Brøndby-talent klar til at springe rammerne: Portugal passer til mig

Malthe Johansen (tv.) og Andreas Christensen (th.) spillede sammen som ungdomsspillere i Brøndby. Nu er Johansen klar til at følge i 'AC's fodspor.
Malthe Johansen (tv.) og Andreas Christensen (th.) spillede sammen som ungdomsspillere i Brøndby. Nu er Johansen klar til at følge i ‘AC’s fodspor.

Brøndby-talentet Malthe Emil Johansen er klar til at springe rammerne og tage til Portugal. Her skal han i næste uge ned og kigge på forholdene i storklubben FC Porto.

Brøndby IF’s sportsdirektør Per Rud bekræftede i går overfor tv2.dk, at man var i forhandlingerne med den portugisiske storklub FC Porto om forsvarstalentet Malthe Johansen. Endnu er man tidligt i forhandlingsforløbet, og Brøndby-talentet skal da også først lige en tur til Portugal for at kigge på forholdene inden et skifte kan komme på tale.

Malthe Johansen, der er 18 år, føler sig dog klar til et tidligt eventyr. Han er klar til at udforske det – for danske spillere – lidt ukendte marked i Portugal.

– Det er selvfølgelig spændende, og man bliver meget smigret som spiller, når en stor europæisk klub som FC Porto viser interesse. Nu skal jeg ned og kigge på forholdene og se om det eventuelt kunne være noget for mig. Før det kan jeg ikke sige så utrolig meget om et muligt skifte, siger den unge, venstrebenede stopper til dbold.dk.

– Jeg føler mig klar til det meste. Jeg er typen, der ikke er bange for at prøve noget nyt, men samtidig er jeg utroligt glad for at være i Brøndby.

Malthe Johansen beskrives som en klog stopper, der er god til at forudse spillet, bevare overblikket, er god i pasningsspillet og er en ledertype i forsvaret. Endnu mangler han dog noget i den fysiske del af spillet. Kompetencerne passer ifølge Malthe Johansen godt til den iberiske spillestil med det teknisk betonede spil i højsædet.

– Portugal er klart anderledes end andre europæiske fodboldlande, men jeg tror, at spillestilen passer godt til mig, siger den unge Brøndby-stopper til dbold.dk.

Malthe Johansen er noteret for 20 U-landskampe for Danmark. Han tager på næste fredag til Porto for at kigge nærmere på forholdene.

In this article