Talenttid – 26-05-2014 – U17-ligaen bliver måske afgjort på måldifference – stort interview med Brøndby-spiller – hvem snupper guldet?

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U17-ligaen:

kilde: dbu.dk
kilde: dbu.dk

Efter 340 kampe i denne sæson ser det nu ud til, at medaljerne i U17-liagen bliver afgjort ved de små marginaler. I toppen af rækken kæmper tre hold intenst om guldet, og meget ser i øjeblikket ud til, at holdenes indbyrdes kampe og målscorer kan få en betydning. Kan det næsten blive mere spændende?

Der har i ugens løb været kampe både torsdag og lørdag, og flere af holdene har spillet to gange.

 

 

FC. Midtjylland 6-1 Esbjerg
1-0 Andreas Hagelskjær (13.), 1-1 Mark Brink (21.), 2-1 Mikkel Duelund (22.), 3-1 Mikkel Duelund (50.), 4-1 Rasmus Nicolaisen (56.), 5-1 Mikkel Duelund (57.), 6-1 Rasmus Nicolaisen (76.).

Av! Den midtjyske ulv tog en stor bid af den vestjyske fisk, da de hold en varm forårsdag i Ikast krydsede klinger. Midtjyderne kom til opgøret med kun en sejr i de seneste fem kampe. Nedturen skyldes til dels de skadesproblemer holdet har bøvlet med, men også fraværet af profilen Mikkel Duelund. Duelund var i dagens kamp igen at finde i startopstillingen, noget der skulle vise sig at have stor betydning. Holdet fra heden vidste, at man for at følge trop med AaB og Randers i tabellen, var tvunget til en sejr.

Senest beskyldte træner Svend Graversen sine drenge for at mangle koncentration og fokus på opgaven, og derfor var det en flok tændte spillere, der i dag udfoldede sig på grønsværen. Efter 14 minutters spil, kom midtjyderne efter et helt fænomenalt mål foran. Venstrebacken Andreas Hagelskjær tog chancen fra 35 meter, og skuddet fløj direkte i mål og ødelagde på komisk vis målnettet, så dette måtte repareres. Målet var Hagelskjærs andet i sæsonen, og med sikkerhed det flotteste. Trods en god start fra hjemmeholdets side, var gæsterne stadig med i kampen, og efter en afslutning på stolpen fra U16-landsholdets anfører Mark Brink, lå der et EfB-mål i luften. Det kom kort efter. En omstilling hvor de unge ulve mente, at bolden havde været ude af spil, resulterede i at førnævnte Brink nemt kunne sparke læderet i mål – 1-1! Kampen var nu tilbage til sit udgangspunkt, men det fik den ikke lov at være ret længe. Blot minuttet efter Brinks mål, var den nemlig i udeholdets bagerste kæde gal igen. En umarkeret Mikkel Duelund kunne bringe de unge ulve foran med 2-1 – et resultat de to hold gik til pause med.

Havde Esbjerg i anden halvleg forhåbninger om igen at komme ind i kampen, kunne de godt tro om igen. Midtjyderne sprudlede i kampens sidste halvdel, og i takt med at de forsvarende mestre kom længere og længere bagud, gik holdet i opløsning. Noget der kulminerede med, at profilen og den normale U19-ligaspiller Mathias Kristensen blev udvist efter et tilråb mod en modstander. Ikke et specielt modent træk fra en spiller, der burde tage ansvar i hårde tider. Det gik for alvor galt for udeholdet, da man på syv minutter i anden halvleg indkasserede hele tre scoringer. Herefter var løbet ligesom kørt, og med hattrick fra målfarlige Duelund, to kasser fra hovedstødsstærke Rasmus Nicolaisen og en lang række andre FCM-spillere i hopla, var de unge ulve i dag klasser bedre end modstanderen.

Kampen torsdag symboliserer meget godt den nedtur af en sæson Esbjergs U17-hold har haft. Måske var man inden sæsonen klar over, at det blev meget svært at genvinde DM-titlen, men at man sejler rundt i den nederste halvdel af tabellen, kan hverken holdets træner Lars Vind eller de andre delegerede fra klubben være tilfredse med. U17-træner Vind var da heller ikke tilfreds med indsatsen mod rivalerne, og erkendte samtidig, at man ikke var gode nok:

-Det værste var, at vi blev skilt ad i de sidste tredivte minutter. Vi var oppe mod et bedre hold i dag, og det må vi bare sige, siger træneren til klubbens hjemmeside.

FC. Midtjylland er med i guldkampen. En guldkamp der er vanvittig tæt, og det kan stadig nå at blive fugl eller fisk. I de to sidste kampe møder ulvene først Brøndby ude – dernæst HB. Køge hjemme – et kampprogram der ikke er alt for svært. Det bliver ekstremt spændende at følge med i!

 

 

Brøndby 0-3 HB. Køge
0-1 Justin Shaibu (38.), 0-2 Glodie Kabango (68.), 0-3 Glodie Kabango (75.).

For et par uger siden stod det så sort på hvidt: HB. Køge mister sin a-licens. Svanerne har dog af DBU fået tilkendt et wildcard til næste sæsons U17-liga, så selvom a-licensen er væk, vil man trods de dårlige resultater i år, stadig kunne finde sjællænderne i det fineste selskab når næste sæson begynder. Holdet har med tre sejre i 25 kampe været det dårligste hold i ligaen, og man ender med stor sandsynlighed på sidstepladsen, og senest kom man fra en 6-0 lussing mod Silkeborg – endnu et hak på Køges hårdtprøvede knægte. Dagens modstander hed Brøndby, der ligesom svanerne fra Køge har underpræsteret i forårssæsonen. Holdet fra den københavnske vestegen var inden opgøret uden sejr i seks kampe, hvoraf de seneste tre var tabt. Derfor var det onsdag to hold i krise, der skulle forsøge at tilkæmpe sig de tre point.

Kampen endte overraskende for de fleste med 3-0 til Køge, der fik en tiltrængt sejr i bunden af tabellen. Holdet stod godt i defensiven, og tillod ikke Brøndby at blive farlige. De lynhurtige offensivspillere Justin Shibu og Glodie Kabongo har stået for cirka halvdelen af holdets mål i denne sæson, og igen onsdag stod de for scoringerne. Se alle mål fra kampen her:

https://www.facebook.com/photo.php?v=696612913729496&set=vb.104182716305855&type=2&theater

Efter kampen fangede D’ BOLD Brøndbys midtbanespiller Magnus Häuser til et interview om kampen, men også om den kedelige stime, holdet er løbet ind i:

D’BOLD: I tabte onsdag hele 3-0 til HB. Køge – hvad gik der galt? (fortæl evt. lidt om kampen).

Magnus Häuser, Brøndby U17: Nærmest det hele. Vi startede ud fint og fik lagt et ok pres på HB køge. Men som kampen skred frem, fungerede vores presspil og vores spil i det hele taget mindre og minde. De havde en plan, og det lykkedes. En solid defensiv, og kontraspil.

D’BOLD: Var nederlagt fortjent?

Magnus Häuser, Brøndby U17: Ja det var det. Vi formåede ikke at være farlige nok, samtidigt med at vi slet ikke fik lukket af nede i forsvaret.

D’ BOLD: Burde i ikke slå et hold som HB. Køge?

Magnus Häuser, Brøndby U17: Jo det mener jeg at vi burde. Jeg mener at på papiret er vores hold bedre, men går man ikke ind og leverer 100 procent, kan man tabe til et hvilket som helst hold.

Talentfulde Magnus Häuser var ikke tilfreds med indsatsen mod HB.Køge (kilde: 90minutter.dk)
Talentfulde Magnus Häuser var ikke tilfreds med indsatsen mod HB.Køge (kilde: 90minutter.dk)

En skuffet men tydeligvis afklaret Häuser, fortæller også om Brøndbys sæson på et mere generelt plan, og om hvordan og hvorfor, holdet er det yngste i U17-ligaen:

D’ BOLD: Nederlagt mod HB. Køge var jeres fjerde nederlag på stribe og sjette kamp uden sejr – hvorfor går det så skidt for jer, og hvad kan der gøres for at rette op på jeres sørgelige stime?

Magnus Häuser, Brøndby U17: Der er mange grunde til vores sørgelige stime. En af grundene, er at vi stiller med Ligaens yngste hold. Vi har en masse 98ere med, og det er klart at man taber flere kampe, når man har et så ungt hold til hver kamp. Men samtidigt, vil jeg mene at vi sagtens kunne have ligget højere, hvis vi havde levet op til vores potentiale til hver kamp. Vi skal gå ud og arbejde for hinanden i de sidste 160 minutter af sæsonen. Jeg ved at alle for vores hold, er villige til at gøre det og vi skal slutte sæsonen godt af.

D’ BOLD: Hvor mange spillere har i afgivet til U19-holdet?

Magnus Häuser, Brøndby U17: Vi har afgivet Mads, Nikolai, Stückler og Rezan. Resten af 97erne spiller enten med os eller u-19. Det er forskelligt hvem af de resterende 97ere, der kommer ned til os og spiller

D’ BOLD: Jeres slutplacering i ligaen bliver en placering mellem 13. og 8. pladsen – er det en godkendt sæson for jer?

Magnus Häuser, Brøndby U17: Hvis vi kan få den 8.plads, vil jeg mene det er godkendt. Vi har været vandt til at vinde alt, men vi må erkende, at det ikke bliver til det helt store i denne sæson. Vi må kigge frem mod næste sæson, hvor jeg er sikker på at vi kan ende i top 3.

Brøndby skal forsøge at hente noget gejst og moral, inden man i sæsonens sidste to kampe møder før topholdet fra FC. Midtjylland, inden man slutter mod Vejle. Skal de unge svaner for Køge ikke ende sidst, er kravet i klubbens sidste U17-ligakamp i lang tid en sejr. Holdet møder i spillerunde 26 således også FC. Midtjylland.

 

 

AaB 1-0 Randers Freja
1-0 Marco Ramkilde (7.)

Kampen mellem AaB og Randers Freja var den hidtil største i sæsonen. Med en sejr kunne AaB i den grad melde sig ind i guldkampen, mens et nederlag ville betyde, at guldet skulle fordeles mellem FC. Midtjylland og Randers.

Da D’ BOLD i vinterpausen her i Talenttid kunne bringe en fyldig optakt til forårssæsonen, var det med Randers som store favoritter til at vinde DM-titlen. Det er holdet ikke længere, og egentligt er det ikke fordi, man har spillet dårligt i forårssæsonen, men man har simpelthen haft for mange svipsere på sin vej. Hertil kan nævnes nederlag til både AGF og Brøndby – hold der end ikke ligger i den øverste halvdel af tabellen. De lyseblå har også måtte afgive nogle spillere til klubbens U19-hold som er et resultat af, at det er gået de unge U17 heste fra Randers så godt. Mens dagens hjemmehold og også de andet tophold fra FCM gentagne gange i foråret har snublet, så har AaB maskineriet derimod kørt som smurt. Drengene fra Aalborg har vundet syv af ni kampe i foråret, og med endnu en sejr, kunne holdet onsdag rykke op á point med dagens modstander fra Randers og FC. Midtjylland og altså skabe ultimativ spænding i toppen af rækken..

Kampens betydning skinnede i de indledende minutter igennem. Begge hold var nervøse og bange for at lave den fejl, der kunne afgøre kampen. Der var kun spillet syv minutter, så bragte de bolsjestribede værter sig i front. Scoringen stod Marco Ramkilde for, da han efter et hjørnespark og lidt kaos i udeholdets straffesparksfelt, sparkede bolden det sidste stykke over målstregen. Efter 1-0-scoringen sad hjemmeholdet sig på spillet, og fik i store perioder af første halvleg kørt bolden godt rundt. Flere mål kom der ikke i kampens første halvdel, og det var nok Randers, der kunne være mest tilfredse med det.

Drengene fra Kronjylland skulle finde noget helt andet frem til anden halvleg, hvis man ikke skulle hjælpe AaB med ind topstriden. Og selvom AaB også i anden halvleg var spilstyrende og farlige foran Jonas Dakirs mål, så bed gæsterne nu fra sig. Først ved U18-landsholdsspilleren Mikkel Kallesø, der flot fandt Kasper Brøgger, men Brøgger var uskarp og misbrugte den store chance. Misbrugte gjorde også Emil Riis, da han i kampens døende minutter kunne have bragt balance i regnskabet. En friløber afsluttede Randers-topscoreren ved fjerneste målstolpe, men hjemmeholdets keeper leverede en fin redning, der afholdte angriberen fra at score sit 16. sæsonmål. AaB havde også deres muligheder, og føringen kunne snildt flere gange have blevet udbygget. Det skete dog ikke, og så sluttede kampen med 1-0 til hjemmeholdet, der dermed for alvor må siges at være inde i varmen om guldet.

Randers og AaB skulle blot fire dage efter deres indbyrdes opgør igen i kamp. Begge kampe fik vital betydning for topstriden, og dem kan du læse om herunder:

 

 

Haderslev 2-2 Randers Freja
0-1 Mikkel Kallesøe (2.), 0-2 Emil Riis (36.), 1-2 Haderslev (49.), 2-2 Haderslev (64.).

Lørdag d. 24. maj, fire dage efter det skuffende nederlag i topbraget mod AaB, skulle U17-holdet fra Randers igen i kamp. Det samme skulle AaB, og i tilfælde af at begge tophold vandt deres respektive kampe, ville Randers være et enkelt point bagefter i tabellen, men med en kamp i hånden, og man ville i så fald inden de sidste to spillerunder være favorit til guldet. Dagens modstander fra Haderslev har i indeværende sæson haft det svært, og man ligger da også på ligaens tredjesidste plads. Det skyldes til dels et horribelt efterår, for i indeværende forårssæson, har Haderslev været en af de helt store overraskelser i U17-ligaen, hvor det er blevet til sejr mod så prominente hold som FC. Midtjylland og FC. København. En god reaktion ovenpå den skuffelse, det må have været, at miste licensen til at spille U17- og U19-liga til næste sæson.

Udeholdet fra Randers så ikke ud til at have tunge stænger i kampens indledning – spillet kørte som smurt for kronjyderne. Der var i forhold til kampen mod AaB lavet et par ændringer i gæsternes startopstilling; forsvandt gjorde målmand Jonas Dakir, og blev erstattet af holdets førstekeeper Thomas Gall. Også midtbanespiller Lasse Storvang var gledet ud af start 11’eren – ind var kommet Mikkel Kjeldstrup. Det var da ikke Kjeldstrup, men i stedet holdets næstmest scorende spiller, Mikkel Kallesø, der allerede efter få minutters spil var over en returbold, og scorede til 0-1! En drømmestart for Randers, der på det seneste har smidt alt for mange dumme point. Efter føringsmålet var gæsterne i god kontrol, selvom det da også hører med til historien, at Haderslev ligeså havde et par gode chancer. Desværre for sønderjyderne har Randers nogle fremragende spillere, der til enhver tid på egen hånd kan gøre det uventede. En af dem er førnævnte Mikkel Kallesø, der efter flotte driblinger blev nedlagt i feltet. Topscorer Emil Riis fik fornøjelsen af at sparke straffesparket, som han sikkert forvandlede til en scoring – 0-2!

Med en komfortabel føring indledte de unge heste fra Randers anden halvleg. En halvleg, de fleste unge heste nok helst vil glemme. I de sidste 40 minutter af kampen formåede dagens udehold nemlig at smide føringen, og det var til dels Haderslevs fortjeneste, men topholdets presspil fungererede heller ikke som tidligere. Nej, langsomt men sikkert åd Haderslev sig ind i kampen, og ti minutter efter pausen fik værterne via et flot langskudsmål udlignet. Holdet fra den østjyske by fortsatte med det gode spil, og virkede determinerede på, at få et godt resultat med fra kampen. Da man med godt et kvarter tilbage endelig fik udlignet, stod de fleste med følelsen af, at det langt fra var ufortjent. Ikke mindre end et forrygende comeback havde Haderslev leveret, og det er fedt at se, at holdet kan drille selv de bedste hold i rækken. I de døende minutter af opgøret forsøgte Randers’ unge heste desperat at score endnu en kasse – men forgæves – det blev kun til et par halve chancer og hjørnespark. Der har på vej hjem fra kampen formegentligt været hårde tider i udeholdets bus, må man tro.

Det uafgjorte resultat gjorde det om muligt endnu mere spændende i toppen af rækken. Lige nu ser det ikke godt ud for Randers, da holdet har en dårligere målscorer end både AaB og FC. Midtjylland, som man i tilfælde at, at alle hold vinder deres resterende kampe, vil ligge á point med. Du kan se stillingen øverst på denne side. I næste spillerunde møder de lyseblå Lyngby i en kamp, hvor tre point er et krav, hvis hestene vil holde liv i drømmen om de guldmedaljer, de i store dele af sæsonen har ligget så godt til. Haderslev skal med profilerne August Lomholt og Patrick Sørensen på holdkortet en tur til Aarhus for at møde AGF.

 

 

HB. Køge 0-2 AaB
0-1 Rasmus Thellufsen (17.), 0-2 Christian Schou (71.).

Efter HB. Køges choksejr ude over Brøndby var det mod AaB tid til at vise, at sejren ikke var en enlig svale. Det var dog ikke Køges situation i bunden af rækken, der er mest interessant at berette om, men derimod udeholdet fra Aalborgs bestræbelser på at hjemføre endnu en guldmedalje til Nordjylland. Ligesom konkurrenterne fra Randers, havde man kun fire dage til at restituere, før man igen skulle i kamp, noget der ikke så ud til at påvirke de unge bolsjestribede knægte fra AaB, der fra kampens start satte sig på spillet..

Derfor var det heller ikke så underligt, at man efter blot 17 minutters spil scorede til 1-0. Mange af holdets mål har U17-ligaens topscorer Sebastian G. Andersen stået for, men kampens første scoring kom i form af Rasmus Thellufsen fra ukendte fødder. 1-0 var også resultatet ved pausen.

I anden halvleg skulle AaB – modsat hvad Randers i sin kamp gjorde – forsøge at lukke kampen. I en kamp med mange chancer til nordjyderne, lykkedes det ikke de rødhvide før i kampens slutning at lukke kampen definitivt. Det var først efter at Christian Schou kunne fejre sæsonens tredje scoring, at AaB vidste, at sejren nu var i hus. Og hvilken vigtig sejr for nordjyderne, der efter kampen kunne fejre mere end blot de tre point, men også konstatere at man nu lå (og stadig ligger) på ligaens førsteplads. Et fantastisk forår for Lars Knudsens tropper, der i sidste kamp skal møde Silkeborg. Holdet vil med en sejr opnå 54 point, det præcis samme som Randers og FC. Midtjylland også ender op på, såfremt de gør rent bord i deres sidste to kampe. Det kan derfor munde ud i, at målscoreren bliver afgørende. Derfor skal AaB for alt i verden prøve at score så mange mål som muligt i holdets sidste kamp – det kan næsten ikke bliver mere spændende.

 

 

AGF 0-2 OB
0-1 Simon Basler (5.), 0-2 Andreas Hansen (80+.).

Efter at D’ BOLD i starten af sæsonen adskillige gange formulerede sig mindre pænt om AGF’s U17-holds præstationer, ja så har vi her på Talenttid på det seneste måtte anerkende århusianernes gode spil. Med sejre mod så stærke modstandere som topholdet fra Randers og de forsvarende mestre fra Esbjerg, har AGF virkelig præsteret noget, som klubbens Superligahold (læs 1.divisionshold) kunne lære noget af. Men nok om det. ’De hvie’ tog i dag imod OB, holdet fra Fyn, der altid er garant for en solid indsats.

Stabil tegnede indsatsen også til at blive, da Simon Basler efter fem minutters spil bragte gæsterne foran. Målet var specielt for OB’s træner Anders Skjoldemose. Her hør hvorfor:

– Det var en virkelig flot scoring. Vi byggede spillet op fra egen banehalvdel og fik skabt det overtal, vi havde øver os på undervejs i ugens løb. Det er altid en stor glæde for holdet, når de ting, vi har trænet, også lykkes i kampene, siger træneren til ob.dk

Efter gæsternes scoring, gik der ikke lang tid, så svarede AGF igen. Det var holdets topscorer Mathias Bonde og Gabana Topenya, der i første halvleg kunne have bragt balance i regnskabet, men det skete ikke.

Også i anden halvleg havde hjemmeholdet muligheden for at komme tilbage i kampen, og det var efter en flot aktion af Mathias Laursen tæt på at ske, men den hvidklædte AGF-dreng måtte se sin afslutning gå i sidenettet. Generelt set var det OB, der kampen igennem sad på spillet. Holdet vidste hvad der skulle til for at lirke det defensivt indstillede hjemmehold op. Blandt andet var Simon Basler tæt på at fordoble sit scoringstal, men angriberen misbrugte hovedstødschancen. Til sidst kunne OB dog endnu engang juble, da øboerne langt inde i dommerens overtid kunne segmentere sejren, idet Andreas Hansen gjorde det til kampens slutresultat 2-0. En sejr der ikke rykker det store i tabellen for OB, der efter alt at dømme slutter på rækkens femteplads. AGF kom efter en god stime igen ned på jorden, men man må sige, at der alligevel med tanke på de dårlige præstationer holdet ellers har leveret førhen i foråret, var tendenser til noget godt på Fredensvang lørdag.

 

 

FC. København 2-1 Vejle
0-1 Christian Kudsk (5.), 1-1 Jonathan Frimann (17.), 2-1 Jonathan Frimann (80.).

Løverne fra hovedstaden har været en af forårets helt store positive oplevelser. Om det i torsdags var en positiv oplevelse for Vejle at møde FCK, kan du nu finde ud af.

Værterne lagde godt ud. Efter fem minutter kom man på en Christian Kudsk-scoring foran. Kudsk kom først på et indlæg, han med derefter frækt dirigerede i mål. Under et kvarter efter målet, var der igen gang i scoringen – denne gang fra hjemmeholdets fødder. Hurtigt pasningsspil resulterede i, at FCK’erne spillede sig ud af gæsternes pres, hvilket gav god til for hjemmeholdet til at slå en forrygende pasning i dybden, hvor Jonathan Frimann rundede en småforvirret målmandsdebutant og forholdsvis let trillede bolden i mål. Vejles gode start var nu udlignet, og med cifrene 1-1 gik holdene til pause.

Efter pausen tippede det (ligesom i første halvleg forresten) frem og tilbage, og der var skiftevis chancer i begge ender af banen. VB’s U16-landsholdsspiller Agon Mucoli starter ofte på bænken, men til dagens opgør var han i start 11’eren, og det var tæt på at blive offensivspillerens store dag, da han med et godt skud var tæt på at overliste keeper Jonas Elkjær. Mod kampens slutning pressede hjemmeholdets unge løver på, og det virkede til, at det var hovedstadsdrengene der havde mest at skyde med, mens Vejle så ud til at gå efter det ene point. I kampens slutning skete dét, der for gæsterne ikke måtte ske: man kom bagud. Et indlæg fra venstre side ramte Frimanns fødder, der tacklede på liv og løs, inden han kom fri til skud og scorede. Igen kunne debutantmålmanden havde set bedre ud, men unge (1998’er) David Hansen stod nu alligevel en godkendt kamp.

I en topunderholdene og flot spillet kamp blev slutresultat 2-1. Med få kampe tilbage kan vi godt begynde at konkludere, og her må der fra D’ BOLD’s side siges, at både FC. København og Vejle Boldklub har været en fornøjelse at følge i foråret. Skulderklap herfra.

 

Det lærte vi:

Topkampen mellem Randers og AaB endte med sidstnævnte som vinder, og nederlaget til de unge heste kan meget vel ende med, at gå hen og blive dødsstødet for holdet i denne her sæson. Med en dårligere målscorer end både AaB og FC. Midtjylland, kan man nu ikke længere selv afgøre sin skæbne. Man skal bare kigge på stillingen for at finde ud af, hvor meget der står på spil for topholdene. I hele racet om guldet, har man måske tendens til at glemme Silkeborg. Holdet fra Søhøjlandet var i denne runde ikke i kamp, men man ligger stadig godt til i toppen, og med lidt held kan man snuppe en medalje. De sidste spillerunder bliver ubeskriveligt spændende for den neutrale tilskuer at følge med i – D’ BOLD er med hele vejen.

In this article