Talenttid – 04-06-2014 – Mens vi venter – Optakt til guldkampen – Ulvene mister vigtige point – bundhold overrasker

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen:

 

kilde: dbu.dk
kilde: dbu.dk

 

U19-landsholdets tur til Elite Round I Spanien har forårsaget, at de fleste hold ikke har været i kamp på det seneste. Blot to kampe er siden sidste uges Talenttid blevet spillet, men hvilke kampe det har været! D’ BOLD giver dig udover de vanlige kampreferater, en optakt til weekendens guldkamp mellem Esbjerg og FC. Nordsjælland, og en liste over hvilke klubber, der har spillere repræsenteret på U19-landsholdet. Læs med!

KLUBBER DER HAR SPILLERE REPRÆSENTERET VED U19-LANDSHOLDETS ELITE ROUND

Esbjerg: 3 spillere – Jeppe Brinch, Jonas Gejel Hansen og Jeppe Højbjerg

FC. Nordsjælland: 3 spillere – Emiliano Marcondes, Mikkel Jensen og Mads Pedersen

FC. Midtjylland: 0 spillere (meget udsædvanligt)

FC. København: 3 spillere – Yones Felfel, Mads Nordam og Mikkel Wohlgemuth

AaB: 3 spillere: Frederik Børsting, Jannik Pohl og Jakob Blåbjerg.

OB: 1 spiller – Emil Peter Jørgensen

Brøndby: 1 spiller – Daniel Stückler

AGF: 1 spiller – Marcus Solberg

HB. Køge: 0 spillere

Randers: 1 spiller – Mads Dehn Andersen

Lyngby: 0 spillere

Vejle: 0 spillere

SønderjyskE: 0 spillere

Flere af disse spillere optræder til dagligt ikke i U19-ligaen men i stedet i Superligaen. Joachim Andersen spiller i Twente.

 

 

OPTAKT – ESBJERG – FC. NORDSJÆLLAND

Årets største kamp i dansk ungdomsfodbold. Så kort kan det sigs, når dommeren d. 7. juni fløjter op til kampen mellem Esbjerg U19 og FC. Nordsjælland U19. Esbjerg kan klare sig med et uafgjort resultat, mens en sejr er kravet, hvis de unge tigre fra Farum skal gøre sig forhåbninger om, at vinde ligaen. Begge hold har i denne uge tre spillere repræsenteret ved U19-landsholdets Elite Round i Spanien, hvilket tydeligvis fortæller, hvor jævnbyrdige holdene er. Hvis man kigger på de to kampe, der er spillet ved Elite Round, er fordelingen af spilminutter også stort set ligeligt fordelt. I det første opgør for Danmark – det bitre 3-1-nederlag mod Spanien – var alle tre FC. Nordsjællændere i startopstillingen, mens Esbjerg ”kun” kunne mønstre to spillere. I holdets seneste kamp – nederlag mod Tyskland – var det omvendt. Nu var alle esbjergensere i start 11’eren: Jeppe Højbjerg i buret, Jeppe Brinch i forsvaret og Jonas Gejel Hansen på den centrale midtbane, mens kun en ung tiger var at finde, i form af stortalentet Emiliano Marcondes. Med godt en halv time tilbage af kampen kom Nordsjælland-kanten Mikkel Jensen dog i aktion, mens Mads ”Mini” Pedersen ikke var udtaget til truppen.

Selvom Danmarks sidste kamp mod Litauen først spilles i torsdag d. 5. juni, kan vi altså konstatere, at det er med lige trætte ben, at de seks landsholdsspillere på lørdag møder ind til kamp nummer fire på blot en uge! Rent faktisk har FC. Nordsjælland haft hele fire spillere til landsholdstjenester i midtugen, idet Runar Runarsson har været med det islandske U19-landshold.

Styrkeforholdet mellem de to hold er meget lige, men skal man tro EfB-træner Rene Christiansen, så har de blåhvide talenter ikke været så dygtige i foråret, som tilfældet var i efteråret:

-Efter en fin efterårssæson har vi dog ikke spillet som en suveræn nummer et i foråret. Vi har ikke domineret kampene og spillet friskt og frejdigt til som i efteråret. Nu behøver vi ikke frygte at stå helt tomhændede tilbage, og det kan forhåbentlig få drengene til at spille mere frit, siger Christiansen til efb.dk

Mens Esbjerg kan koncentrere sig om træningen om mod kampen, har udeholdet fra Farum langt vigtigere opgaver at tage sig af. Onsdag d. 4. juni spiller holdet nemlig hjemme på Farum Park pokalfinale, når FC. Vestsjælland kommer på besøg. Her mangler holdet selvfølgelig sine tre førnævnte landsholdsspillere, men man har alligevel gode spillere som Johannes Ritter og Nicklas Mouritsen til rådighed. Om kampen kommer på et skidt tidspunkt, blot tre dage før guldkampen, og vil give gæsterne tunge stænger, kan man jo spå om. Omvendt kan holdet vinde kampen og optanke den fornødne selvtillid til at spille DM-titlen i hus.

Hos Esbjerg har Jeppe Brinch og Mathias Kristensen karantæne. Brinch har sæsonen igennem været en af holdets helt store profiler, og forsvarsspilleren vil man fremover kunne nyde godt af i Superligaen. Der vil man sikkert også i fremtiden kunne finde Mathias Kristensen. Kristensen har trods det faktum at han er 97’er, igennem store perioder af sæsonen været tilknyttet U19-holdet, hvor han har været en af hovedarkitekterne bag Esbjergs succes.

På landsholdsturen har Esbjerg-spillerne og FC. Nordsjællænderne snakket lidt om guldkampen på lørdag. Jonas Gejel Hansen fortæller:

– Vi har da snakket lidt og joket om guldkampen lørdag. Vi kommer hjem fredag aften og har ca. 15 timer inden den fjerde kamp på godt en uge. Jeg skal nok være klar, siger midtbanespilleren til efb.dk

Hvem der slipper sejrsrigt ud af opgøret, kan kun tiden vise. I hvert fald kan man håbe på  massevis af tilskuere og godt vejr, når kampen lørdag. d. 7. juni på Esbjerg Atletikstadion finder sted. D’ BOLD følger kampen tæt, og gætter på et resultat der hedder 1-1.

 

 

Randers 2-3 Lyngby
0-1 Sebastian Grubak (7.), 1-1 Martin Thorhauge (25.), 1-2 Gustav Therkildsen (38.), 3-1 Adnan Curovic (75.), 2-3 Onur Albayrak (89.).

De unge heste fra Randers kom til kampen med en sejr over SønderjyskE i bagagen. Lyngby kom med et nederlag mod OB, men der var efterhånden gået små to uger siden kampen mod fynboerne, så Lyngbys talentfulde U19-spillere havde alt mulig grund til at have friske ben til kampen. Friske ben var ikke hvad Randers-trioen Jonas Bager, Emil Kjeldsen og topscorer Jeppe Mogensen havde. To sidstnævnte startede begge på bænken – måske som et resultat af ømme muskler. Alle tre var netop hjemvendt fra Qatar, hvor de har spillet en træningsturnering for U18-landsholdet.

Spillerne fik i dag den ære, at spille på AutoC Park. Flere klubber lader deres ungdomshold spille den sidste hjemmekamp på stadion, for ligesom at give talenterne den fornøjelse. Første halvleg blev mest fornøjelig for Lyngby, holdet der ellers har haft det så svært i indeværende sæson, og flere gange har været i enorm modvind. I første halvleg var vinden i midlertidigt vendt, og frisk derud gik det. Efter blot syv minutter scorede de kongeblås højreback Sebastian Grubak et sjældent mål, da han fra sin position i højre forsvarskæde var skubbet med frem i en god kombination. De unge heste fra Randers sikkert var fuldstændig ligeglade med, at jubelseancen fremkaldte et gevaldigt ekko på AutoC Park, for 1-0 stod den. Randers havde ikke meget at skyde med i første halvleg, så en enkeltmandspræstation var, hvad der skulle til. Landsholdsaktuelle Jonas Bager afdriblede flot Simon Wæver, Lyngbys venstre back, og sendte et indlæg ind i feltet, hvor Martin Thorhauge fik foden på og udlignede. En bitter pille for gæsterne at sluge, men de skulle komme stærkt igen. Allerede inden pause var den galt igen i hestenes forsvar. Gustav Therkildsen fik med ryggen mod mål vendt sig – betænkningstiden var kort – hvorefter angriberen klaskede bolden i nettet. 2-1 efter første halvleg.

Kampen mellem Randers og Lyngby blev spillet på AutoC Park i Randers (duusgaard.com).
Kampen mellem Randers og Lyngby blev spillet på AutoC Park i Randers (duusgaard.com).

Fra anden halvlegs start, var der ikke udsigt til bedre tider, hvis man da vel og mærke holdte med Randers. Dog var det første kvarter af anden halvleg med hjemmeholdet i teten, man ville jagte udligningen. Lyngby trak sig længere tilbage på banen, men var mindst ligeså farlige som i starten af kampen, nu levede man i stedet på omstillinger, som gæsterne var livsens farlige på. En lang bold blev opløbet, og indover blev kuglen til Adnan Curovic sendt, og angriberen svigtede ikke, men sendte i stedet bolden over i det lange hjørne til en 3-1-føring. Hestene blødte kampen igennem, men i slutfasen var man ved at dø af bare blodmangel. Hele tre gange ramte Lyngby træværket bag målmand Alexander Nybos mål, og rent held var det, at man ikke kom yderligere bagud. I stedet fik man reduceret – men uden betydning – til 3-2, som også blev kampens slutresultat.

Randers skuffede – Lyngby overraskede. Hjemmeholdets træner gav de ømme stænger skylden:

– Det var en dårlig kamp for os. Spillerne er brugte efter en lang sæson og der var ikke meget tilbage at skyde med. Vi samler os selv op inden den sidste kamp mod OB og vil rigtigt gerne slutte rigtigt godt af, siger Michael Kryger.

Som sagt møder de lyseblå kronjyder OB, mens Lyngby stadig har to kampe at spille. Først mod FC. København, og så skal man i sidste runde forsøge at frarøve Esbjerg guldmedaljerne.

 

 

Brøndby 3-2 FC. Midtjylland
0-1 Razak Adebayor Odeyemi (22.), 1-1 Rezan Corlu (33.), 2-1 Oskar Tranberg (73.), 2-2 Jonas Gemmer (90), 3-2 Rezan Corlu (90.).

I jagten på bronzemedaljerne var de unge ulve fra FC. Midtjylland draget over to broer og en ø. Brøndby var modstanderen, i hvad der skulle vise sig, at blive et interessant opgør. På det seneste har klubben fra vestegnen rykket adskillige 97’ere op på førsteholdet, så holdet råder over en talentfuld og sultent gruppe unge spillere.

Sulten og talentfuld er også U19-ligaens topscorer Razak Adebayor Odeyemi. Ham er FC. Midtjylland så heldig at råde over, og nigerianeren kunne efter 22 minutter bringe udeholdet i front. Efter en sløv start kom de blågule som halvlegen skred frem mere med ind i kampen. Bedst betegnet ved 1-1 scoringen, hvor Rezan Corlu, U18-landsholdsspilleren med et tørt venstrebenshug bragte balance i regnskabet. Med stillingen 1-1 gik holdene til pause. Desværre for midtjyderne havde det været svært at holde hjemmeholdet fra chancer, noget der kun skulle blive endnu sværere i anden halvleg..

Efter lidt snacks i pausen, var de to hold klar til at begynde på dagens sidste 45 minutter. Her skuffede de unge ulve. Hør bare træner Kenneth Andersens vurdering af sit holds anden halvleg:

– Jeg er rigtig skuffet over vores anden halvleg. Der er generelt for mange der spiller under niveau. Jeg kan ikke rigtig blive klog på, hvad det kommer af, men der er for lidt sammenhæng og for lidt kvalitet i pasninger, clearinger og opspil – det hele.  Vi kan ikke kende os selv i den periode. Det er en underlig udvikling, efter vi egentlig starter kampen virkelig godt, siger træneren til fcm.dk

Efter et straffesparksmål, kunne talentfulde Oskar Tranberg efter 73. minutter bringe hjemmeholdet i front. Det lignede længe at 2-1 skulle blive kampens slutresultat, men sådan kom det ikke til at gå. Et FCM-indkast ramte Jonas Gemmers hoved, og pludselig så det ud til, at Ikast-drengene skulle fejre det ene point. Sekunder senere var der fare på færde i den anden ende af banen. Dommeren dømte korrekt frispark til Brøndby. Rezan Corlu gik til bolden, og med et hårdt, fladt spark kunne kampens helt store profil se kuglen stryge i mål, uden chancer for Rasmus Bach i målet. Dermed en 3-2 sejr til Brøndby, et resultat der besværliggør gæsternes jagt på medaljer. I holdets sidste kamp i denne sæson, tager man hjemme i mod HB. Køge, mens Brøndby afslutter sæsonen med en tur til Vejle.

Her kan du målene fra kampen:

https://www.youtube.com/watch?v=jSHZ7r7sqFU

 

 

Det lærte vi:

Vi lærte, at FC. Midtjylland ikke kan vide sig sikre på nogen medalje. FC. København ligger lige i ulvenes hæle, og kampen om bronze- (og måske sølv) medaljerne er helt åbne. Lyngby viser god moral ved ude at besejre Randers, der virker til at være gået på sommerferie. Men, men, men… Guldkampen er på lørdag, og det bliver årets kamp! Læs med i næste uge!

In this article