U19: Tyskland slukkede dansk slutrundehåb

U19-landsholdet tabte
U19-landsholdet tabte

Det sidste håb om en EM-slutrunde for det danske U19-landshold blev slukket i dag, da de tabte 4-0 til Tyskland.

Trods en tilfredsstillende indsats tabte det danske U19-landshold lørdag aften sin første kamp ved Elite Round i Spanien. Derfor var kravet tre point, da de danske drenge mandag ved frokosttid ramlede sammen med Tyskland.

Fem ændringer i startopstillingen havde landstræner Bent Christensen foretaget op til mødet med tyskerne. Men allerede efter 18 minutter måtte landstræneren ændre på planerne, da Mikkel Wohlgemuth måtte forlade banen med en skade. Om det var det, der blev udslagsgivende for resten af kampens forløb er dog uvist, men ikke desto mindre løb danskerne ind i en snitter af karat.

Stortalentet Maximilian Meyer fra Schalke 04 bragte Tyskland i front efter en halv times spil, efter at Marc-Oliver Kempf havde sendt bolden på træværket kort forinden. 1-0-føringen holdte til pausen trods et dansk pres inden pausefløjtet.

Anden halvleg startede med chancer i begge ender af banen, og de første til at slå mønt af dem var tyskerne. Max Meyer sendte efter 56 minutter tyskerne i front med 2-0. Herfra så Die Nationalelf sig ikke tilbage.

Hany Mukhtar til 3-0 kort efter, og så var alt dansk håb om en sejr forstummet. For blot at gnide mere salt i det danske sår sendte indskiftede Marc Stendera tyskerne på 4-0 kort før tid, hvilket blev kampens endelige resultat.

Dermed er Danmarks sidste kamp ved Elite Round mod Litauen på onsdag reelt uden betydning. Danmark kommer altså ikke med til U19 EM 2014 i Ungarn.

In this article