Nicklas Mouritzen: “Jeg skal være tålmodig”

Den unge midterforsvar og venstre back Nicklas Mouritzen er netop blevet rykket op i FC Nordsjællands førsteholdstrup. Han er blot 19 år gammel og skal nu spille sammen med profiler som Patrick Mtiliga og Joshua John. Han er blevet rykket op til Superliga-truppen sammen med fem andre unge spillere. De fem spillere det drejer sig om er Runar Alex Runarsson, Johannes Ritter, Emiliano Marcondes, Mikkel Jensen, Mathias Hebo Rasmussen. Vi tog os en snak med en af de unge talenter og valget faldt på Nicklas Mouritzen.

Selv siger han at niveauet er betydeligt højere i FC Nordsjælland sammenlignet med ungdomsfodbold.

– Ja har kunne mærke stor forskel på U-19 og senior bold i FCN. Men jo mere jeg fik lov til at træne med, jo mere vender man sig til tempoet, siger Mouritzen til dbold.dk.

Den unge forsvarsspiller mener selv at hans personlige udvikling igennem de seneste år, har gjort at han blev rykket op i førsteholdstruppen.

– Uha det er svært spørgsmål. Men Jeg tror jeg er en af de seks spillere fordi: at jeg har gået igennem en kæmpe udvikling de to seneste år i FCN. Og det har nok gjort det, siger Nicklas Mouritzen til dbold.dk.

Han tror at de rutinerede kræfter hos FC Nordsjælland kan lære ham meget. Særligt tror han på at en spiller som Patrick Mtiliga har noget at lære fra sig, da de spiller samme position på banen.

– Altså jeg mener selv at det er vigtigt at kunne læne sig op af de mere rutinerede i truppen. Og det er også dem man kan lære en masse af, og derfor vil jeg læne mig meget op af en som Mtiliga. fordi han spiller en af de pladser jeg spiller på og derfor har han en masse som jeg kan suge til mig, siger Mouritzen dbold.dk.

Hvad angår den kommende sæson, holder Nicklas Mouritzen fødderne helt nede på jorden. Han regner med at skulle kæmpe hårdt og hvis chancen kommer for spilletid i Superligaen, vil han gøre sit bedste.

– Mine forventninger til den kommende sæson er nok mest at kæmpe hver dag til træning og bare lære en masse. Men hvis chancen skulle komme på et tidspunkt, så vil jeg gøre mit for at gribe den. Men tålmodighed bliver en vigtig ting næste år. For man kommer selvfølgelig ikke op og direkte ind som en startspiller. Der skal arbejdes og det jeg er klar til, siger Nicklas Mouritz Mouritzen til dbold.dk

Mouritzen har tidligere spillet reserveliga-kampe for FC Nordsjælland og han var også udtaget til deres Champions League-trup tilbage i 2012.

In this article