Talenttid – 10-06-2014 – Fynsk fornøjelse, endnu et Esbjerg-nederlag og genopståede AGF

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U17-ligaen:

Efter en lang sæson med hårdt slid og slæb, er dette års U17-liga for Silkeborg og AaB’s vedkommende nu et overstået kapitel. De resterende hold mangler blot en enkel kamp tilbage. En kamp der for nogen, kan definere en hel sæson. Som f.eks. de unge ulve fra FC. Midtjylland, der med en sejr over HB. Køge om nogle dage, kan lade sig krone som Danmarks mestre.

Kun tre kampe er i de seneste syv dage spillet. AaB, FC. Midtjylland, Randers, FC. København, Brøndby, Vejle, Lyngby og HB. Køge har ikke været i kamp.

Silkeborg 2-4 OB
1-0 Tobias Kragh (13.), 1-1 Kristian Weber (20.). 1-2 Andreas Hansen (22.), 2-2 Sammy Skytte (34.), 2-3 Jacob Rasmussen (anden halvleg), 2-4 Alexander Hemmingsen (anden halvleg).

En fremragende sæson. Med 28 af 32 mulige point, har de unge talenter fra det centrale Jylland overrasket alt og alle, og var det ikke for et smal nederlag i sidste weekends topkamp mod førerholdet fra AaB, havde Silkeborg været inde i medaljekampen. Dagens udehold fra OB kom til kampen med en frisk 2-0-sejr i bagagen, og fynboerne tog de gode takter med videre til dagens kamp.

Silkeborg startede kampen bedst – trods et nederlag i seneste kamp, var selvtilliden stadig at finde hos hjemmeholdets spillere. Efter et underkendt mål og opløb til flere store chancer, lå en Silkeborg-scoring efter et kvarters tid i luften, og da Tobias Kragh efter 17 minutters spil bragte de rødklædte i front, var det vist ganske fortjent. Om det var kådhed eller formodningen om, at kampen nu allerede var vundet, der ændrede kampen, skal være svært at sige, men straks efter værternes føringsmål tog øboerne teten. Efter to hurtige omstillingscoringer – først af topscorer Kristian Weber og dernæst Andreas Hansen, var det nu pludselig gæsterne der var i front. I front var de dog ikke længe: Talentfulde Sammy Skytte udnyttede en god Silkeborg-periode til at bringe balance i regnskabet, da han med et fremragende skud fra lang afstand tørt knaldede læderet ind bag gæsternes sprællende keeper. 2-2 var stillingen ved pausetid.

Fra anden halvlegs begyndelse var der igen fare på færde i begge ender af banen. Silkeborg spillede meget frit og med håndbremsen sluppet, sad på boldbesiddelsen, mens OB især over kanterne kom frem til et par gode chancer. Forårets helt store oplevelse Nicklas Rytkjær var som altid en livlig herre, men desværre for ham og Silkeborg, havde landsholdsspilleren i dagens kamp ikke det fornødne held, til at få scoret. I stedet var det gæsterne, der med en flot hovedstødsscoring kunne bringe sig i front. Det var Odsense-klubbens anfører, Jacob Rasmussen, der med sin pandebrask stangende bolden i mål. Et lignede mål lavede Rasmussens holdkammerat Alexander Hemmingsen blot fem minutter senere, og nede med to mål syntes sejren nu umulig for Silkeborg. Holdet fra Søhøjlandet kom da heller ikke i kampens afsluttende fase med noget reelt pres, og det var gæsterne der var tættere på at udbygge føringen, end det var Silkeborg der var ved at komme tilbage. En målrig kamp endte med en udeholdssejr, og nu er OB favoritter til at slutte på den fjerdeplads, Silkeborg ellers i lang tid har haft i sigte. Lidt en skam er det, at Silkeborg efter et så formidabelt forår sluttede af med to nederlag. Den følelse deler værternes træner Anders Veller:

-Vi var naturligvis skuffede bagefter – for vi ville godt have gjort tingene helt færdigt, men vi må alligevel ikke glemme at vi har præsteret et meget flot forår, siger Veller til klubbens hjemmeside.

OB kan med en sejr i sidste runde hjemme mod medaljeaspiranterne fra Randers, snuppe ligaens fjerdeplads. Silkeborg kan nu gå på sommerferie, velvidende at man har været forårets hold i en stærk U17-liga!

 

 

 

Esbjerg 0-1 FC. Nordsjælland
0-1 Troels Cilius Nielsen (7.).

På en brandvarm pinsedag var der lagt op til fodboldfest på Esbjerg Atletikstadion, da EfB’s talenter udfoldede sig. Mest af alt var folk kommet for at se årets største kamp i U19-ligaen, men også den interessante U17-kamp mellem Esbjerg og FC. Nordsjælland var pænt besøgt. Hjemmeholdet har været en af denne sæsons største skuffelser, vestjyderne har ikke kunne leve op til de store forventninger, der naturligvis er til de forsvarende mestre. Med tre nederlag som optakt til kampen, må man sige, at udeholdet inden kampen var favoritter til at sejre. Det var nu ikke fordi FC. Nordsjællands unge tigre har haft noget specielt at prale over. Begge hold står i skyggen af deres respektive U19-hold.

Kampen startede solidt for udeholdet, da Troels Cilius sikkert omsatte et straffespark begået af Esbjergs Daniel Ayembe. Esbjerg havde i dag purunge Andreas Pedersen mellem stængerne, da man i forgange uge har solgt første målmand Lasse Mikkelsen til PSV i Holland. Pedersen i hjemmeholdets bur havde ikke meget at lave kampen igennem. Chancer var nemlig ikke noget, der prægede opgøret. Især værterne var uinspirerede og manglede kreative indslag på den sidste tredjedel. Dermed ikke det store og skrive hjem om, andet end en 0-1 udesejr til drengene fra Farum. Sejren var holdets første i godt to måneder, så der har med sikkerhed været godt volumen på sejrssangen efter opgøret.

Ens for begge hold er det, at man ligger og roder rundt i midten af rækken. Holdene kan maksimalt opnå en 8. plads, men så skal man også hive en sejr i hus i sidste spillerunde, når den for Nordsjællands vedkommende hedder Haderslev, og Esbjergs bundholdet Lyngby.

Om kampen sagde FCN U17-træner Kasper Kurland til klubbens hjemmeside:

 

-vi skabte en håndfuld gode målchancer samtidig med, at vi nærmest holdt Esbjerg helt fra muligheder, så det kan vi kun være tilfredse med, lyder det 

AGF 2-0 Haderslev
1-0 Mathias Marvin Laursen (første halvleg), 2-0 Mathias Marvin Laursen (anden halvleg).

Efter en lang række af nederlag og dårlige præstationer, vandt Aarhus Gymnastik Forenings U17-hold for godt et par måneder siden mod Randers ditto. Sejren blev et vendepunkt for de hvide, og derefter er det blevet til seks point i tre kampe, og en masse gode takter. Også udeholdet fra Haderslev, har spillet fint fodbold på det seneste. At holdet alligevel ligger i den kedelige ende af tabellen, skyldes et miserabelt efterår, hvor man i 16 kampe blot hentede beskedne 12 point – kritisk! Kampen skulle vise sig at blive en tæt affære..

Med topscorer Patrick Sørensen ramt af skader, var Haderslev FK taget en tur til Aarhus. Holdet har intet at spille for, og man spiller endda på lånt tid i U17-ligaen, idet man ikke har fået forlænget sin licens, og derfor skal spille i divisionsregi fra efter sommerferien.

AGF startede som lyn og torden. Hele tre afslutninger blev sendt på træværket, inden en af holdets profiler endelig kunne bringe værterne i front. Mathias ’Marvin’ Laursen har spillet en fornemt forår, hvor det både er blevet til scoringer og gode redninger som målmand, og med et flot hovedstødsmål var han på pletten – 1-0! Målet var spillerens sjette i denne sæson, og han er en mand for fremtiden. Efter scoringen gik århusianerne en smule ned i tempo, så Haderslev blev tilladt mere og mere. Et par chancer misbrugte sønderjyderne, så stillingen var 1-0 inden pauseteen.

Også i anden halvleg kunne kampen vippe til begge sider, men det blev holdet fra Fredensvang, der trak det længste strå. En god dybdebold til førnævnte Marvin, og så kunne AGF’eren fordoble sit antal scoringer, og samtidig lukke kampen. Mere blev det ikke til – 2-0 – og en hjemmesejr til AGF. For Haderslevs vedkommende skal man i sidste runde på en lang bustur til Farum, hvor FC. Nordsjælland venter. Man skal forsøge at nyde de gode rammer som Farum Park står for, mens der fremover venter holdet og klubben mere beskedne modstandere som Næstved, Thisted og Sønderborg i divisionen. Drengene fra Jyllands hovedstad skal møde landets egentlige hovedstadshold, når man om nogle dage rejser til København for at møde FCK’s løver.

 

 

Det lærte vi:

Vi venter i spænding på sidste spillerunde, hvor alt afgøres. Her refereres der naturligvis til kampen mellem FC. Midtjylland og HB. Køge. Selvom svanerne er det absolutte bundhold i ligaen, er rækken totalt uforudsigelig, noget de to holds første møde i efteråret indikerer. Kampen sluttede 3-4, men kunne have gået til begge sider. Det kunne også denne rundes kamp, hvor Silkeborgs tabte til OB. Holdet virkede til at være gået på sommerferie, ligesom Esbjerg har været det i lang tid – i hvert fald mentalt. AGF var rundes positive overraskelse, og holdets oprejsning fortjener et skulderklap.

In this article