Tidligere topspiller i spidsen for FC. Nordsjællands U19

Den tidligere Superligaprofil Morten Karlsen, har efter 17 års slid og slæb valgt at stoppe sin aktive karriere. I stedet skal midtbaneterrieren nu stå i spidsen for FC. Nordsjællands U19 ligahold.

At Morten Karlsen kommer til en klub med snilde for talentudvikling, kan der herske megen tvivl om. Holdet kæmper i disse dage efter det U19-ligatrofæ, man i sidste sæson vandt, og har adskillige spillere udtaget til U19-landsholdet. Klubejer Allan K. Pedersen er da også glad for nyerhvervelsen, som han forventer, kommer til at passe godt ind:

– Jeg er ikke et sekund i tvivl om at Karlsen i samarbejde med Søren Krogh vil kunne videreføre de gode resultater og det spil, som vi har vist med vores U/19-hold i de senere år.

Midtbanespillerens klub, HB. Køge, spiller i morgen holdets sidste kamp i denne sæson, men i den kamp har Karlsen karantæne, hvilket så betyder, at den kommende Nordsjælland-træner har spillet sin sidste profesionelle fodboldkamp. Om situatonen fra at gå fra spiller til træner, siger hovedpersonen selv:

– Jeg glæder mig vildt til den nye udfordring. Det er et stort skridt at sige farvel til spillerdelen, men her fik jeg chancen for at gå direkte over i det, jeg allerhelst vil arbejde med fremover. Denne mulighed for en fantastisk overgang kunne jeg ikke lade gå fra mig.

Det er ikke helt tilfældigt, at FC. Nordsjælland ansætter Morten Karlsen. Den 35-årige har nemlig tidligere spillet i klubben i en periode på fem og et halvt år, og har siden han forlod klubben i 2010 holdt tæt kontakt med mange i Farum-klubben.

Om tilgangen af den tidligere superliga-fighter kommer til at gavne de unge tigre, må tiden vise. FCN U19 har i indeværende sæson stadig en spinkel chance for guld, det kræver en sejr i holdets sidste kamp, hvor modstanderen er SønderjyskE.

In this article