Talenttid 22-05-2014 – stilhed før storm i U19-ligaen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen:

kilde: dbu.dk
kilde: dbu.dk

Det spidser til i U19-ligaen. Flere af drengene står foran deres afsked med ungdomsfodbold, og kæmper ihærdigt for at slutte af på bedst mulig facon. I toppen af rækken kæmper Esbjerg og FC. Nordsjælland om titlen som Danmarksmestre, mens der i bunden af rækken ugentligt bliver ofret blod, sved og tårer for ikke at indtage den pinlige sidsteplads. D’ BOLD guider dig igennem weekendens spillerunde!

 

 

Vejle 4-4 SønderjyskE

Der var bundbrag for alle pengene, da U19 mandskabet fra SønderjyskE i lørdags tog en tur til Vejle for at møde vejlegensernes ditto. Med seks forårsnederlag på stribe, var det et udehold der gik ind til kampen tappet for selvtillid, men omvendt kunne kunne drengene fra Haderslev med en sejr komme et godt og langt skridt væk fra den kedelige sidsteplads, som man på nuværende tidspunkt ligger og flirter med. Omvendt ville et nederlag betyde, at holdet for alvor ville hænge med røven i vandskorpen.

Første halvleg var faktisk meget jævnbyrdig, så derfor var det ikke helt til at forstå, at der ved pausetid stod 2-0 til hjemmeholdet. Efter føringsmålet af Andreas Winther, havde den tidligere VB’er men nuværende SønderjyskE-spiller Jeppe Simonsen muligheden for at udligne, men angriberens skud blev flot reddet af værternes keeper Jakob Henriksen. Der var generelt set chancer i begge ender af banen, og også gæsternes målmand Jørgen Simon Jørgensen havde et par gode redninger i kampens første halvdel.

Da kampens anden halvdel begyndte, var det et SønderjyskE-hold med langt større gejst og vilje end før pausen. Det var nu ikke fordi, viljen havde manglet hos de lyseblå i første halvleg, men nu var Sønderjyderne først på andenboldene, bedst i duellerne og virkede mere opsatte. Vejles mål til 3-0 i første minut af anden halvleg kunne meget vel have sprunget den sønderjyske ballon, men i stedet fightede det hårdtprøvede bundhold videre, og ville ikke lade sig gå fra banen som tabere for syvende gang i streg. Straks efter de rødklædtes 3-0-scoring, blev der af den tidligere landsholdsaktuelle SønderjyskE-spiller Kåre Jensen reduceret. Kåre Jensen har tidligere været meget ramt af skader, men kom altså i kampen igen på måltavlen. Det gjorde også Niels Letort, der meget vel kan betegnes som kampens profil. Den lyshårede offensive midtbanespiller var her, der og alle vegne i kampen, og med sin vilje og ambitiøse væsen, udstrålede Letort lørdag den autoritet, som SønderjyskE havde brug for. Med to mål hvoraf det sidste var på straffespark, fik han sørget for, at kampen nu pludselig var vendt til udeholdets fordel. Efter at have brændt et par kæmpe chancer, gjorde angriber Jeppe Simonsen i kampens 79. minut det onde ved sin tidligere holdkammerater, da han med sin scoring til 4-3 bragte sit hold i front. Kampen havde på cirka en halv times spil taget en fuldstændig vanvittig drejning, og nu så det ud som om, at SønderjyskE ville rive årets første sejr i land. Sådan skulle det dog ikke gå. I kampens overtid var VB’s forsvarsprofil Ole Bisp nemlig sneget sig med frem, og efter en vunden duel af den nykårne U18-landsholdsspiller, dumpede en bold ned til Andreas Bock, der kunne bringe balance i regnskabet.

Ole Bisp har trods sin position i det centrale forsvar scoret hele syv mål i indeværende sæson - imponerende! (kilde: vejle-boldklub.dk)
Ole Bisp har trods sin position i det centrale forsvar scoret hele syv mål i indeværende sæson – imponerende! (kilde: vejle-boldklub.dk)

Begge hold var efter kampen dybt skuffede, og det med rette. Vejle havde smidt en 3-0-føring over styr, mens SønderjyskE efter et strålende comeback måtte se sig snydt langt inde i dommerens overtid. En bitter pille at sluge for begge mandskaber, der leverede en fremragende fodboldkamp for den neutrale tilskuer – otte mål, straffespark og et hav af gule kort var hvad kampen bød på. Vejles U19-træner Søren Vie Clausen var langt fra tilfreds med sit hold, som for sjette gang i sæsonen smed en føring:

– Vi får ikke gjort tingene færdige rent defensivt, hvor vi ikke clearer boldene godt nok. Det er grotesk, at vi kan smide vores føring.

Trænerens skuffelse skinner tydeligt igennem, og med tanke på holdets placering og situation i U19-ligaen, er det vel kun forståeligt. Holdet rejser torsdag (i dag) en tur til hovedstaden, hvor man skal forsøge at skrabe vigtige point til sig når man møder FCK. SønderjyskE måtte i lørdags se sig dukket, men der var mange gode ting at tage med fra kampen, og holdet jagter i næste spillerunde mod Randers Freja stadig årets første sejr.

 

 

AaB 1-1 Brøndby

Inden forårssæsonen lavede vi her på D’ BOLD en optakt til U19-ligaen, hvor vi gættede på, at rækkens daværende førsteplads fra AaB ville havne i toppen af tabellen. Det er langt fra blevet tilfældet. Mens byens Superligamandskab høster den ene guldmedalje efter den anden, er der langt til sølvtøj af den samme fornemme slags for byens U19-hold. Dette skyldes først og fremmest et skrækkeligt forår, hvor holdet slet ikke har levet op til de forventninger, der selvsagt var til de bolsjestribede. Én sejr i forårets ni kampe var hvad nordjyderne inden kampen mod Brøndby kunne prale med, og senest blev man ydmyget af FC. København med hele 4-0 i løvernes hule. Brøndby – dagens udehold – har haft en forårssæson på det jævne. Holdet er spækket med dygtige 97’ere, hvor Daniel Stückler og Rezan Corlu er at nævne, men også 98’eren Nicolai Laursen har været inde omkring holdet. For hjemmeholdets årgang 95’ var dagens opgør mod Brøndby det sidste nogensinde på hjemmebane – en ekstra motivationsfaktor for aalborgenserne – der ved en sejr stadig kunne holde liv det spinkle håb om en medalje.

Om det var med tanker på medaljer at AaB indledte kampen skal ikke kunne siges, men tændte, det var hjemmeholdet, og allerede fra kampens start havde man chancerne til at være foran. Midtvejs i første halvleg gik den så galt for Brøndby, da U18-landsholdsspilleren Frederik Børsting på smukkeste vis afrundede en blågul og elegant sparkede bolden over BIF-keeperen og gjorde det til 1-0.

Frederik Børstings scoring mod Brøndby var en af de flottere af slagsen (kilde AaB's U19 Facebookside).
Frederik Børstings scoring mod Brøndby var en af de flottere af slagsen (kilde AaB’s U19 Facebookside).

I anden halvleg var sjællænderne mere med i kampen, men stadig havde AaB mest boldbesiddelse, og kunne tillade sig, at være en smule skuffelse over kun at få et enkelt point med fra kampen. Fordi en pointdeling blev det, og det gjorde det idet talentfulde Daniel Stückler fulgte op på en ripost og udlignende til slutresultat 1-1. I kampens døende minutter pressede værterne ellers på for at snuppe sejren, men rigtig farligt blev det aldrig. Et resultat der ikke rykker det store i tabellen, hvor AaB nu må siges, at være ude af spillet om medaljer – et skuffende forår har det været for nordjyderne. Brøndbys U19-hold har ambitionerne i orden, og selvom drengene fra vestegnen i år ikke har haft held i sprøjten, ja så er der lysere tider på vej for den stolte traditionsklub. I næste kamp skal AaB på en lang tur til HB. Køge, mens Brøndby hjemme tager imod FC. Midtjylland.

 

 

FC. Nordsjælland 1-0 Randers

En sejr var kravet for FC. Nordsjælland, da holdet hjemme tog imod Randers. Holdet ligger tre point bag førerholdet fra Esbjerg, og mistede man point i dagens kamp, kunne man godt vinke farvel til DM-titlen. Modstanderen var som sagt Randers, der har haft en halvdårlig sæson, hvor ikke meget er gået kronjydernes vej. Således ligger holdet på en skuffende 10. plads, selvom man senest leverede en god præstation da man ellers besejrede altid stabile AGF. Holdet har flere gode spillere, men som helhed er de unge heste et skridt bagefter flere af de konkurrerende mandskaber i U19-ligaen.

Et skridt bagefter var Randers dog ikke i kampens indledende fase. Her udviste holdet en god defensiv disciplin, og værterne havde svært ved at lirke hestenes forsvar op. Måske var det varmen der dyngede gæsternes spillere, men som første halvleg skred frem, fik de lyseblå sværere og sværere ved at følge med. Det kom til tydeligst til syne, da Farumklubbens Rasmus Johansen midt i første halvleg gjorde det til 1-0. Et resultat de to hold gik til pause med.

Fra anden halvlegs start, var jyderne tvunget til at droppe den defensive indstilling, og komme lidt længere frem på banen i jagten på en scoring eller to. Det blev ikke til hverken en eller to scoringer for Randers i dag, hvilket betød, at FC. Nordsjælland vandt kampen. Randers var da flere gange tæt på, men tigrenes målmand Runar Alex Runarsson hev flere gange gode redninger op af ærmet, når der var brug for ham. I næste runde møder FC. Nordsjælland på udebane i Esbjerg, i den hidtil største kamp i sæsonen. Vi på D’ BOLD glæder os sindssygt meget til denne kamp, som kommer til at afgøre om guldmedaljerne lander i Vestjylland eller i Farum. Randers har stadig tre kampe tilbage at spille, og når nu Superligaen er færdigspillet, kan holdet igen gøre brug af Mads Dehn. Holdet har ikke andet end æren at spille for, men det er vel også nok? Næste gang møder man i form af SønderjyskE en konkurrent i bunden.

 

 

Lyngby 1-2 OB

Bundproppen Lyngby har haft svært ved at bevare holdets stolthed og værdighed i denne sæson, hvor man alt for mange gange er gået tomhændede fra banen. Senest fik man ørene i FCN-maskinen, da man på Farum Park tabte med hele 7-2 (av!) Nummer 13 og sidst var hvor man inden dagens kamp mod OB kunne finde sig selv i tabellen, og med tanke på, at både SønderjyskE og Vejle inden kampen havde hentet point til tabellen, ja så var de kongeblå ekstra pressede. OB, dagens mostander, har flere dygtige spillere, men for mange gange har man underpræsteret og der har manglet den fornødne ærgerrighed.

Kampen startede ganske fint for hjemmeholdet, der ellers var uden topscorer Therkildsen. De tilskuere der støttede de kongeblå kunne være ganske tilfredse med hvad de så i kampens indledning. Man holdte nemlig OB nede på få chancer, og de chancer fynboerne fik, var ufarlige og kom via sporadiske kontraangreb. Drengene fra Odense virkede i første halvlege ikke specielt krigeriske, og især angriberne virkede i solen en smule dovne. Et frispark fra hjemmeholdets Emre Mor var i første halvleg ved at gå i mål, men det blev ved de 0-0 ved pausen.

Efter et lille hvil fra forårssolen var spillerne tilbage på banen, og klar til at kæmpe om pointene. Point, der så ud til at skulle ende i hænderne på sjællænderne, da Lyngby efter 58. minutters spil bragte sig foran med 1-0. Igen var det Emre Mor der var i fokus, da han efter en god dribletur flot sparkede kuglen i nettet. Desværre for værterne blev føringen en sovepude, og det var nu drengene fra Fynsland, der dominerende kampen. Mads Raben var manden bag den udlignende scoring, som kom efter et straffesparkstraffespark, inden selvsamme talentfulde Raben straffede et forsvarskoks i hjemmeholdets forsvar og bragte OB på 1-2! Rabens føringsmål faldt i kampens sidste minut, og var det sidste der skete i kampen. Tre pinde til OB, og endnu en nedtur for hårdtprøvede Lyngby, der ellers i store dele af kampen spillede fint med. Næste kamp for LBK er i Randers mod (sjovt nok) Randers. OB tager en bustur til Aarhus for at møde AGF.

 

 

AGF 1-2 Esbjerg

I sidste sæsons sidste kamp krydsede netop AGF og Esbjerg klinger, da guld og bronze skulle fordeles. I denne sæson er ’de hvie’ fra Fredensvang ikke med i medaljeracet, men det er Esbjerg til gengæld i højeste grad. Holdet ville med en sejr i dagens kamp, i næste runde hjemme mod FC. Nordsjælland kunne spille guldmedaljerne i hus.

Kampen startede nervøst for hjemmeholdet, der naturligvis var bevidste om kampens store betydning. Et AGF-forsøg ramte allerede efter få minutters spil stolpen bag Jeppe Højbjergs mål, og flere gange var der fare på færde omkring Jeppe Brinch og Marco Lund i EfB’s centrale forsvar. Som minutterne gik, meldte gæsterne sig dog mere og mere ind i kampen, hvilket efter en halv times spil resulterede i et føringsmål. Efter gode kombinationer i højre side af banen, var det den tidligere VB-spiller Peter Nielsen, der nåede først på et indlæg og dermed kunne bringe sit hold i front. Landsholdsaktuelle Mikkel Maigaard havde også et godt frisparksforsøg, men Thomas Hagelskjær i GF-buret afværgede bolden.

I anden halvleg var værterne et skridt bagefter førerholdet, og Aarhus-drengene skabte ikke de store chancer. Det gjorde vestjyderne til gengæld i det 82. minut, da førnævnte Mikkel Maigaard assisterede stortalentet Kasper Nissen, der nemt kunne score til 2-0. I slutminutterne pyntede AGF på resultatet, men sejren var aldrig i fare. Om kampen og situationen i U19-ligaen siger EfB-træner Rene Christiansen til klubbens hjemmeside følgende:

Vi skulle have point for selv at kunne afgøre det, og det er jo sådan set dejligt, når man selv kan det. Nu er der lagt op til et brag, når FC Nordsjælland kommer på besøg den 7. juni.

To ugers tid må Esbjergenserne vente på topopgøret mod FC. Nordsjælland. Først sender vestjyderne nemlig trioen Jeppe Brinch, Jonas Gejel og Jeppe Højbjerg til Elite Round i Spanien med U19-landsholdet. Det var AGF’s andet nederlag i streg, og hvis det ikke skal blive til tre på stribe for århusianerne, skal holdet i næste runde mod OB forbedre sig.

 

 

FC. Midtjylland 3-1 FC. København

Ulvene mod løverne. To frygtindgydende dyr, og to næsten lige så frygtindgydende mandskaber. FCK’s U19-hold kan med fem sejre i de seneste seks kamp, bedst betegnes som U19-ligaens mest formstærke hold, mens FCM også er solidt kørende og kæmper med om medaljer i toppen af rækken. Hjemmeholdet manglede til dagens kamp sine forsvarsspillere Malte Killerich og landsholdsaktuelle Jeppe Solgaard, så det var med en vis bekymring at Kenneth Andersens tropper gik ind til opgøret.

Et opgør der startede bedst for udeholdet, der sad på spil og chancer fra starten. Det udmundede sig da også i, at udeholdet allerede efter ni minutters spil bragte sig foran – en horribel start for FC. Midtjylland. Herefter vågnede ulvene op – flere dueller blev vundet – og presspillet startede længere fremme på banen. To nigerianske spillere var arkitekterne bag det udlignende mål, der kom efter et godt FCM-angreb. Akintola afsluttede, ærgrede sig over, at bolden tog indersiden af stolpen, men jublede derefter, da han kunne se, at holdkammeraten og U19-ligatopscoreren Razak Adebayo sparkede bolden i mål. Men der var mere at juble over for hjemmeholdet, da 97’eren Mikkel Duelund få minutter efter 1-1-målet kunne bringe de sortklædte ulve i front – 2-1 ved pausetid.

Fra anden halvlegs start var det med Ramjavakar Yogathas i fokus. Den talentfulde offensivspiller var ellers tiltænkt en beskeden rolle, da han til dagens kamp bøvlede med nogle skadesproblemer og startede på bænken. Det var dog ikke til at se, da han efter fire minutter af anden halvleg fra kanten af feltet sparkede bolden i mål. Fem minutter efter det flotte mål, brød Yougathas skade desværre for talentet op igen, og det virkede til, at FC. Midtjyllands trænerstab havde satset, da de sendte kantspilleren i kamp. I kampens slutminutter havde gæsterne (ligesom i det meste af kampen) bolden, men det blev ikke til mere end boldbesiddelse for FC. København i dag, og de unge ulve tog vigtige tre point i kampen om medaljer. Næste kamp for drengene fra Ikast er hjemmekampen mod Brøndby, mens FCK allerede torsdag d. 22. drager til Vejle.

HB. Køge var i denne spillerunde ikke i kamp.

Det lærte vi:

Man kan se frem til et brag af en fodboldkamp, når Esbjerg i næste spillerunde tager imod FC. Nordsjælland i hvad der bliver guldkampen. Begge hold og sågar topholdet fra FC. Midtjylland hentede i denne spillerunde sejre, og det er nu de unge talenter skal vise, at det er dem, der skal satses på. I en spillerunde hvor SønderjyskE endelig kom på tavlen, måtte Vejle og Lyngby sande, at man trods forsvarlige præstationer ikke kunne hente de fornødne point. Kan FC. København vinde den kamp, de i forhold til 3. pladsen fra FCM har i hånden, kan der gå hen og blive spænding omkring bronzemedaljerne!

In this article