Målmandskomet: Jeg vil spille på højeste niveau

Det er ikke gået D’ BOLD’s næse forbi, at der på sjællandsk jord løber en mere end almindelig talentfuld ung målmand rundt. Han hedder Andreas Piilgaard – han er 15 år gammel og spiller for HB. Køges U17-ligahold. Han er ung, selvsikker og ambitiøs.

Mens de fleste af Andreas Piilgaards jævnaldrende i december 2013 gik og glædede sig til julegaver og lækkert mad, fik den dengang 14-årige målmand en noget anderledes og tidlig julegave, nemlig en ungdomskontrakt med fodboldklubben HB: Køge. Svanerne fra Køge havde længe fulgt Piilgaard i Næstvedtrøjen og på diverse landshold, og var med tilføjelsen af målmandstalentet ikke i tvivl om, at man her havde hentet en vigtig mand for fremtiden.  Siden er det gået stærkt..

Det seneste halve år har budt på lutter succes for målmanden. Ikke bare har han som U15-spiller tilspillet sig en plads på HB. Køges U17-ligahold, men yderligere har Piilgaard også været inde omkring diverse DBU-talentsamlinger.

Bortset fra det er Andreas bare som alle andre fodboldglade unge danskere. Han elsker spillet med den runde, og svarer meget naturligt på spørgsmålet om ’hvorfor han egentlig spiller fodbold’:

-Jeg føler mig tilpas – det gør mig glad at spille, og jeg synes det er sjovt, siger Piilgaard til D’ BOLD.

Selvom spilleren blot er 15 år gammel og stadig har sine bedste fodboldår foran sig, har han allerede massevis af gode oplevelser og minder med i bagagen. Et af dem var, da han med Køge Boldklub var med til at vinde SBU-pokalen på Farum Park. Kampen husker keeperen tydeligt, idet han med et langt spark lavede noget, der minder om en assist til mål. Netop spillet med fødderne er også, hvis han selv skal sige det, den store force. Omvendt er den unge svane bevidst om, at han samtidig har noget, han skal arbejde videre med:

-Jeg skal gå efter bolde som muligvis er langt fra mig – det skal jeg træne noget mere. Derimod er det jeg er bedst til spillet med fødderne og reaktionerne på stregen, lyder det fra keeperen.

Det var formegentlig det gode spil med fødderne og de hurtige reaktioner, der i den netop færdigspillede sæson fik HB. Køges tænerstab til at rykke Piilgaard fra U15- og op på U17-holdet. På trods af at U17-holdet havde det umådeligt svært i den forgangne sæson, er målmanden glad for de fem optrædener det blev til. Overgangen fra U15- til U17-fodbold har været en oplevelse på godt og ondt, mener han:

-Socialt har det ikke været noget problem at spille med U17-holdet, idet jeg primært startede på U17-holdet da jeg startede i klubben. Så rent socialt har der ikke været noget problem med det.

Da D’ BOLD spørger målmandstalentet til det rent sportslige, er meldingen mere broget:

-Sportsligt derimod har det været blandet succes, vi har jo tabt rimelig stort i vores kampe, udtaler han.

De mange tabte kampe er nu gået i glemmebogen hos Andreas Piilgaard, der nu fokuserer fuldt og fast på den kommende opgave der venter ham: En samling med de bedste spillere fra årgang 1999 afholdes nemlig fra fredag d. 27. juni til søndag 29. juni i DBU’s talentcenter i Vildbjerg, hvor der derefter bliver udtaget en bruttotrup til det kommende U16-landshold. Netop landsholdet fylder meget i den 15-åriges hoved:

-Jeg har været inde omkring siden september sidste år (2013). Selvom der er hård konkurrence, er der gode chancer for mig. Det burde sagtens kunne lade sig gøre, er den forhåbningsfulde kommentar fra Andreas. På den korte bane er det mit største mål, at komme på U16-landsholdet, da det jo er en stor ting at være inde omkring.

Naturligvis er målmanden bevidst omkring, at man kun kommer i betragtning til landsholdet såfremt man spiller på øverste hylde. Derfor er det ikke helt optimalt, at HB. Køge nu har mistet klubbens A-licens, hvilket betyder, at man fremover ikke har ret til at optræde i ungdomsligaerne. Piilgaards hold – U17-holdet – har dog af DBU modtaget et wildcard og er alligevel med i U17-ligaen, når den efter sommerferien atter starter op.

Alligevel er han ikke helt tryg ved udviklingen. Er et klubskifte en mulighed, spørger D’ BOLD?

-Selvfølgelig er der nogle overvejelser omkring det, fordi jeg altid gerne vil gerne spille på højeste niveau – også pga. landsholdet selvfølgelig, og så har jeg nogle ambitioner. Men jeg er jo på kontrakt, så jeg kan ikke bare forlade klubben. Man vil selvfølgelig altid gerne spille på højeste niveau.

Et klubskifte står dog ikke lige for døren for HB. Køges bagerste mand, og står det til målmanden selv, bærer han stadig de blå og sorte farver om fem år:

-Om fem år er jeg stadig i HB. Køge, men jeg har ingen tidsplan. Jeg kunne godt tænke mig at prøve at spille i Holland, men ellers har jeg ingen decideret klub, jeg prøver at komme til.

Hvis målmanden helt selv skulle have lov at bestemme – og drømme – så er han slet ikke i tvivl om, hvor fremtiden skal stå:

-Så vil jeg spille i Arsenal og Premier League, lyder det afslutningsvist fra Andreas Piilgaard.

Om det bliver U16-landsholdet, HB. Køge eller Arsenal der i fremtiden får målmandstalentet på holdkortet skal være uvist. Ligegyldigt hvad går Andreas Piilgaard en lys fremtid i møde!

In this article