U19-landsholdet nedlagt af Spanien ved Elite Round

U19-landsholdet tabte
U19-landsholdet tabte 3-1 til Spanien.

Det danske U19-landshold startede Elite Round i Vigo med et nederlag på 3-1 til de spanske favoritter.

Det danske U19-landshold er havnet i ‘dødspuljen’ ved Elite Round, hvor kun ét hold fra syv grupper kvalificerer sig til U19 EM-slutrunden i Ungarn. I Danmarks pulje er Spanien, Tyskland og Litauen modstanderne.

Lørdag aften spillede de unge danske drenge så deres første kamp. Modstanderen var de spanske giganter, der havde stortalenter som Munir El Haddadi og Adama Traoré fra Barcelona med.

Kampen blev indledt i et friskt tempo med målchancer i begge ender. Den danske keeper Jeppe Højbjerg snuppede dog det, der var at tage.

Danmark kom dog bagud med godt et kvarter til pausete, da anfører Jacob Dehn Andersen begik straffespark. Det omsatte den spanske nier Sandro Ramírez til mål. 1-0 til Spanien ved pausen.

Den danske landstræner Bent Christensen benyttede pausen til at gejle noget tro ind i de danske drenge, der kom inspirerende ud fra omklædningsrummet. Allerede fem minutter efter startsignalet fra kampens italienske dommer bragte AGF-angriberen Marcus Solberg balance i regnskabet efter oplæg fra Mads Pedersen.

Herfra kunne vægten tippe begge veje. Opgøret fortsatte i en chancerig og afvekslende stil lige ind til, at stortalentet Munir El Haddadi fra FC Barcelona kom på pletten. I det 74. minut scorede han til 2-1, og så var der langt hjem for de danske drenge.

Danmark prøvede med indskiftninger af Jannik Pohl og Jeppe Brinch at komme tilbage i opgøret og få det ene point. Men et rigtigt og slagkraftigt dansk pres blev aldrig for alvor stablet på benene, og i stedet kunne Spaniens Unai Lopez Cabrera lukke opgøret i overtiden til resultatet 3-1.

Danmark er med nederlaget til Spanien nu tvunget til at hente tre point og en sejr mod Tyskland på mandag, hvis ikke drømmen om en slutrunde skal briste.

In this article