Talenttid – 20-05-2014 – Aldrig har U17-ligaen været så spændende

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U17-ligaen:

kilde: dbu.dk
kilde: dbu.dk

Superligaen er netop færdigspillet, og de professionelle fodboldspillere har nu sommerferie og kan læne sig tilbage i lænestolen, nyde et glas champagne i tilfælde af succes, eller spise en trøstekiks i tilfælde af det modsatte. Så langt er de håbefulde talenter i ungdomsligaerne ikke kommet endnu. Her står der stadig massevis af træning og hårdt arbejde på programmet. D’ BOLD følger talenternes bestræbelser! Læs med:

 

Brøndby 1-2 AaB

Gæsterne fra AaB vidste, at tabte man dagens udekamp mod Brøndby, ville drømmen om at snuppe medaljer af samme karat som klubbens førstehold modtager, være urealistisk. En sejr var altså alt de unge nordjyder kunne bruge, hvis de skulle holde trit med førerholdene fra Randers og FC. Midtjylland i toppen af tabellen. Brøndby derimod har spillet en forårssæson på godt og ondt. Inden kampen mod topholdet havde man således ikke vundet i holdets seneste fire kampe. Årsagen til traditionsklubbens skuffende præstationer, er der dog en logisk forklaring på, og det er, at holdet har rykket mange af de lovende talenter fra årgang 97’ op på U19-ligaholdet. Her kan blandt andet Rezan Corlu og Daniel Stückler nævnes.

Det var i kampens spæde begyndelse ikke til at se, at det var udeholdet fra AaB, der ligger i den sjove ende af tabellen. De blågule værter virkede opsatte, noget der fortsatte selvom man allerede kom bagud efter to minutters spil. Det høje pres hjemmeholdet havde lagt for dagen virkede til fulde, men som halvlegen skred frem, gik de unge BIF-talenter fuldkommen i stå, og resten af første halvleg var med Aalborg-drengene i teten. Det var dog i en dårlig spillemæssig periode tæt på at blive lykkeligt for Brøndby. Efter en dyb stikning fra Magnus Häuser kunne angriberen Oliver Carrara have bragt balance i regnskabet, men det skete ikke, og chancen blev misbrugt. I stedet var det topholdet fra Nordjylland, der efter cirka en halv times spil igen gjorde det onde ved klubben fra den københavnske forstad, da de bragte sig foran med 2-0.

Fra anden halvlegs start var hjemmeholdet langt bedre spillende, måske som et resultat af, at AaB med føringen i baghovedet trak sig lidt længere tilbage på banen. Chancer begyndte U17-drengene fra Brøndby også at skabe, selvom de bolsjestribede nordjyder nu også havde deres muligheder for at bringe sig yderligere foran. Efter en åben slagudveksling i store perioder af anden halvleg, ændrede kampen via en fremragende scoring midt i anden halvleg sig. Hjemmeholdets kantspiller med øgenavnet ’Simson’ tog et træk ind i banen og sparkede resolut bolden op i målhjørnet. Et såkaldt ’gåsehudsmål’ af den talentfulde Brøndbydreng. Herefter pressede værterne på for en udligning, men det blev aldrig rigtig farligt, og AaB kunne derfor rejse tilbage til Nordjylland med tre point i bagagen.

Et skuffende resultat for Brøndby, der nu står uden sejr i de seneste fem kampe. For AaB’s vedkommende er sejren rigtig, rigtig vigtig. I en række hvor næsten alle kampe er jævnbyrdige, er der stor forskel mellem et og tre point. Allerede i morgen (onsdag) møder Brøndby bundproppen fra HB. Køge i en kamp, hvor en sejr er et krav. AaB tager i næste spillerunde imod Randers i et topbrag! En ekstrem vigtig kamp der meget vel kan have stor indflydelse på hvor guldmedaljerne havner henne.

 

 

Silkeborg 6-0 HB. Køge
1-0 Kasper Dolberg (10.), 2-0 Kasper Dolberg (14.), 3-0 Nicklas Røjkjær (19.), 4-0 Haroon Nourestani (23.), 5-0 Nicklas Røjkjær (28.), 6-0 Sammy Skytte (54.)

Forårssæsonens bedste mod dårligste hold. Silkeborg har hentet imponerende 25 point – HB. Køge har hentet sørgelige 4 af slagsen. Silkeborg har 5 landsholdsspillere i truppen – HB. Køge blot en enkelt. Det viser meget om styrkeforholdet mellem de to inden dagens kamp.

Efter HB. Køge i sidste weekend på heroisk vis tilkæmpede sig det ene point mod storebror fra FC. København, var de unge svaner lørdag draget en tur til Silkeborg, hvor man med sikkerhed skulle få sin sag for. U17-holdet fra den midtjyske by er nemlig inde i en helt vanvittig stime uden nederlag, og i ni af de ti seneste kampe har dagens hjemmehold forladt banen som sejrsherre. Skræmmende statistik og information for HB. Køge, der i skrivende stund kun har vundet en enkelt kamp i forårssæsonen. Med andre ord var det forårets bedste mod dårligste hold der krydsede klinger, og lad os starte med at slå fast, at netop dét skinnede igennem i samtlige 80 minutter.

HB. Køge var fra kampens start under massivt pres, og der var klasseforskel på de to hold. Silkeborg kombinerede sig let og elegant igennem gæsternes forsvar, og efterlod svanerne med op til adskillige sår på stoltheden. Det var derimod et sår i en anden forstand, da udeholdets anfører Magnus Andersen efter blot en halv times spil måtte udgå med store smerter i knæet. Andersens skade og det faktum, at HB. Køge også fik en mand udvist, gjorde det ikke ligefrem lettere for bundproppen. På en dag hvor Silkeborgs profiler i den grad udfoldede sig, var det ikke nemt at være ung svane. Efter 28 minutters spil kunne Nicklas Røjkjær med sit anden mål i kampen gøre det til imponerende 5-0 – forinden havde U17-landsholdsspilleren Kasper Dolberg ligeledes passeret gæsternes målmand to gange og topscorer Haroon Nourestani en enkelt gang. Nourestanis basse i dagens kamp var angriberens 12. i denne sæson. Imponerende af spilleren, der allerede har prøvet kræfter med klubbens U19-hold.

Efter pausen gik kampen en smule i tomgang. Det var tydeligt, at HB. Køge i pausen havde snakket om, at man helst skulle undgå yderliger ydmygelse, og holdet stod nu mere kompakt og forbedrede sig da også på flere parametre. Lidt heldigt fik Sammy Skytte dog hældt endnu mere salt i såret, da han med et frisparksmål kunne øge til 6-0 på et mål, HB. Køge-keeper Mathias Skytte måske kunne have gjort lidt mere ved. Men nok om det. HB. Køge må indse, at holdet simpelthen er på et niveau under en lang række af holdene i U17-ligaen. Holdet indkasserede i lørdagens kamp hele seks scoringer, men hvis man tror, det er sæsonens værste kamp, så tro om igen. I september måned tabte man nemlig med hele 7-1 til Lyngby! Silkeborgs U17-talenter fortsætter bare deres fremragende stime. De rødklædte virker selvsikre, og det da meget forståeligt med tanke på den fremragende stime, holdet er inde i. I en direkte kamp om medaljerne, skal SIF i næste spillerunde en tur til Aalborg for at møde medaljeaspiranterne fra AaB. Spændende bliver det. HB. Køge skal samle sig selv, inden det for deres vedkommende hedder Brøndby i næste runde.

 

 

Lyngby 3-0 OB
1-0 Mark Boesen (10.), 2-0 Adnan Curovic (53.), 3-0 Jacob Bruun (55.).

Trods Lyngbys placering i bunden af U17-ligaen, har holdet på det seneste spillet til mere, end hvad måltavlen har indikeret. Således var holdets seneste kamp mod Silkeborg et skridt i den rigtige retning for de kongeblå talenter, og det var med forhåbninger om det samme gode spil, at man lørdag tog imod OB. Gæsterne fra Fynsland har egentligt spillet et godkendt forår, og især i starten af sæsonen hev man mange sejre i land. På det sidste har Odensedrengene haft lidt svært ved at finde de gode præstationer, og man har spillet nogle uafgjorte kampe, hvor man med lidt mere held i sprøjten kunne have vundet.

Det var slet ikke til at se, at hjemmeholdet fra det østlige Sjælland på det seneste har leveret storspil. Holdet var helt ved siden af sig selv i begyndelsen af kampen, og det var et mindre mirakel, at OB ikke bragte sig foran på den kæmpe chance de tilspillede sig efter blot fem minutter. Friløberen, der tilfaldt Oliver Lønfeldt blev sendt i sidenettet, og som så ofte før når man misbruger store chancer, så slår modstanderen til. På et ellers ufarligt sted tabte udeholdets Hasan Kurucay bolden, som blev opsnappet af Lyngbys Jacob Bruun, der derefter til hjemmeholdets store held tordnede bolden i mål. Uheldig aktion for Kurucay, men det skulle hurtigt vise sig, at det ikke blev spillerens sidste dårlige aktion i kampen. For 10 minutter efter fadæsen ved 1-0-scoringen var den igen gal med OB’s forsvarsspiller. To gule kort medførte et tidligt bad til den hårdtprøvede spiller, der med rette kan tillade sig, at være skuffet over sin præstation. Efter at være blevet reduceret til 10 mand, var det dog stadig gæsterne der var farligst og det især på hjørnespark.

OB var som her på billedet et skridt bagefter Lyngby (duusgaard.com).
OB var som her på billedet et skridt bagefter Lyngby (duusgaard.com).

I anden halvleg løb og kæmpede OB det bedste, de havde lært. Desværre var det ikke nok. Med to scoringer efter dødbolde, punkterede Lyngby dagens udehold. I kampens slutning kunne hjemmeholdet lade bolden gøre arbejdet, og drengene fra Fyn så til sidst – efter at have været i undertal i 50 minutter – rimelig trætte ud. Kampens helt store spiller var med assist til de to sidste scoringer Mark Boesen. Kampen sluttede med de 3-0 til de kongeblås U17-hold – en sejr der sender klubben endnu længere væk fra den pinlige sidsteplads i rækken – som HB. Køge ikke virker til at flytte sig fra. OB kommer ikke til at kæmpe med om medaljer, men man kan ende på femtepladsen, hvilket må siges at være meget flot. Næste opgave for drengene fra Odense bliver opgøret mod AGF. Lyngby skal en tur til Randers for at møde topholdet.

Om kampen siger OB-træner Anders Skjoldemose til klubbens hjemmeside:

– Vi har styr på kampen de første 10 -15 minutter og skal bringe os i front allerede efter 10 minutter. Så havde kampen set helt anderledes ud. Det er ikke godt nok, at vi igen skal spille i undertal i 50 minutter, men jeg må konstatere, at holdet bliver ved med at løbe og kæmpe hele kampen igennem.

 

 

FC. Midtjylland 2-2 FC. København

Ulvene fra den midtjyske hede har i længe med skarp konkurrence fra Randers kæmpet om den ære det er, at indtage U17-ligaens dukseplads. I sidste runde tabte holdet et vigtigt skridt, da man ikke formåede at hente point mod upåagtede Haderslev FK. Det skulle der lørdag laves om på – her var modstanderen FC. København. En modstander der inden kampen mod topholdet ikke havde tabt de seneste tre kampe, og holdet kan nå de rammer topniveauet spille op mod de allerbedste. Det viste sig, at det kunne de også i dag.

Solskin og tyve grader. Fantastisk atmosfære til en fodboldkamp (skulle man da tro) men hjemmeholdet udviste i kampens begyndelse ikke den vanlige spilleglæde. Selvom man kom sløvt i gang, formåede man alligevel at tilkæmpe sig et straffespark, da en ung københavnsk løve lidt klodset tog hånden til hjælp. Det er selvfølgelig ikke tilladt, og dommeren så sig nødsaget til at fløjte i fløjten og pege på pletten – straffespark! Alexander Nicolajsen misbrugte hvad der ellers er spillets største chance, og det er ren faktisk langt fra første gang, at FCM misbruger et straffespark i indeværende sæson. Hele seks af syv spark er brændt – pinligt!

Fra anden halvlegs start var midtjyderne efter en lille opsang  i pausen, nu mere fokuserede og dedikerede til opgaven. Derfor var det ingen overraskelse, at man fem minutter inde i anden halvleg kom på måltavlen. Midterforsvarsspilleren Rasmus Nicolaisen kom som så ofte før frem til en mulighed i feltet, og her var den unge ulv iskold og bragte topholdet på sejrskurs. Men udeholdet ville også lege med, og efter et FCM-boldtab kørte gæsterne en hurtig kontra, og før midtjyderne vidste af det, lå bolden i nettet bag keeper Oliver Ottesen – 1-1 og balance i regnskabet. En balance der dog ikke varede særlig længe, for nu blev gæsternes målmand Jonas Ejkjær overmodig og forsøgte at drible modstanderen Nicolaj Kirk. Kirk var vaks, og lod sig ikke sådan overliste. I stedet snuppede FCM-midtbanespilleren bolden og kunne nemt sende den i mål til en 2-1-føring. Bittert for udeholdet, der ellers netop havde udlignet. Udligne skulle holdet fra hovedstaden vise sig at gøre igen og det på forunderligste vis. For hvilket pragtmål tilskuerne nu var vidne til. Førnævnte FC. Midtjylland keeper Ottesen clearede en bold ud af feltet, hvor en FCK’er tog chancen og derefter til holdets store glæde kunne se bolden gå i mål. 2-2 stod der så, og det blev trods et FCM-pres i kampens slutning også slutresultatet på kampen.

Et unødvendigt pointtab for midtjyderne, der lige nu er inde i en dårlig stime. Selvom holdets træner Svend Graversen fastslår, at de manglende stamspillere ingen betydning har, så virker det til, at netop det er tilfældet. Holdet har Mads Vang og Mads Olesen ude med skade, mens holdets topscorer Mikkel Duelund nu udfolder sig på U19-holdet. Pointtabet betød, at holdet nu er blevet overhalet af AaB. Næste spillerunde byder på kampene FC. Midtjylland – Esbjerg og FC. København mod Vejle. En sejr er for FCM et krav. Om kampen siger hjemmeholdets U17-træner Svend Graversen – tydeligvis skuffet – således:

Der var ingen passion, og ingen samhørighed inde på banen, og det var så langt fra det, der er vores DNA, som man næsten kan komme, siger træneren til klubbens hjemmeside.

 

 

 

FC. Nordsjælland 1-2 Randers Freja
1-0 Oskar Hartkopf (7.), 1-1 Marcus Mølvadgaard (51.), 1-2 Kasper Brøgger (79.).

To skuffende resultater havde Randers Freja med sig i bagagen, inden den svære udekamp på kunstgræsset i Farum. Selvom flere af kampene i U17-ligaen bliver afholdt på kunstgræs, er tigrenes hjemmebanefordel uomtvistelig. I den første halvdel af sæsonen havde Randers stensikkert slået dagens modstander med 3-0, så hjemmeholdet var sultne efter en revanche. Sultne burde også Randers være – holdet har nemlig DM-pokalen i sigte, og en sejr over de unge tigre fra Farum kunne bringe hestene blot endnu tættere på guldet. Også Rækkens tiendeplads fra FC. Nordsjælland har leveret et fint indtryk i forårssæsonen, og havde det ikke været for et miserabelt efterår, ja så kunne FCN måske have haft blandet sig i toppen af rækken.

Det var udeholdet der var bedst i kampens spæde begyndelse, men dette ændrede sig efter de unge tigre fra Farum bragte sig i front. Manden bag målet – Oskar Hartkopf – kunne fejre sæsonmål nummer to, men det var ikke kun ham, der havde noget at fejre i første halvleg, nej, det var hele FC. Nordsjælland mandskabet. Holdet var foran på alle parametre, og hestene fra Randers virkede til at være måbende statister, når de hurtige FCN-fødder bevægede sig langs kunstgræsset. Hjemmeholdet havde flere chancer for at bringe sig yderligere foran i første halvleg, men det blev ved de 1-0. Forbløffende dårlige var rækkens førerhold i de første 40 minutter – ufatteligt!

Efter pausen var kampbilledet nu på mange måder ændret. Nu havde FC. Nordsjælland langt fra det samme overtog, og den randrusianske vilje var atter at spore hos udeholdets drenge. Netop udeholdet havde i pausen gjort brug af en klog indskiftning, da Lasse Storvang kom på banen. Storvang var nemlig manden bag det udlignende mål, da han efter et godt raid fandt Marcus Mølvadgaard, der let kunne prikke bolden i mål. Efter den udlignende scoring bølgede kampen frem og tilbage, og med chancer i begge ender, kunne kampen have gået til begge veje. Det endte med at blive Randers, som trak sig sejrsrigt ud af opgøret. Et indlæg i feltet resulterede i et hovedstød fra Kasper Brøgger, der kunne se sin stangning passere FC. Nordsjællands keeper – 1-2, og busturen tilbage til det mørke Jylland, må have været ganske fornøjelig.

Fornøjelig er også udsigterne til et mesterskab for Randers. Selvom holdet har spillet lidt shaky på det seneste, har også de øvrige tophold skuffet, noget der medfører at kronjyderne ligger lunt i svinget. Topscorer Emil Riis har dog ikke garnet på det seneste, og angriberen skal igen til at finde sin topform, hvis Randers skal vinde titlen. Næste spillerunde byder for de lyseblås vedkommende på en topkamp mod AaB – D’ BOLD glæder sig. FC. Nordsjælland skal forsøge at bygge videre på det gode spil, når de tager imod bundholdet fra Lyngby.

Efter kampen var FC. Nordsjællands U17-træner Kasper Kurland ikke tilfreds med sit holds manglende effektivitet:

– Vi må konstatere, at vi igen scorer for lidt i vores gode perioder. Kun én gang i denne sæson har vi formået at score over to mål i en kamp, og det er ikke godt nok. Drengene er bevidste om det, og vi arbejder hårdt på at finde løsninger, siger Kurland til klubbens hjemmeside.

 

 

 

AGF 2-0 Esbjerg
1-0 Mathias ’Marvin’ Laursen (56.), 2-0 Mathias ’Marvin’ Laursen (58.).

Senest kunne vi her på D’BOLD fortælle om, hvordan Mathias ’Marvin’ Laursen i kampen mod Randers først havde scoret, for dernæst at varetage målmandsposten. Igen lørdag var ’Marvin’ hovedpersonen for sit hold AGF, da man hjemme tog imod Esbjerg. Et Esbjerg hold, der ikke har levet op til de store forventninger, der var og stadig er til holdet. Som forsvarende mestre burde holdet mindst være at finde et par pladser længere fremme i rækken, men ikke meget succes har tilfaldet vestjyderne, der ellers har en række gode spillere, hvor de bedste er inde omkring ungdomslandsholdene. Disse spillere, blandt andet Mark Brink og Kasper Nissen, har i forårssæsonen hovedsagligt spillet U19-fodbold, så U17-holdet på Gammel Vardevej må finde alternativer.

Kampen startede med AGF på bolden og Esbjerg havde svært ved at holde fast i den, når de endelig fik den. Esbjergs defensiv så i første halvleg stabil ud, og i og med at vestjyderne i første halvleg ved et trekantsammenføjningsforsøg fra Anders Dreyer havde været tættest på at score af de to hold, var der gode udsigter inden anden halvlegs start for de blåhvide.

AGF havde dog også deres chancer i første halvleg, og det fortsatte ind i anden halvleg, hvor angriber Matias ’Marvin’ Laursen i to minutter stjal rampelyset. Først satte han en inderside på en god frispilning, og dernæst scorede den unge GF-gut efter en løs bold i feltet så sit andet mål – 2-0. Selvom der efter hjemmeholdets 2-0 scoring stadig resterede 20 minutter af opgøret, så var kampen reelt lukket.

AGF har haft noget at fejre på det seneste (AGF's Facebook-profil).
AGF har haft noget at fejre på det seneste (AGF’s Facebook-profil).

EfB’s U17-træner Lars Vind var skuffet over ikke at få point, men indrømmede også, at AGF fortjente sejren:

– Vi har chancerne til at få point, men når man skal se nøgternt på det, så var det fortjent at AGF vandt, siger Vind til klubbens hjemmeside.

Efter to tabte kampe, skal Esbjerg forsøge at rejse sig i næste runde hvor modstanderen er topholdet fra FC. Midtjylland. AGF skal forsøge sig med tre på stribe, når man hjemme tager imod OB.

 

 

Vejle 1-1 Haderslev
0-1 August Lomholt (46.), 1-1 Rasmus Fink Hansen (50.).

Fra D’ BOLD skal lyde den dybeste respekt for det talentarbejde der bliver lavet i VB. Klubben der er i store økonomiske vanskeligheder, har formået at levere et U17-hold i så god en stand, at holdet fra det østjyske pt. er at finde på rækkens femteplads. Holdet er hovedsageligt bestående af en talentfuld årgang 98, men også 97’ere som blandt andet El Haj kan nævnes som gode spillere. Haderslev har ligesom dagens modstander ikke de bedste forudsætninger for ungdomsfodbold, og klubben har ikke fået forlænget sin a-licens. Det betyder, at man fra næste sæson vil være at finde i U17-divisionen. Bittert for klubben, der trods bundplaceringen har leveret et flot forår. Man har været i stand til at slå både FC. Midtjylland, FC. København og også Brøndby har man drillet. Kan man det, ja så har man altså kvalitet.

Ikke mange begivenheder var der at skrive hjem om i kampens indledende fase. Enten var det de to holds forsvar, der var for gode, eller også var det manglende dygtighed på den sidste tredjedel af banen der gjorde, at første halvleg forløb ganske roligt.

I starten af anden halvleg var der dog jubel på grønsværen, og det med sønderjysk klang. Haderslevs største profil August Lomholt kunne med et velplaceret spark bringe gæsterne i front, og nu skulle VB pludselig op og forcere. Det gjorde hjemmeholdet ganske godt, for kun få minutter efter Lomholts føringsmål, var der igen bragt balance i regnskabet. Det var Rasmus Fink, der med sit sæsonmål nummer to var på pletten for de rødklædte. Efter Finks flotte scoring var der chancer i begge ender. Lomholt var igen tæt på at gøre det onde ved værterne, der ellers også havde deres chancer til at snuppe sejren. Uafgjort blev det, og det var hjemmeholdets træner godt tilfreds med. Kim Engstrøm siger således til klubbens hjemmeside:

– Vi kan tabe kampen, men vi kan også vinde den. Jeg er okay tilfreds med resultatet, for vi var ikke så stærke og afklarede rent defensivt, som vi tidligere har været. Det havde været træls at tabe en kamp, hvor vi havde bolden så meget, men heldigvis var vores bundniveau til at spille 1-1, og nu har vi har ikke tabt i seks kampe på stribe

Med to kampe tilbage af sæsonen har Vejles U17-hold nu sikret sig en femte- eller sjetteplads i ligaen – imponerende af de unge talenter, der helt sikkert går en lys fremtid i møde. Lad os håbe, at VB får rettet op på den skrantende økonomi, så man i fremtiden stadig kan holde på de mange talenter. Næste gang møder man FC. København. Haderslev skal spille mod et guldjagtende tophold, når man hjemme tager imod Randers.

 

 

Det lærte vi:

Igen en spillerunde der må forvirre de fleste. Bundholdet fra Lyngby slog OB stort – topholdet fra FC. Midtjylland tabte point hjemme mod FC. København og AGF vandt for anden gang i år en fodboldkamp, mærkværdige resultater. I den kommende runde møder Randers AaB, og vinder de lyseblå her, lugter det godt nok af guld til førerholdet da man har en kamp i hånden i forhold til forfølgerne. Silkeborg og AaB har også meldt sig ind i medajleraset, og især Silkeborg kan man ikke forestille sig tabe en kamp i denne sæson. Holdet var i weekenden igen flyvende, og virker ustoppelige. Spændende bliver det helt sikkert i den kommende spillerunde!

In this article