Talenttid 14-05-2014 – tæt topstrid i U19-ligaen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen:

kilde: dbu.dk
kilde: dbu.dk

En spændende sæsonafslutning står for døren. D’ BOLD følger begivenheder.

 

SønderjyskE 2-4 FC. Midtjylland

Med lutter nederlag har SønderjyskE været årets helt store fiasko. Et ellers fremragende efterår betød en 5. plads i rækken for de lyseblå, men foråret har som sagt været katastrofalt. Fem nederlag på stribe, og mod en modstander af FC. Midtjyllands kaliber, var der ikke meget at hente. Et klart nederlag på 2-4 blev det til, og man kan sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor det pludselig er gået så skævt for de ellers talentfulde drenge fra Haderslev. Om grunden kan findes i, at holdet har været uden bærende kræfter som Christian Lehmann (brækket fod) og Rasmus Degn (stoppet i klubben) skal ikke kunne siges.

I dagens kamp var man ikke i nærheden af, at hente et brugbart resultat. Rasmus Lauritsen var med et hattrick kampens helt store oplevelse. Han bliver en spændende spiller at følge fremover.

Holdet fra Heden kan teoretisk stadig nå at hente DM-titlen, men man skal vist være indfødt midtjysk ulv, for at tro på, at en DM-titlen kan komme i hus. Næste opgave for FCM bliver hjemmekampen mod UEFA Youth League-deltagerne fra FC. København. SønderjyskE skal forsøge at hente årets første sejr, når de drager til et andet bundhold nemlig Vejle. Kampen bliver vital for begge hold.

 

 

Brøndby 0-0 HB. Køge

Svanerne fra Køge ligger i et dumt område hvad angår talentudvikling. Brøndby og Lyngby har historisk set haft monopol på de største talenter, og i de seneste år har også FC. København og FC. Nordsjælland ville lege med. Og det kan da godt være at U19-drengene fra Køge ikke spiller for spiller har de samme kvaliteter som førnævnte klubber, men somme tide gode spillere ikke nok. Det så vi i sidste spillerunde, hvor HB. Køge flot fik point mod FC. København. Nu var det så Brøndbys tur til at få ørene i svanemaskinen. Et Brøndby-hold, der kampen igennem var i teten, men som ikke formåede at omsætte chancer til mål. Tættest på var hjemmeholdets største profil Oliver Jørgensen, da han med et godt spark udefra var tæt på at overliste udeholdets keeper. Det sluttede som det startede: 0-0!

I næste opgør har Brøndby en vigtig opgave foran sig, nemlig New-Firm opgøret mod bysbørnene fra FCK. Spædende og intenst skal det nok blive. Køgenserne er nu ubesejrede i de seneste syv opgør – en fremragende statistik for et hold, som alle ellers forventede, ville rode rundt i den absolutte bund. Holdet tager næste gang i mod AaB.

 

 

Esbjerg 3-2 Vejle

”Det lugter af fisk i Esbjerg”, sådan siger man. Men nu også guld. Rene Christiansens tropper har sæsonen igennem været det mest stabile hold, og selv på dårlige dage har vestjyderne hevet alle tre point i land. I dagens kamp mod bundholdet fra Vejle fungerede tingene heller ikke optimalt. Udeholdets Ole Bisp gjorde to gange det onde mod hjemmeholdet, og havde det ikke været for endnu en vigtig scoring af sidste sæsons U17-ligatopscorer Søren Andreasen, ja så havde værterne tabt et vigtigt skridt i kampen om guldet. I stedet er man igen favorit – tre point foran nærmeste forfølger.

Drengene fra Esbjerg har en bred trup, hvor mange fra den talentfulde 1996-årgang indgår. Med U19-landsholdstrioen, forsvarsspilleren Jeppe Brinch, midtbanespilleren Jonas Gejel Hansen og angriberen Mikkel Maigaard har EfB i hver kæde den fornødne stabilitet. I næste runde møder vestjyderne på udebane AGF. Vejle, der i dagens kamp mod Esbjerg benyttede sig af klubbens U17-keeper, skal i næste kamp møde FC. København.

 

 

OB 1-3 FC. Nordsjælland

OB har forudsætningerne og spillerne til at kæmpe med i toppen af U19-ligaen. Klubben fra Fyn har i skrivende stund netop skrevet en fuldtidskontrakt med stortalentet Emil Peter Jørgensen, og D’ BOLD’s bud er, at der bliver skrevet kontrakter med flere talenter over sommeren. Store talenter er der også nok af hos dagens udehold fra FC. Nordsjælland, hvor blandt andet Emiliano Marcondes, Mikkel Jensen og Nicklas Mouritsen allerede har debuteret for Superligaholdet. Holdet ligger nummer to i ligaen, og er i tæt kamp med Esbjerg (som man ligger tre point efter) om guldet.

Det blev en helt fortjent sejr til FC. Nordsjælland i dag. Hjemmeholdet fra den fynske Ådal faldt aldrig rigtig ind i kampen, der startede med en tidlig scoring til de unge tigre. Det blev dog 1-1 ved Anders Thomsen, men Farum-drengene var for gode, og stillingen var allerede ved pausen 3-1. I anden halvleg faldt der ikke yderligere scoringer, selvom udeholdet kunne have bragt sig endnu større foran, men et straffespark blev misbrugt.

Endnu en solid præstation fra rækkens andenplads, der i næstsidste kamp møder netop Esbjerg, i hvad der bliver kampen om guldmedaljerne. Først skal de talentfulde nordsjællændere møde Randers Freja, som man i efteråret tabte til. Der er rettere sagt revanche til gode. Esbjerg, holdet fra den vestjyske hovedstad, skal i kommende spillerunde en tur til AGF.

 

 

FC. København 4-0 AaB

Mens man i Aalborg i disse tider har forvandlet byen til et sand festmekka, har U19-holdet også været i aktion. Om de unge AaB’ere har drukket lidt for meget sejrschampagne fortæller historien intet om, men i hvert fald var holdets præstation d. 10. maj i København, nok ikke noget der vil gå over i historiebøgerne.

AaB’s keeper havde i dag ikke sin heldigste dag på kontoret, og ved tre ud af fire mål så han dissideret uheldig ud. Gæsterne virkede ugidelige, og var kampen igennem langt efter markeringerne. De unge løver lod blot bolden gøre arbejdet, og det var en smal sag at køre sejren hjem. Med to kasser var Berat Beciri en af kampens profiler

AaB lå ved vinterpausen nummer 1 i tabellen, men sidenhen har man tabt og tabt, hvilket man altså også gjorde i denne runde. Næste gang skal man endnu engang hive sig selv op – her er modstanderen Brøndby. FCK var fremragende i dag, og når holdet rammer topniveauet, kan ikke mange hold følge med. I næste spillerunde møder man topholdet fra FC. Midtjylland i hvad der helt sikkert bliver en spændende kamp.

 

 

AGF 0-2 Randers Freja

Det var den omvendte verden på Fredensvang i lørdags. Mens det for en gangs skyld lykkedes AGF’s U17-hold at få en sejr, ja så dummede U19-holdet sig i deres kamp mod Randers. AGF’s U19-hold har traditionelt set klaret sig godt, blandt andet var 95’erne sidste år med til at hjemføre sølvmedaljer til klubben. I år ser det lidt sværere ud, men Aarhus-drengene har en kamp i hånden, hvor de med tre point kan rette op på fiaskoen mod Randers og komme tilbage i medaljeracet.

Kampen startede hektisk, og begge hold var nervøse for ikke at dumme sig i de bagerste geledder. Randers kom ved talentfulde Jeppe Mogensen først på måltavlen. Mogensen, der kun er 97’er, er trods sin alder bomstærk, og AGF-forsvaret havde svært ved at håndtere ham. Efter kampens start og udeholdets scoring i minut nummer 19, overtog de lyseblå fra Kronjylland egentlig kampen. Derfor var det fuld fortjent, at holdet endte med at vinde kampen med 2-0. Næste kamp for dagens sprudlende mandskab fra Randers, bliver ude mod FC. Nordsjælland – en hård nød at knække. AGF skal op på hesten igen, og det kan de passende gøre hjemme mod Esbjerg.

 

 

Det lærte vi:

Vi lærte i denne spillerunde af U19-ligaen, at topholdene fra Esbjerg og FC. Nordsjælland virker mere stabile og rutinerede end de andre mandskaber. Begge hold har en god sammentømret årgang 95, hvor man allerede nu kan se, hvem der fremover har chancen for at spille superligafodbold. Dét krydret med en talentfuld årgang 96 og enkelt 97’ere og i Esbjergs tilfælde sågar en 98’er. Lige i hælene på de to førerhold finder vi FC. Midtjylland, og med to kampe i hånden, FC. København. Det skal være tvivlsomt om de to hold kan blande sig i topstriden, men med tre kampe igen, kan alt ske. I bunden ser det sort ud for Lyngby, Vejle og SønderjyskE, som bare virker til at være en klasse under de resterende hold. HB. Køge og Randers har med sejre på det seneste skilt sig godt ud, og stor cadeau skal lyde fra D’ BOLD.

In this article