amir Al-Ammar, mens målmand Viktor Anker var til landsholdssamling med U16-landsholdet.

Kampen startede med et Silkeborg overtag. Angriber og topscorer Haroon Nourestani var flere gange tæt på. Som første halvleg skred frem, var det de blågule sjællændere der tog teten i opgøret. Ved pausen var stillingen 0-0.

Det ændrede sig dog hurtigt. På to mål efter dødboldssituationer, var kampen vendt totalt på hovedet. Målene tilfaldt Silkeborg, der nu pludselig stod i en favorabel situation. Scoringer fik naturligt nok Brøndby længere frem på banen, og udeholdet skabte i perioder kaos i Silkeborgs bagerste kæde. Som kampen nærmede sig sin afslutning, aftog presset mod hjemmeholdets mål sig en del og da de 80 minutter var gået, kunne hjemmeholdet for syvende gang i år række hænderne i vejret og juble over tre vundne point. Det var hjemmeholdets træner Anders Veller selvsagt ganske tilfreds med. Han siger følgende til klubbens hjemmeside:

– Jeg er glad for kampen; ikke fordi, jeg synes, vi spiller den superflot, men fordi vi gjorde et fint stykke arbejde som hold.

I den modsatte lejr var Brøndbys U17-træner John Ranum anderledes ærgerlig. Han mente, at holdet var bedre end Silkeborg:

Vi er klart bedre end Silkeborg på bolden, og drengene viser en fantastisk moral, efter at vi er kommet bagud. Vi skaber også de fornødne chancer til at vinde kampen, men vi var desværre ikke skarpe nok, siger han til klubbens hjemmeside.

Næste opgave for Silkeborg er udekampen mod bundholdet fra Lyngby. Brøndby skal på endnu en jyllandstur – denne gang til Aalborg for at møde topholdet fra AaB.

 

 

Det lærte vi:

Vi lærte, at alt kan ske i U17-ligaen. Stor pondus vil D’ BOLD gerne uddele til HB. Køge, der med et ungt hold kæmpede sig til point. Randers derimod skuffede. Holdet havde chancen for at give sig selv et fantastisk udgangspunkt inden de sidste seks kampe, men mislykkedes. De unge heste fra Randers ligger dog stadig lunt i svinget, da de i forhold til det nuværende førerhold fra FC. Midtjylland, har en kamp i hånden. Ingenting er givet på forhånd i U17-ligaen.

Læs med igen næste gang, når D’ BOLD endnu engang er klar med spændende resultater og uventede drejninger fra U17-ligaen!

In this article