11-årig dansker til West Ham: “Jeg er lidt nervøs”

Han har ikke fået meget medietid, men den blot 11-årige Filip Mellbin skal på et træningsophold i Londonklubben West Ham i sommerferien. D’ BOLD fangede ham i Forum.

Vi fik Filip til at holde vores D' BOLD-trøje op, da vi mødte ham i Forum.
Vi fik Filip til at holde vores D’ BOLD-trøje op, da vi mødte ham i Forum.

Han er ikke vanvittigt høj. Han ligner rent faktisk ikke en målmand endnu. Han har lyst hår, store øjne og et frisk smil er placeret solidt på læben. Stemmen er ikke engang gået i overgang i endnu, samt at kroppen heller ikke er kommet i voksealderen. Navnet er Filip Mellbin. Alderen er 11 år. Han spiller stadigvæk syvmandsfodbold, men lige efter sommerferien skifter han sine vante omgivelser ud i lokalklubben Virum-Sorgenfri med bobler og Boleyn Ground, når målmanden tager fem dage på et træningsophold i West Ham United.

“Filip har potentiale”

Og det er muligt, at Filip Mellbin ikke er et navn der klinger i den almene danskers ører, men det kan det muligvis komme til. Hans målmandstræner Kent Haven Poulsen mener nemlig at knægten har potentiale. Kent Poulsen arbejder til dagligt for Keeper College, som er en danskejet organisation.

Poulsen udtaler om den unge knægt: “Filip er en spiller der er meget frygtløs, og samtidigt er han meget passioneret i forhold til hans træning. Derudover er han som person også en behagelig ung dreng.”

Men Poulsen vil ikke helt fortælle om hvor langt, han mener Mellbin kan nå. Han mener, at det er for svært at vurdere, når drengen kun er 11 år gammel, og at der er en masse faktorer der spiller ind, når han bliver ældre. Her fortæller han også, at han vil se Mellbin når sprutten og damerne kommer ind i billedet.

Englændere plejer at være blæst væk af danske målmænd

Og træneren virkede rolig og spændt til turen, og den unge målmand gjorde præcis det samme. Men kunne tydeligt mærke at Mellbin ikke var vant til interviews, men han forsøger sig. Men drengen føler sig også spændt. Han fortæller til D’ BOLD at han tror at turen bliver sjov, og at han glæder sig til at komme af sted og væk fra sine vante omgivelser i Virum/Sorgenfri. Derefter fortæller målmanden dog også om, at han faktisk er ret nervøs.

“Jeg glæder mig til at skulle derover, men jeg er lidt nervøs. For tænk nu at man ikke er så god, eller at man laver nogle fejl.” Det beroliger træneren dog med da han siger, at hans engelske målmandstræner-kollegaer normalt plejer at være blæst væk af de danske målmænd i samme alder.

Og selvom at Mellbin kun stadigvæk kan skrive u/12 og syvmandsfodbold på sin karriere, så har han allerede fundet drømmeklubben. Den er tysk og hedder Borussia Dortmund, men hvis han skulle vælge et engelsk hold, ville han nok vælge Manchester City. Så hvem ved? Måske hedder det en dag Filip Mellbin i mål på Signal Iduna Park eller på Etihad Stadium. Det må kun tiden vise.

D’ BOLD vil følge den unge målmand samt andre fra Keeper College tæt fremover.

In this article